Biden’s keuze voor ambassadeur in Israël is zo afschuwelijk dat het moeilijk te geloven is wat hij heeft gedaan

0

NIEUWJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Israël is in oorlog en de terreurkrachten zijn opnieuw op mars in het Midden-Oosten. In deze tijd van gevaar heeft Amerika een betrouwbare, eerlijke en openhartige ambassadeur in Israël nodig met een staat van dienst in het verdedigen van de Joodse Staat. De kandidaat van president Joe Biden voor de Amerikaanse ambassadeur in Israël, Jack Lew, is geen van deze dingen.

Terwijl hij diende als minister van Financiën van toenmalig president Barack Obama, verdedigde Lew het nucleaire akkoord met Iran en speelde hij een belangrijke rol bij de uitvoering ervan. Lew noemde de overeenkomst met Iran, die meer dan 100 miljard dollar aan sancties opleverde voor de grootste vijand van Israël, een ‘sterke deal’ en zei dat ‘het ons land veiliger zal maken, het onze bondgenoten veiliger zal maken en dat het de wereld veiliger zal maken. .”

Onze bondgenoten in Israël waren het daar niet mee eens. Premier Netanyahu noemde de overeenkomst zelfs ‘een zeer slechte deal’. Uit een enquête van het Israel Democracy Institute en de Universiteit van Tel Aviv bleek dat 73% van de Joodse Israëli’s geloofde dat de deal een “existentiële bedreiging” voor hun land vormde. De aanwezigen joegen Lew uit toen hij de overeenkomst verdedigde op de jaarlijkse conferentie van de Jerusalem Post in 2015 – een van de grootste krantenpublicaties van Israël.

DE TERREURBASIS VAN HAMAS IS VERBORGEN ONDER HET GROOTSTE ZIEKENHUIS VAN GAZA, BEWEERT ISRAËL

Netanyahu was zo gekant tegen de Iran-deal, waar Lew voorstander van was, dat hij naar de Verenigde Staten reisde en een gezamenlijke zitting van het Congres toesprak om aan te dringen op oppositie in het Congres. Lew veroordeelde de toespraak van Netanyahu als “buitensporig” en een “grote fout”.

Jack Lew tijdens de hoorzitting

Jack Lew, voormalig minister van Financiën en ambassadeur in Israël, genomineerd voor president Joe Biden, tijdens een hoorzitting van de Senaatscommissie voor Buitenlandse Betrekkingen in Washington, DC, VS, op 18 oktober 2023. Lew steunde krachtig de nucleaire deal met Iran. (Fotograaf: Valerie Plesch/Bloomberg via Getty Images)

In zijn laatste dagen als president nam Obama wraak op Netanyahu door te weigeren een veto uit te spreken over een veiligheidsresolutie van de Verenigde Naties waarin Israël werd veroordeeld. Lew verdedigde de beslissing en sneerde: “Ik denk niet dat het iets geweldigs is voor Israël om altijd alleen de Verenigde Staten tussen Israël en de veroordeling te laten staan.”

Maar Lew pleitte niet alleen voor de deal met Iran en viel de Israëlische critici niet aan; hij loog tegen het Congres om het te beschermen. Lew zei tegen de Senaatscommissie voor Buitenlandse Betrekkingen dat Iran “de toegang tot het land zal blijven ontzegd worden [U.S.’s] financiële en commerciële markt.”

Hij verklaarde ook dat “Iraanse banken niet in staat zullen zijn Amerikaanse dollars via New York te vereffenen, correspondentrekeningen te onderhouden met Amerikaanse financiële instellingen, of financieringsregelingen aan te gaan met Amerikaanse banken. Met andere woorden, Iran zal de toegang tot het land niet meer worden ontzegd. naar ‘s werelds grootste financiële en commerciële markt.”

KLIK HIER VOOR MEER FOX NIEUWS ADVIES

Zeven maanden later verleende het ministerie van Financiën van Lew een vergunning om Iraanse activa ter waarde van miljarden dollars om te zetten in Amerikaanse valuta met behulp van ons financiële systeem. Zijn afdeling zette zelfs twee Amerikaanse banken onder druk om de transactie af te ronden. Hij loog tijdens zijn getuigenis of maakte zichzelf tot een leugenaar toen hij zijn woord brak. Beide zijn verachtelijk; één ervan is crimineel.

Naast liegen verzuimde Lew het Congres te vertellen dat zijn afdeling de wereld rondreisde om het buitenland aan te moedigen zaken te doen met Iran. Volgens een rapport van de Permanente Subcommissie Onderzoek van de Senaat hebben functionarissen van het ministerie van Financiën en Buitenlandse Zaken meer dan 200 ‘roadshows’ gehouden in buitenlandse steden om de economische betrokkenheid bij Teheran te stimuleren.

De commissie oordeelde dat “de roadshows er op neerkwamen dat de Amerikaanse regering de wereld vertelde dat Iran open stond voor zaken, zolang de rest van de wereld de Verenigde Staten erbuiten liet.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

De Senaat mag geen man bevestigen die tegen hem heeft gelogen, zowel door nalatigheid als door openlijke oneerlijkheid. De Senaat zou eveneens moeten weigeren een man die heeft opgetreden als de facto bankier en zakenagent van de ayatollahs te bevestigen om als Amerikaanse vertegenwoordiger in Israël te dienen.

Zowel de Verenigde Staten als Israël hebben een Amerikaanse ambassadeur in Jeruzalem nodig die hun vertrouwen waard is. Beide naties verdienen beter dan Lew. President Biden moet de nominatie van Lew intrekken en in zijn plaats een eerlijke kampioen van de Amerikaans-Israëlische alliantie kiezen.

KLIK HIER OM MEER TE LEZEN VAN SEN. TOM KATOEN

Read original article here

Leave A Reply