Apple Scary Fast-evenement: M3-chipset wordt waarschijnlijk gelanceerd met 3 nieuwe varianten

0

Apple’s langverwachte lancering van de volgende generatie Apple Silicon-chips staat voor de deur. Het “Scary Fast”-evenement zal mogelijk getuige zijn van de lancering van de komende M3-chips, gepland voor 30 oktober om 17:00 uur PT.

Volgens verschillende berichten in de media wordt verwacht dat de komende chip, die waarschijnlijk de M3 zal heten, betere prestaties zal leveren, samen met een verbeterde energie-efficiëntie. Er wordt gezegd dat het dient als de krachtpatser voor de aankomende Mac-modellen van Apple, zoals de MacBook Pro en iMac. Het gerucht gaat dat de chip beschikbaar zal zijn in verschillende configuraties, afhankelijk van het aantal cores, en dat dit een overgang naar een 3-nanometer-productieproces kan betekenen, meldt Bloomberg. Laten we dieper ingaan op de aanstaande M3-chips van Apple.

In zijn recente Power On-nieuwsbrief gaf Mark Gurman van Bloomberg inzicht in de verschillende M3-chipmodellen die Apple van plan is te lanceren. Hoewel eerdere rapporten de mogelijkheid van vier M3-varianten suggereerden, is er slechts voor drie daarvan informatie vrijgegeven, zonder dat er details beschikbaar zijn voor de M3 Ultra. Daarom verwachten we de release van drie M3-chipvarianten: M3, M3 Pro en M3 Max.

Gurman geeft aan dat de fundamentele M3-chipset acht CPU-kernen zou kunnen bevatten, waarvan vier krachtige en vier efficiënte kernen. Bovendien kan het maximaal 10 GPU-kernen bevatten, in lijn met de M2, maar mogelijk toch verbeterde geheugenconfiguraties bieden om de prestaties van elke kern te maximaliseren.

De meer geavanceerde M3-chip, bekend als de M3 Pro, wordt naar verluidt getest in verschillende opstellingen. Gurman suggereert dat het maximaal 6 prestatiekernen en 6 efficiëntiekernen kan bevatten, wat resulteert in een totaal van 12 CPU-kernen.

Bovendien wordt verwacht dat het aantal GPU-kernen zal toenemen tot 18. Omgekeerd zal de configuratie op het hoogste niveau naar verwachting 14 CPU-kernen bevatten, met nog eens 2 krachtige kernen en 20 GPU-kernen.

In een van zijn configuraties zal de M3 Max-chip naar verwachting 16 kernen bevatten, bestaande uit 12 krachtige en 4 efficiënte kernen. De GPU-kernen kunnen in de meest geavanceerde configuratie aanzienlijk stijgen naar 40. Gurman suggereert dat de M3 Max, gepositioneerd als de beste chip in de M3-serie, naar verwachting 32 GPU-kernen in de basisconfiguratie zal hebben.

Houd er rekening mee dat alle bovengenoemde details afkomstig zijn van niet-officiële bronnen en met een korreltje zout moeten worden genomen.

“Spannend nieuws! Mint is nu op WhatsApp-kanalen 🚀 Schrijf u vandaag nog in door op de link te klikken en blijf op de hoogte van de laatste financiële inzichten!” Klik hier!

Bekijk al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Bijgewerkt: 30 oktober 2023, 12:16 IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply