Witte Huis zegt dat Biden geen vraag hoorde over Israël dat de grondinvasie van Gaza uitstelde – 20-10-2023

0

WASHINGTON, 20 oktober (Reuters) – De Amerikaanse president Joe Biden hoorde geen vraag van een verslaggever die vroeg of Israël een mogelijke grondinvasie van Gaza moet uitstellen totdat meer gijzelaars kunnen ontsnappen, toen hij antwoordde: “ja”, het Witte Huis gezegd.

‘De president was ver weg. Hij hoorde de volledige vraag niet. De vraag klonk als: ‘Zou je graag zien dat er meer gijzelaars worden vrijgelaten?’ Hij gaf verder nergens commentaar op’, zei Witte Huis-woordvoerder Ben LaBolt.

Biden liep de trap op om aan boord van de Air Force One te gaan toen een verslaggever de vraag boven het geluid van de motoren van het vliegtuig uit riep. Biden stopte even en zei ‘ja’, en stapte toen het vliegtuig in.

De islamistische groepering Hamas heeft twee Amerikaanse gijzelaars vrijgelaten, moeder en dochter Judith en Natalie Raanan, die werden ontvoerd tijdens de aanval op Zuid-Israël op 7 oktober. (Rapportage door Jasper Ward en Nandita Bose; redactie door Daniel Wallis)

Leave A Reply