Voormalig Amerikaans vertegenwoordiger Amash zegt dat familieleden zijn omgekomen bij luchtaanval op de kerk in Gaza – 20-10-2023

0

(Reuters) – De voormalige Amerikaanse vertegenwoordiger Justin Amash zei vrijdag dat verschillende van zijn familieleden waren omgekomen toen een Grieks-orthodoxe kerk in de Gazastrook van de ene op de andere dag werd getroffen door een Israëlische luchtaanval.

“Onze familie lijdt zwaar pijn”, schreef Amash op X. “Moge God waken over alle christenen in Gaza – en over alle Israëli’s en Palestijnen die lijden, ongeacht hun religie of geloofsovertuiging.”

Palestijnse functionarissen zeiden dat minstens 500 moslims en christenen hun toevlucht hadden gezocht tegen Israëlische bombardementen op de Grieks-orthodoxe kerk van St. Porphyrius, en het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid zei dat 16 doden vielen.

Het Israëlische leger zei dat een deel van de kerk beschadigd was tijdens een aanval op een nabijgelegen militant commandocentrum, en dat het het incident aan het onderzoeken was.

Het orthodoxe patriarchaat van Jeruzalem veroordeelde de staking in een verklaring.

Amash, een Palestijns-Amerikaan, vertegenwoordigde Michigan van 2011 tot 2021 als Republikein in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Amash, een uitgesproken criticus van de voormalige Republikeinse president Donald Trump, verliet de partij in 2019 en sloot zich later aan bij de Libertarische Partij.

Israël heeft Gaza belegerd sinds Hamas op 7 oktober 1.400 mensen doodde in het zuiden van Israël. Volgens Palestijnse gezondheidsfunctionarissen zijn ruim 4.100 Palestijnen gedood en zijn volgens de Verenigde Naties ruim 1 miljoen Palestijnen dakloos geworden.

(Rapportage door Joseph Ax; redactie door Daniel Wallis)

Leave A Reply