Venezolanen staan ​​in september voor de eerste keer ooit bovenaan de Mexicanen wat betreft illegale grensovergangen in de VS

0

Venezolanen voerden de Mexicanen aan als het gaat om de grootste groep onderdanen die zijn gearresteerd omdat ze in de maand september voor het eerst ooit illegaal de zuidelijke grens van de VS hebben overschreden.

Volgens het laatste maandelijkse rapport dat zaterdag werd vrijgegeven, registreerde de Amerikaanse douane en grensbescherming 218.763 ontmoetingen van mensen van alle nationaliteiten tussen de havens van binnenkomst langs de zuidwestgrens in september 2023, wat neerkomt op een stijging van 21% ten opzichte van de 181.084 illegale immigranten die in augustus werden opgepakt.

Venezolanen werden 54.833 keer gearresteerd door de grenspatrouille nadat ze in september vanuit Mexico waren binnengekomen, meer dan het dubbele van de 22.090 arrestaties in augustus en ruim boven het vorige maandelijkse hoogtepunt van 33.749 arrestaties in september 2022. Decennia lang waren Mexicanen verantwoordelijk voor de overgrote meerderheid van de illegale overtochten maar de afgelopen tien jaar zijn de stromen verschoven naar Midden-Amerika en, meer recentelijk, naar mensen uit Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

Mexicanen werden in september 39.733 keer gearresteerd toen ze de grens overstaken, ruim achter de Venezolanen. Guatemalteken, Hondurezen en Colombianen completeerden de top vijf.

HOGE AANTAL MIGREREN BREKEN MEERDERE RECORDS IN EEN NIEUWE BLAAG VOOR DE GRENSSTRATEGIE VAN BIDEN

Biden aan de grens tussen de VS en Mexico

President Biden kijkt naar een groot bord ‘Welkom in Mexico’ dat boven de Bridge of the Americas wordt gehangen terwijl hij de haven van binnenkomst in El Paso bezoekt, 8 januari 2023. (AP Foto/Andrew Harnik, bestand)

De regering-Biden heeft onlangs een tijdelijke legale status aangekondigd voor bijna 500.000 Venezolanen die zich op 31 juli al in de Verenigde Staten bevonden, terwijl ze beloofde degenen die na die datum illegaal komen en geen asiel krijgen, te zullen deporteren. Het land is onlangs begonnen met deportatievluchten naar Venezuela als onderdeel van de diplomatieke dooi met de regering van Nicolás Maduro, een oude tegenstander. De VS hebben in september “middelen en personeel” naar de grens gestuurd, zei Troy Miller, waarnemend commissaris van Douane en Grensbescherming.

“We zijn voortdurend in gesprek met binnenlandse en buitenlandse partners om de historische hemisferische migratie aan te pakken, inclusief grote migrantengroepen die met goederentreinen reizen, en om de consequenties af te dwingen, onder meer door voorbereidingen te treffen voor directe repatriëringen naar Venezuela”, aldus Miller.

Het CBP registreerde 53.296 ontmoetingen waarbij Mexicaanse staatsburgers betrokken waren langs de zuidwestelijke landgrens, vergeleken met de 55.493 Mexicaanse migranten in augustus 2023 en de 63.431 in september 2022. Dat omvat zowel mensen die zijn aangehouden die illegaal zijn overgestoken als degenen die worden verwerkt in de havens van binnenkomst langs de grens tussen de VS en Mexico. .

Illegale immigranten steken de grens over

Migranten die vanuit Mexico de VS zijn binnengekomen, worden op 21 september 2023 in Eagle Pass, Texas, begroet met concertinadraad langs de Rio Grande. (AP Foto/Eric Gay, Bestand)

Er waren in september 4.042 ontmoetingen van Chinese staatsburgers langs de zuidwestelijke landgrens, vergeleken met de 2.379 in augustus.

HET FINANCIERINGSVERZOEK VAN HET WITTE HUIS BEVAT $14 MILJARD VOOR GRENS NU DE CRISIS NIEUWE RECORDS HEEFT

In september 2022 waren er slechts 399 ontmoetingen waarbij Chinese staatsburgers betrokken waren.

Het CBP registreerde in september 1.779 ontmoetingen met Russische staatsburgers, vergeleken met de 2.099 in augustus. In september 2022 waren er 2.617 ontmoetingen van Russen aan de zuidwestgrens.

Volgens de CBP-statistieken hebben er dit jaar tot nu toe bijna 2,5 miljoen ontmoetingen plaatsgevonden langs de Amerikaans-Mexicaanse grens, en ongeveer 1,5 miljoen van deze mensen waren alleenstaande volwassenen.

Biden loopt langs de grensmuur

President Biden praat met agenten van de grenspolitie terwijl ze langs een stuk van de grens tussen de VS en Mexico lopen in El Paso, Texas, 8 januari 2023. (AP Foto/Andrew Harnik, bestand)

Volgens het CBP naderde het totaal van september het hoogste punt ooit van 222.018 ontmoetingen geregistreerd in december 2022. Volgens de Associated Press bedroeg het aantal arrestaties voor het begrotingsjaar van de regering dat eindigde op 30 september voor het tweede jaar op rij de 2 miljoen, een daling van 7% ten opzichte van een recordhoogte van ruim 2,2 miljoen arrestaties in dezelfde periode een jaar eerder. .

Ongeveer 43.000 migranten kwamen in september het land binnen via landovergangen met Mexico via een mobiele app genaamd CBP One, wat het totaal op bijna 278.000 brengt sinds het online afsprakensysteem in januari van start ging. Ook zijn ruim 265.000 mensen uit Cuba, Haïti, Nicaragua en Venezuela tot en met september de luchthavens binnengekomen nadat ze zich online hadden aangemeld bij financiële sponsors. Inclusief deze routes bereikte het aantal overtochten in september een nieuw maandelijks record van 269.735 en een nieuw record in het begrotingsjaar van bijna 2,5 miljoen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

De regering-Biden stelde ongeveer 14 miljard dollar voor de grens voor in een uitgavenpakket van 106 miljard dollar dat vrijdag werd aangekondigd.

Grensfunctionarissen arresteerden in september 18 mensen die op de terreurlijst van de FBI stonden, waardoor boekjaar 2023 een recordjaar werd voor dergelijke ontmoetingen aan de zuidgrens.

Volgens CBP-statistieken die zaterdag zijn vrijgegeven, werden de afgelopen twaalf maanden 169 mensen op de FBI-terrorwatchlist aangetroffen tussen de havens van binnenkomst aan de zuidgrens, een aantal dat niet alleen het recordaantal van FY 22 (98) overschrijdt, maar ook de laatste zes fiscale jaren. jaren gecombineerd.

Adam Shaw en Bill Melugin van Fox News en The Associated Press hebben bijgedragen aan dit rapport.

Read original article here

Leave A Reply