Uitleg | Wat is de Gaganyaan-missie van ISRO? Betekenis, lanceringsdatum, andere details

0

Om een ​​stap dichter bij India’s eerste bemande ruimtemissie, Gaganyaan, te komen, begint de kritieke fase vandaag (21 oktober) met de eerste testvoertuigvlucht TV-D1 vanuit Sriharikota.

Zaterdag om 8.00 uur wordt een eentraps raket met vloeibare voortstuwing gelanceerd, uitgerust met een Crew Module en Crew Escape System.

De testvoertuigmissie is gericht op het bestuderen van de veiligheid van de bemanningsmodule en het ontsnappingssysteem van de bemanning bij het terugbrengen van Indiase astronauten naar de aarde tijdens de uiteindelijke Gaganyaan-missie.

Alles wat u moet weten over ISRO’s ambitieuze Gaganyaan-missie:

In het kader van de Gaganyaan-missie zal ISRO drie mensen naar een baan van 400 km sturen voor een driedaagse missie en ze veilig terugbrengen naar de aarde.

Bemanningstraining voor Gaganyaan

De in Bengaluru gevestigde Astronaut Training Facility verzorgt klassikale training, fysieke fitheidstraining, simulatortraining en vluchtpaktraining.

Wat is de lancering van TV-D1?

Zaterdag zou ISRO proberen een succesvolle lancering uit te voeren van zijn Test Vehicle – Demonstration (TV-D1), de eentraps raket met vloeibare voortstuwing. De testvoertuigmissie met deze bemanningsmodule is een belangrijke mijlpaal voor het totale Gaganyaan-programma, aangezien voor de test een vrijwel compleet systeem is geïntegreerd.

Het succes van deze testvlucht zou de weg vrijmaken voor de resterende kwalificatietests en onbemande missies, wat zou leiden tot het eerste Gaganyaan-programma.

Test Vehicle Abort Mission (TV-D1) zal het ontsnappingssysteem voor de bemanning en de bemanningsmodule lanceren op een hoogte van 17 km, die naar verwachting een veilige landing in zee zullen maken, ongeveer 10 km van Sriharikota aan de oostkust van India. Ze zouden later door de marine worden opgehaald uit de Golf van Bengalen. Met deze campagne willen wetenschappers de veiligheid garanderen van de bemanning die tijdens de Gaganyaan-missie daadwerkelijk in de bemanningsmodule op een LVM-3-raket zou worden gestuurd.

Gaganyaan-project

Het Gaganyaan-project, genoemd naar het Sanskrietwoord voor vaartuig of voertuig naar de lucht, is ontwikkeld ten koste van 90 miljard. Als dit lukt, zal India na de Sovjet-Unie, de VS en China pas het vierde land worden dat een mens de ruimte in stuurt.

Lees ook: Gaganyaan Mission-testvlucht: wanneer, waar te kijken, wat wordt er verwacht? Kijk hier

Als de test van vandaag volgens plan verloopt, zal Isro volgend jaar een mensachtige – een robot die op een mens lijkt – in een onbemand Gaganyaan-ruimtevaartuig sturen. Met de naam Vyommitra – het Sanskrietwoord voor ‘ruimtevriend’ – werd de vrouwelijke mensachtige in 2019 door Isro onthuld.

De Indiaan Rakesh Sharma bracht in 1984 21 dagen en 40 minuten door aan een Russisch ruimtevaartuig in de ruimte.

“Spannend nieuws! Mint is nu op WhatsApp-kanalen 🚀 Schrijf u vandaag nog in door op de link te klikken en blijf op de hoogte van de laatste financiële inzichten!” Klik hier!

Bekijk al het zakelijke nieuws, marktnieuws, laatste nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te krijgen.

Meer of minder

Bijgewerkt: 21 oktober 2023, 07:43 IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply