Meta’s Instagram-update: gebruikers krijgen privacycontroles en transparantie over het delen van gegevens

0

Meta Platforms heeft maatregelen geïntroduceerd om de privacy van gebruikers te verbeteren, waardoor Instagram-gebruikers de controle kunnen overnemen om te voorkomen dat het platform hun online activiteiten volgt. Deze ontwikkeling maakt deel uit van Meta’s inspanningen om de zorgen over het verkeerd omgaan met gebruikersgegevens en misleidende privacyovereenkomsten weg te nemen.

De onlangs gelanceerde functie, genaamd ‘Activity Off-Meta Technologies’, stelt gebruikers in staat de gegevensverzameling van Instagram over hun online activiteiten stop te zetten. Bovendien kunnen Instagram-gebruikers de lijst bekijken met bedrijven die hun gegevens delen met Meta en ervoor kiezen om de verzamelde informatie naar eigen inzicht los te koppelen of te wissen.

Meta verklaarde: “Met activiteiten buiten Meta-technologieën kunt u beheren hoe informatie die andere bedrijven ons sturen, is verbonden met uw Facebook- en Instagram-accounts. U kunt eenvoudig de bedrijven bekijken die gegevens delen met Meta, specifieke bedrijven loskoppelen om uw ervaring verder te personaliseren, of deze gegevens volledig wissen – de keuze is aan u.”

Naast de controles op het bijhouden van gegevens verbetert Meta de functionaliteit van het Accountcentrum. Met deze update kunnen gebruikers hun Instagram-foto’s en -video’s overbrengen naar andere platforms en tegelijkertijd gegevens downloaden van zowel Facebook als Instagram.

Het Accounts Center fungeert als een gecentraliseerde hub voor het stroomlijnen van het beheer van instellingen voor meerdere apps. Gebruikers kunnen hun voorkeuren voor alle Meta-apps tegelijkertijd instellen, wat een handige optie biedt voor wie op zoek is naar consistente instellingen.

Niettemin biedt het Accountscentrum flexibiliteit voor gebruikers die de voorkeur geven aan verschillende instellingen voor elke app. Hiermee kunnen gebruikers instellingen voor individuele apps aanpassen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u identieke privacy-instellingen wenst voor Facebook en Instagram, maar verschillende meldingsvoorkeuren. Met het Accountscentrum kunt u deze voorkeuren gemakkelijk op één locatie aanpassen.

Het vernieuwde Accounts Center werd eerder dit jaar op Facebook gelanceerd. Het dient als een hub die gebruikers meer controle biedt over hun instellingen op Instagram, Facebook en Messenger. Vanaf deze gecentraliseerde locatie kunnen gebruikers gemakkelijk toezicht houden op hun privacy-instellingen, beveiligingsvoorkeuren en advertentievoorkeuren.

“Spannend nieuws! Mint is nu op WhatsApp-kanalen 🚀 Schrijf u vandaag nog in door op de link te klikken en blijf op de hoogte van de laatste financiële inzichten!” Klik hier!

Bekijk al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Bijgewerkt: 19 oktober 2023, 17:46 IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply