Mahadev gokapp-zaak: ED noemt 14 verdachten die de leiding hebben, volgende hoorzitting op 25 november

0

Mahadev gokapp-zwendel
Afbeeldingsbron: PTI Representatief beeld

Het Handhavingsdirectoraat (ED) heeft zaterdag een aanklacht ingediend in verband met de zaak Mahadev online gokapp. Volgens de functionarissen zijn er 14 verdachten genoemd op het aanklachtformulier. Deze namen omvatten Vikas Chhapariya, Ravi Uppal, Sourabh Chandrakar, Satish Chandrakar, Vishal Ahuja, Chandrabhushan Verma, Anil Dammani, Sunil Dammani, Dheeraj Ahuja, Shiv Kumar Verma, Punaram Verma, Shiv Kumar Verma, Yashoda Verma en Pawan Nathani.

De volgende zitting in de zaak is op 25 november

“ED heeft op 20 oktober 2023 een aanklacht ingediend in de Mahadev-app-zaak bij de PMLA-rechtbank Raipur. In de aanklacht van de aanklager zijn 14 verdachten genoemd”, aldus de centrale instantie in een verklaring. De volgende hoorzitting in de zaak vindt plaats op 25 november 2023. Volgens de verklaring is er geen beroemdheid beschuldigd in de aanklacht van de aanklager. Dit komt met name slechts een dag nadat de eerste minister van Chhattisgarh Bhupesh Baghel het Centrum bekritiseerde en zorgen uitte over de vraag of de regering verkiezingsfinanciering had geaccepteerd in ruil voor het niet verbieden van de gok-app.

“De centrale overheid heeft de bevoegdheid om een ​​verbod op de gok-app in te stellen, niet de deelstaatregering. Mijn bewering is dat als jij (verwijzend naar de door de BJP geleide regering in het centrum) geen verbod oplegt op de applicatie, dat ook het geval is jullie accepteerden het fonds voor verkiezingen”, zei Baghel tegen persbureau ANI.

Mahadev Online boekweddenschappen-app

De Mahadev Online Book Betting-app is een overkoepelend syndicaat dat onlineplatforms organiseert waarmee illegale gokwebsites nieuwe gebruikers kunnen inschrijven, gebruikers-ID’s kunnen aanmaken en geld kunnen witwassen via een gelaagd web van Benami-bankrekeningen.

Eerder medio september van dit jaar heeft de ED details vrijgegeven van zijn onderzoek naar de online witwaszaak in verband met de Mahadev Online Book Betting-app. Weddingplanners, dansers, decorateurs enz. werden ingehuurd vanuit Mumbai en Hawala-kanalen werden gebruikt om contante betalingen te doen, aldus het bureau. Het bureau zei dat Chandrakar en Ravi Uppal, afkomstig uit Bhilai in Chhattisgarh, de twee belangrijkste promotors zijn van het Mahadev-wedplatform en hun activiteiten vanuit Dubai leidden. Ze hadden in dat land een imperium voor zichzelf gecreëerd.

ED voerde op verschillende plaatsen huiszoekingen uit

Het bureau had onlangs huiszoekingen uitgevoerd op 39 locaties in Raipur, Bhopal, Mumbai en Kolkata en illegale bezittingen ter waarde van Rs 417 crore in beslag genomen. ED heeft ook serieus onderzoek in het buitenland op zich genomen. Een speciale rechtbank ter voorkoming van het witwassen van geld (PMLA) in Raipur heeft ook arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen de verdachten.

(Met ANI-ingangen)

LEES OOK: Mahadev gokapp-geval: ED-actie gaat door terwijl zoekopdrachten worden uitgevoerd in het productiehuis in Mumbai

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply