Maak kennis met Tom Emmer, de Republikeinse meerderheid die zich met steun van McCarthy kandidaat stelt voor het Huis van Afgevaardigden

0

De race om de voorzittershamer werd vrijdag nog complexer nadat vertegenwoordiger Jim Jordan, R-Ohio, uit de race stapte en een aantal Republikeinen erin sprongen.

Eén kandidaat met gunstige steun is Majority Whip Tom Emmer, R-Minn., die vrijdag zijn kandidatuur aankondigde.

Emmer heeft al een grote steun gekregen van ex-voorzitter Kevin McCarthy, R-Calif., die meer dan twee weken geleden werd afgezet door acht Republikeinen die met de Democraten in het Huis van Afgevaardigden stemden.

Het is onduidelijk of Emmer zal slagen waar Jordan en de meerderheidsleider van het Huis van Afgevaardigden, Steve Scalise, R-La., faalden – het overtuigen van de verschillende facties binnen de Republikeinse Partij om zich rond zijn leiderschap te verenigen.

KANDIDATEN VOOR MEERDERE HUISSPREKER KOMEN NA HET MISLUKT BOD VAN JORDAN ALS GOP VAN PLANNEN OM MAANDAG OPNIEUW SAMEN TE KOMEN

Kevin McCarthy en Tom Emmer

House Majority Whip Tom Emmer, R-Minn., Maakte vrijdag zijn kandidatuur bekend als spreker. Hij werd gesteund door voormalig House Speaker Kevin McCarthy, R-Calif. (Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

“Hij is de juiste persoon voor de taak. Hij kan de conferentie verenigen”, zei McCarthy. “Hij begrijpt de dynamiek van de conferentie. Hij begrijpt ook wat er nodig is om een ​​meerderheid te winnen en te behouden.”

“Onze Conferentie staat nog steeds op een kruispunt en de kaarten zijn tegen ons. We hebben geen andere keus dan keihard te vechten om onze meerderheid in het Huis van Afgevaardigden vast te houden en onze conservatieve agenda waar te maken”, vertelde Emmer zaterdag in een brief aan de Republikeinse leden van het Congres. over zijn bod op de voorzittershamer.

Emmer zei dat hij teamwerk, communicatie en respect zou gebruiken om voort te bouwen op het succes dat de Republikeinen hadden behaald door in 2022 de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden terug te winnen en wetgevende overwinningen te behalen.

Bondgenoten van Emmer wezen ook op zijn bekwaamheid als fondsenwerver. Emmer bracht in de verkiezingscyclus van 2022 9,2 miljoen dollar binnen voor House-races, waaronder ruim 3,1 miljoen dollar voor het Nationaal Republikeinse Congrescomité, dat hij destijds leidde. Emmer heeft tot nu toe in 2023 7,6 miljoen dollar opgehaald voor de verkiezingscyclus van 2024.

Emmer wordt geconfronteerd met een mogelijke wegversperring voor zijn nominatie vanuit de uiterst rechtse kant van de Republikeinse caucus. Uit sommige rapporten blijkt dat de voormalige president Trump – die Jordan als spreker steunde – de leden tegen het stemmen op Emmer aanzet. Het is onduidelijk welke gevolgen dit zou hebben voor de race om de sprekers in het Huis van Afgevaardigden.

Emmer is een advocaat, voormalig hockeyspeler en coach, vader van zeven kinderen en de derde Republikeinse wetgever in het Huis van Afgevaardigden dit congres.

Hij nam de zweeppositie over van Steve Scalise, R-La., nu de leider van de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden – die toevallig ook de genomineerde Republikeinse spreker was vóór Jordan.

Emmer bekleedt deze positie nadat hij de NRCC had geleid tijdens de laatste verkiezingscyclus en zegt dat hij een ‘teamman’ is van een ‘grote hockeyfabriek’.

Steve Scalise

Emmer nam de zweeppositie over van Steve Scalise, R-La., nu de House Majority Leader. (AP-foto/Mariam Zuhaib)

De meerderheid in het Huis van Afgevaardigden zei dat hij leerde onderhandelen door zijn werk als advocaat, maar door in de jaren negentig een jeugdhockeyteam op te richten in Delano, Minnesota, sneed hij zijn tanden in de kunst om mensen te laten samenwerken.

“En we zijn letterlijk begonnen omdat ik besefte dat je al deze concurrerende entiteiten hebt, net zoals je dat in het Congres hebt,” zei Emmer. “Ik moest lid worden van het plaatselijke Jeugdhockeybestuur. Daarna moest ik lid worden van het bestuur dat de ijsarena bestuurde, zodat we onze eigen ijstijd konden bepalen.

WAAROM JORDAN DE LUIDSPREKERHAMER NIET KON GRIJPEN NA DRIE MISLUKT STEMMINGEN

“Toen moest ik lid worden van de District Hockey Board die de leiding had over de regio waar onze gemeenschap deel van uitmaakte. Toen moest ik deel gaan uitmaken van… Minnesota Hockey, dat valt onder de paraplu van USA Hockey. Waarom? Omdat we moesten ze allemaal met elkaar laten praten.”

Dertig jaar later, zei Emmer, maakt het programma in de stad dat “helemaal niet werd erkend in de sport” consequent staatskampioenschappen.

De meerderheidszweep in het Huis van Afgevaardigden werd voor het eerst gebeten door de politieke microbe in het begin van de jaren negentig toen Emmer, destijds advocaat, en vrouw Jackie in een oud omgebouwd plattelandshotel woonden met ‘200 jaar oude’ eiken- en esdoornbomen aan de voorkant. tuin. Het plaatselijke team van openbare werken markeerde bomen die de volgende dag moesten worden verwijderd voor een nieuwe weg.

De zweep zei dat zijn vrouw ‘er kapot van was’ door de ontwikkeling omdat je ‘dat soort dingen gewoon niet krijgt in de stad’, en Emmer belde de burgemeester, een boer, die om 22.00 uur naar het landgoed van het congreslid reed ‘in zijn oude, sloeg Cadillac Fleetwood in elkaar en zette zijn lichten op de bomen.

De burgemeester haalde zijn mobiele telefoon tevoorschijn en belde het hoofd van openbare werken om de bomen te redden door de weg 25 meter het boerenveld in te leggen.

“En nadat hij dat deed, dacht ik: ‘O, nou, dit is de manier waarop het werkt’, want het volgende dat kwam was een rioolleiding die ik niet nodig had,” zei Emmer. ‘We hadden twee hectare, we hadden een jong gezin en ik kreeg tienduizenden dollars opgelegd voor een riool die ik niet nodig had en die ik niet wilde.

Rep. Jim Jordan, R-Ohio, loopt door het Capitool

De race om de voorzittershamer werd vrijdag ingewikkeld nadat vertegenwoordiger Jim Jordan, R-Ohio, uit de race stapte en een aantal Republikeinen instapte. (AP-foto/Mark Schiefelbein)

“En dat is letterlijk wat mij ertoe heeft aangezet om te gaan hardlopen.”

De kandidatuur van Emmer komt nadat Jordan faalde in zijn derde bod op de voorzittershamer.

Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden beginnen helemaal opnieuw om een nieuwe kandidaat voor spreker nadat Jordan uit de race was gestemd.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Een grote groep Republikeinen kwam naar voren als potentiële kandidaten om het Huis te leiden, onmiddellijk na een stemming achter gesloten deuren in het Huis van Afgevaardigden over de vraag of Jordanië als kandidaat-voorzitter zou worden behouden.

Van de Republikeinen wordt verwacht dat ze maandagavond achter gesloten deuren bijeenkomen voor een kandidatenforum, voordat er dinsdag verkiezingen voor de hele conferentie plaatsvinden via geheime anonieme stemming.

Elizabeth Elkind van Fox News Digital heeft bijgedragen aan de berichtgeving.

Read original article here

Leave A Reply