LIVESTOCK-CME varkensfutures bereiken dieptepunt in contract, vee zakt ook in – 20-10-2023

0

CHICAGO, 20 oktober (Reuters) – Lean hog futures op de Chicago Mercantile Exchange daalden vrijdag naar een dieptepunt tijdens de looptijd van het contract, en ook de veefutures trokken zich terug, onder druk van technische verkopen en zorgen dat een vertragende wereldeconomie de vraag naar vlees zou kunnen schaden, zeggen handelaren gezegd.

Hog futures daalden het meest, waarbij het benchmarkcontract van december 2 cent, oftewel 2,9%, daalde op 66 cent per pond, nadat het contract een dieptepunt had bereikt van 65,4 cent. Ook de varkenscontracten van februari, april en mei bereikten een dieptepunt.

“Ik denk dat je net een hoop verkopen hebt gehad die verband houden met de angst voor een komende recessie… en mogelijk zal dat de vleesconsumptie beïnvloeden. Handelaren zijn dus bezorgd over de vraagkant van het verhaal”, zegt Dan Norcini, een onafhankelijke handelaar. .

De Amerikaanse aandelenmarkten sloten deze dag en week scherp lager, omdat beleggers zich zorgen maakten over verdere renteverhogingen en de verspreiding van het conflict tussen Israël en Hamas.

Varkenshandelaren haalden hun schouders op over de stijging van de groothandelsprijzen voor varkensvlees en het feit dat de varkensfutures in december met een flinke korting ten opzichte van de contante prijzen worden verhandeld. De Lean Hog ​​Index van de CME, een tweedaags gewogen gemiddelde van contante prijzen, werd voor het laatst genoteerd op 80,45 cent per pond.

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) noteerde de groothandelshoeveelheid varkenskarkas eind vrijdag op $87,97 per honderdgewicht (cwt), een stijging met $0,84 ten opzichte van het dieptepunt van donderdag in 4-1/2 maand van $87,13.

De veefutures volgden de zwakke trend op de varkens-, graan- en aandelenmarkten. CME December daalde de futures op levend vee met 0,675 cent naar 184,625 cent per pond.

De futures op veevoeders in november daalden met 2,275 cent en eindigden op 242,225 cent per pond, terwijl de meest actieve veevoeders in januari 2,325 cent daalden op 243,050 cent per pond.

Na het sluiten van de markt rapporteerde de USDA op 1 oktober het aantal runderen op Amerikaanse weidegronden op 100,6% van een jaar geleden, terwijl door Reuters ondervraagde analisten gemiddeld een lichte daling van 99,7% van het jaar geleden hadden verwacht.

De USDA zei dat de plaatsing van vee in weidegronden in september 106% bedroeg van een jaar geleden, terwijl analisten gemiddeld slechts 100,8% verwachtten. De veeverkoop in september bedroeg 89,4% van een jaar geleden, onder de gemiddelde schatting van 90,3%.

Handelaren zeiden dat de cijfers van de USDA bearish waren en maandag de CME-veefutures onder druk zouden kunnen zetten. (Rapportage door Julie Ingwersen; redactie door Stephen Coates)

Leave A Reply