iPhone 15-serie, Apple Watch Ultra 2, Watch Series 9: alles gelanceerd op Apple Event 2023

0

Apple lanceerde zijn gloednieuwe iPhone 15-serie en nieuwe Apple Watch-serie tijdens zijn evenement op 12 september in Cupertino, Californië. Mocht je ons liveblog gemist hebben, dan vind je hier een overzicht van alle belangrijke producten die tijdens het evenement zijn aangekondigd. Een van de hoofdthema’s van het evenement was duurzaamheid, aangezien Apple beweerde dit jaar nog meer gerecyclede metalen in zijn apparaten te gebruiken en dat sommige van zijn nieuwe smartwatches nu CO2-neutraal zijn. Ook over de overstap naar USB Type-C klopten de geruchten. Alle nieuwe iPhones en de AirPods Pro (2e generatie) zijn voorzien van een USB Type-C-connector. Hier is alles wat Apple heeft aangekondigd, samen met hun prijzen in India.

Apple iPhone 15, iPhone 15 Plus: kenmerken en prijs in India

De iPhone 15 begint bij Rs. 79.900, terwijl de iPhone 15 Plus begint bij Rs. 89.900, beide met 128 GB basisopslag. De iPhone 14 en iPhone 14 Plus beginnen nu bij Rs. 69.900 en Rs. respectievelijk 79.900. De iPhone 15 kan vanaf 15 september worden gereserveerd en is vanaf 22 september te koop.

De nieuwe iPhone 15-serie leent een aantal functies van de iPhone 14 Pro-serie, zoals Dynamic Island, A16 Bionic-processor en de primaire 48-megapixelcamera. Andere pro-functies zoals de verversingssnelheid van 120 Hz en de telecamera zijn echter nog steeds gereserveerd voor de Pro-modellen. Apple beweert dat het nieuwe iPhone 15 duo 75 procent gerecycled aluminium gebruikt voor de behuizing en 100 procent gerecycled kobalt in de batterij. De nieuwe smartphones zullen dit keer verkrijgbaar zijn in het roze, naast zachtere tinten blauw, geel, groen en zwart.

Apple iPhone 15 Pro, iPhone Pro Max: kenmerken en prijs in India

De iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max krijgen dit jaar een aantal opmerkelijke upgrades en verschillen als het gaat om hun respectievelijke telecamera’s. De iPhone 15 Pro begint bij Rs. 1.34.900 voor 128 GB opslag, terwijl de iPhone 15 Pro Max begint bij Rs. 1.59.900 voor 256 GB opslag. Het is vermeldenswaard dat de iPhone 14 Pro-serie officieel is stopgezet, hoewel je hem nog steeds kunt kopen via de resellers van Apple. Apple heeft de gouden kleur voor de 15 Pro-modellen achterwege gelaten voor een “natuurlijke” tint, samen met blauw, wit en zwart. De iPhone 15 Pro kan vanaf 15 september worden gereserveerd en is vanaf 22 september te koop.

De grote ontwerpwijziging voor de iPhone 15 Pro-modellen is de overstap naar titanium voor het frame, in plaats van roestvrij staal. Apple zegt dat het titanium van klasse 5 heeft gebruikt, dat lichter en sterker zou moeten zijn dan de 14 Pro-serie. Een andere grote ontwerpwijziging bij de pro-modellen is dat de mute-schakelaar nu is vervangen door een ‘Actieknop’. Deze knop kan de oorspronkelijke functie vervullen: de iPhone in de stille modus zetten als hij lang wordt ingedrukt, maar hij kan ook worden geprogrammeerd om de camera te openen, een stemopname te starten en nog veel meer.

De volgende grote upgrade is de processor. De iPhone 15 Pro-serie maakt gebruik van Apple’s A17 Pro SoC, die is gebouwd op een “primeur in de sector” 3nm-fabricageproces. Het bevat 16 miljard transistors en beschikt over een 6-core CPU, 6-core GPU en ondersteuning voor ray tracing op hardwareniveau in games. Apple heeft ook een snelle USB 3.0-controller gebruikt voor de Type-C-poort in de Pro-modellen, die beloven tot 10 Gbps bandbreedte te leveren. Op typische Apple-wijze heb je echter een optionele snelle USB Type-C-kabel nodig om hiervan te profiteren.

De camera’s zijn de derde grote upgrade. De nieuwe iPhone 15 Pro’s zijn voorzien van een verbeterde primaire sensor van 48 megapixels, die nu meer professionele brandpuntsafstandsopties van 24 mm, 28 mm en 35 mm biedt om uit te kiezen. Er zit ook een speciale nano-coating op de lenzen die lensflare moet verminderen. De nieuwe iPhones (inclusief de niet-Pro-modellen) ondersteunen Smart HDR 5 voor een verbeterd dynamisch bereik en kleuren in foto’s.

De iPhone 15 Pro Max krijgt een upgrade telecamera. Het is nog steeds een sensor van 12 megapixels met een diafragma van f/2.8, maar hij gebruikt nu een “tetraprisma” om licht naar de sensor te kanaliseren, waardoor de camera een effectieve 5x optische zoom krijgt in plaats van 3x zoom. De iPhone 15 Pro heeft nog steeds een 3x optische zoom voor zijn telecamera. Apple zegt ook dat de nieuwe Pro-modellen de eerste smartphones zijn die de ACES-standaard (Academy Color Encoding System) voor kleurcorrectie ondersteunen, die door professionele filmmakers wordt gebruikt.

Een andere nieuwe functie die een grote rol zou kunnen spelen door gebruikers gegenereerde inhoud voor Apple Vision Pro zijn ruimtelijke video’s. De nieuwe iPhone 15 Pro-modellen kunnen ruimtelijke video’s opnemen, waarbij de hoofd- en ultrabrede camera’s worden gebruikt om beelden vast te leggen. Deze functie wordt later dit jaar mogelijk gemaakt via een software-update.

Apple Watch Series 9: functies en prijs in India

De Apple Watch Series 9 vervangt de Series 8. Het begint bij Rs. 41.900, terwijl de Apple Watch SE (2e generatie) begint bij Rs. 29.900. De Watch Series 9 zal verkrijgbaar zijn in aluminium en roestvrij staal, en in kastmaten van 41 mm en 45 mm. Er worden meerdere kleuropties aangeboden en het horloge zal op 22 september in India te koop zijn.

De Apple Watch Series 9 ziet er niet anders uit dan de Series 8, maar is wel voorzien van een nieuwe Apple S9-processor die naar verluidt snellere Siri op het apparaat mogelijk maakt. Er is ook een Ultra-wide band (UWB)-chip van de tweede generatie waarmee u uw iPhone nu bij u in de buurt kunt lokaliseren of de muziekwidget op het horloge kunt activeren wanneer u deze in de buurt van een HomePod brengt. Het display van de Series 9 ondersteunt nu een helderheid tot 2.000 nits en kan oplopen tot 1 nit.

Een van de coolste functies van de S9-chip is dubbeltikken. Deze gebruikt meerdere sensoren in het horloge om te detecteren wanneer je een dubbeltikgebaar maakt met je duim en wijsvinger. U kunt dit gebruiken om oproepen te beantwoorden of te weigeren, door widgets te bladeren en meer – allemaal zonder ooit het scherm aan te raken.

Apple zegt dat het is gestopt met het gebruik van echt leer voor al zijn accessoires, waaronder horlogebandjes. Er is een nieuw FineWoven-materiaal dat voor 65 procent uit PCR-materialen bestaat.

Apple Watch Ultra 2: functies en prijs in India

Apple heeft ook zijn Ultra-horloge geüpdatet en noemde het de Apple Watch Ultra 2. Het kost Rs. 89.900 en zal op 22 september beschikbaar zijn in India. Ook deze beschikt over de nieuwe S9-processor, dubbeltikgebaar, snellere Siri op het apparaat, enz. Het display gaat nu tot 3.000 nits en wordt geleverd met een nieuwe Modular Ultra-wijzerplaat. Het krijgt ook vernieuwde lusbanden met milieuvriendelijkere materialen.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply