Het financieringsverzoek van het Witte Huis omvat 14 miljard dollar voor de grens, aangezien de crisis nieuwe records bereikt

0

De regering-Biden vraagt ​​het Congres om 14 miljard dollar aan financiering ter ondersteuning van zijn inspanningen bij het bestrijden van de aanhoudende crisis aan de grens, waaronder geld voor migrantendiensten en huisvesting, anti-fentanyltechnologie en meer grensagenten.

De 14 miljard dollar maakt deel uit van een verzoek van 105 miljard dollar dat het Witte Huis deze week heeft ingediend. Het is aanzienlijk meer dan eerdere aanvullende verzoeken en komt omdat de VS opnieuw recordaantallen aan de zuidgrens zien.

Het verzoek omvat 6,4 miljard dollar voor ‘grensoperaties’, waaronder 4,4 miljard dollar voor opslagfaciliteiten en terugbetaling van steun van het Pentagon. Het omvat ook geld voor DNA-verzameling en meer dan 1,9 miljard dollar voor gezondheidszorg en humanitaire diensten “ter ondersteuning van in aanmerking komende aankomsten en niet-begeleide kinderen.”

HOGE AANTAL MIGREREN BREKEN MEERDERE RECORDS IN EEN NIEUWE BLAAG VOOR DE GRENSSTRATEGIE VAN BIDEN

Biden loopt met grensfunctionarissen

President Joe Biden spreekt met een lid van de Amerikaanse grenspatrouille terwijl ze op 8 januari 2023 langs het grenshek tussen de VS en Mexico in El Paso, Texas lopen. (JIM WATSON/AFP via Getty Images)

Met betrekking tot migrantenzorg is er 1,4 miljard dollar voor ‘onderdak en diensten voor migranten die zijn vrijgelaten uit hechtenis van het DHS. Dit komt bovenop de 800 miljoen dollar die door de regering aan staten en niet-gouvernementele organisaties is uitgedeeld om te helpen met de vele migranten die zijn vrijgelaten in het Amerikaanse binnenland.

Uit een factsheet van het Witte Huis blijkt dat de strategie van de regering-Biden ‘gericht is op handhaving, afschrikking en diplomatie’, met inbegrip van een enorme uitbreiding van ‘legale routes’ naar de VS.

Het Witte Huis zegt dat het geld financiering omvat voor transport, inclusief verhuisvluchten en middelen voor alternatieven voor detentie. Het omvat ook geld voor “huisvestingsopties buiten vrijheidsbeneming” voor degenen die versneld worden verwijderd, inclusief faciliteiten voor huisvesting, juridische diensten en medische zorg.

“We vragen ook om toestemming om het DHS toe te staan ​​vervoer te gebruiken dat gefinancierd wordt door toegeëigende fondsen om de beweging van niet-staatsburgers te vergemakkelijken die ervoor kiezen om uit de Verenigde Staten te vertrekken in plaats van verwijderingsprocedures (‘vrijwillig vertrek’)”, aldus een factsheet.

In termen van personeel is er 1,6 miljard dollar voor extra agenten van de grenspolitie, asielfunctionarissen en verwerkingspersoneel, en 1,4 miljard dollar voor extra immigratierechters. Het personeelsbestand omvat 1.300 agenten van de grenspolitie, 300 verwerkingscoördinatoren en 1.600 asielfunctionarissen. Er is ook financiering voor 1.470 extra advocaten en ondersteunend personeel.

In termen van het tegengaan van de fentanyldreiging, die vorig jaar 100.000 Amerikanen het leven kostte, eist het DHS 1,2 miljard dollar voor middelen, waaronder extra douane- en grensbeschermingsfunctionarissen (CBP) en een “niet-intrusieve inspectiesysteem-inzet” voor de havens van binnenkomst, waar de meerderheid van de fentanyl wordt in beslag genomen.

HOUSE GOP CAMPAGNE ARM ONTVANGT TOP DEM-LEIDER VOOR HET NOEMEN VAN GRENSMUUR ‘MIDDELEUWS’

Er gaat meer geld naar internationale inspanningen, wat de regering-Biden heeft benadrukt als onderdeel van haar strategie om om te gaan met de miljoenen migranten die naar de Amerikaanse grens zijn gestroomd. Dat omvat 1,3 miljard dollar voor ‘Safe Mobility Offices’ en ter ondersteuning van ‘gastgemeenschappen en legale trajecten’ in de regio.

Een relatief kleine 40 miljoen dollar is bestemd voor repatriëringsoperaties van buitenlandse overheden, waarvan de VS zeggen dat ze de eigen repatriëringsvluchten van die landen financieren.

De regering-Biden zei dat dit van cruciaal belang was in haar inspanningen om de aanhoudende situatie aan de grens aan te pakken.

“Het verzoek dat we vandaag aan het Congres hebben gedaan, voorziet in de broodnodige financiering om het ministerie van Binnenlandse Veiligheid uit te rusten met de mensen en instrumenten die het nodig heeft om te voorkomen dat kartels fentanyl via onze toegangspoorten vervoeren en om onze immigratiewetten op een ordelijke en effectieve manier af te dwingen. ”, zei DHS-secretaris Alejandro Mayorkas in een verklaring.

HUISTOEZICHT REPUBLIKEINEN DUWEN BIDEN DHS OP ‘CONFLICTING’ GRENSMUURPOSITIES

“In deze tijd van ongekende hemisferische en mondiale uitdagingen moeten we samenkomen om ons vermogen om het Amerikaanse volk te beschermen te versterken. Ik dring er bij het Congres sterk op aan om de mannen en vrouwen van het DHS de middelen en steun te geven die ze nodig hebben om onze veiligheids- en beveiligingsmissie te verwezenlijken. ,” hij zei.

Het is onduidelijk in hoeverre het grensgedeelte van het supplement Republikeinse steun zal krijgen. Hoewel de Republikeinen hebben opgeroepen tot meer agenten van de grenspolitie en binnenlandse handhaving, staan ​​ze sceptischer tegenover maatregelen om migranten naar het binnenland te verwerken. Wetgeving aangenomen door het door de Republikeinse Partij beheerde Huis heeft geld voor nieuwe agenten opgenomen, maar heeft uitgesloten dat deze voor verwerking worden gebruikt.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Republikeinen hebben in plaats daarvan opgeroepen tot geld om de bouw van de grensmuur voort te zetten, evenals tot wetgeving om het gebruik van voorwaardelijke vrijlating te beperken en detentie en verwijdering verplicht te stellen voor degenen die het land illegaal binnenkomen.

Het verzoek komt precies op het moment dat de Douane en Grensbescherming (CBP) aankondigde dat de ontmoetingen met migranten aan de zuidgrens in september een recordaantal van 269.000 ontmoetingen bereikten – waarmee de ontmoetingen in boekjaar 23 de hoogste ooit zijn.

Read original article here

Leave A Reply