Het Filippijnse leger heeft bevolen te stoppen met het gebruik van AI-apps

0

De Filippijnse defensiechef heeft al het defensiepersoneel en het 163.000 leden tellende leger opgedragen af ​​te zien van het gebruik van digitale toepassingen die kunstmatige intelligentie gebruiken om persoonlijke portretten te genereren, omdat hij zegt dat deze veiligheidsrisico’s kunnen opleveren.

Minister van Defensie Gilberto Teodoro Jr. vaardigde het bevel uit in een memorandum van 14 oktober, omdat Filippijnse strijdkrachten hebben gewerkt aan het verzwakken van tientallen jaren oude communistische en islamitische opstanden en het verdedigen van territoriale belangen in de omstreden Zuid-Chinese Zee.

Het ministerie van Defensie bevestigde vrijdag de authenticiteit van de memo, die de afgelopen dagen online circuleerde, maar verstrekte geen andere details, waaronder wat Teodoro ertoe aanzette het verbod uit te vaardigen.

WAT IS CHATGPT?

soldaat maakt gebruik van smartphone

Een soldaat gebruikt zijn smartphone bovenop een gepantserde personeelscarrier in Quezon City, Filippijnen, op 23 mei 2022. (AP Foto/Aaron Favila, Bestand)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Teodoro waarschuwde specifiek tegen het gebruik van een digitale app waarbij gebruikers minstens tien foto’s van zichzelf moeten inzenden en vervolgens AI gebruikt om “een digitale persoon te creëren die nabootst hoe een echt individu spreekt en beweegt.” Dergelijke apps brengen ‘aanzienlijke privacy- en veiligheidsrisico’s’ met zich mee, zei hij.

“Deze ogenschijnlijk onschuldige en vermakelijke AI-aangedreven applicatie kan kwaadwillig worden gebruikt om valse profielen te creëren die kunnen leiden tot identiteitsdiefstal, social engineering, phishing-aanvallen en andere kwaadaardige activiteiten”, aldus Teodoro. “Er is al een melding geweest van een dergelijk geval.”

Teodoro heeft alles besteld

“af te zien van het gebruik van AI-fotogeneratortoepassingen en waakzaamheid te betrachten bij het online delen van informatie” en zei dat hun acties in overeenstemming moeten zijn met de waarden en het beleid van het Filippijnse ministerie van Defensie.

Read original article here

Leave A Reply