Het chaotische, ingewikkelde pad dat de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden hebben gevolgd om een ​​voorzitter te kiezen, leidt terug naar af

0

De kortste afstand tussen twee punten is een rechte lijn, maar in hun poging om een ​​voorzitter van het Huis van Afgevaardigden te kiezen hebben de Republikeinen een meer gemartelde route gevolgd.

Vergeleken met een rechte lijn zullen de Republikeinen het pad volgen van de ‘afgeknotte icosidodecaëder-ruit’, een monsterlijke, convexe, veelhoekige vorm.

De afgeknotte icosidodecaëder-ruit bestaat tenminste wel.

De Rube Goldberg-achtige benadering van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden ten aanzien van het sprekerschap zou Archimedes, Pythagoras en Euclides waarschijnlijk in verwarring brengen.

Ik heb altijd gezegd dat de essentie van het Congres ‘de wiskunde’ is. De wiskunde is vrij eenvoudig. Republikeinen hebben een regelrechte meerderheid van het hele Huis nodig – stemmend op naam – om iemand als voorzitter te kiezen. Maar omdat ze er na bijna drie weken nog niet in zijn geslaagd de balans op te maken, is het Huis van Afgevaardigden verworden tot een toestand van onoplosbare politieke algebra.

In ieder geval zijn de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden de afgelopen weken consistent geweest over één ding: wat het plan ook is, ze zullen de strategie een paar uur later 180 graden veranderen.

JEFFRIES EN DE Democraten ZITTEN MOOI TE MIDDEN VAN HOUSE GOP SPEAKER CHAOS

Steve Scalise praat met de media.

Leider van de meerderheid van het Amerikaanse Huis, Steve Scalise, spreekt de media toe. (Fotograaf: Al Drago/Bloomberg via Getty Images)

Iedereen heeft een whiplash.

De Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden hebben Steve Scalise, R-La., leider van de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, een week geleden woensdag aangewezen als kandidaat voor hun spreker, maar 30 uur later stopte hij.

Afgelopen vrijdagmiddag hebben de Republikeinen vervolgens de voorzitter van de House Judiciary Committee, Jim Jordan, R-Ohio, tot hun genomineerde spreker benoemd. Maar een week later stemden de Republikeinen Jordanië van het eiland nadat hij drie opeenvolgende stemmen voor de voorzitter van het woord had verloren. Jordan bloedde elke keer extra stembiljetten.

Maar dat doet geen recht aan de waanzinnige planning die een toetssteen is geworden van het manische proces om een ​​nieuwe spreker af te tappen.

Jordan verloor dinsdag en woensdag opeenvolgende stemmen voor de voorzitter. Donderdagochtend was het voorlopige plan dat het Huis om 12.00 uur bijeen zou komen, met mogelijk rond 13.00 uur een stemronde voor de spreker.

WAAROM JORDAN DE LUIDSPREKERHAMER NIET KON GRIJPEN NA DRIE MISLUKT STEMMINGEN

Leden van de Tweede Kamer.

Leden van het Huis van Afgevaardigden stemmen over een spreker. (Foto door Chip Somodevilla/Getty Images)

Maar de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden belegden om 11.00 uur een van hun labyrintische ‘conferentievergaderingen’

Net toen de vergadering begon, kwam het bericht dat Jordan die dag geen hoofdelijke stemming zou eisen. Jordan was voorbestemd om die stem te verliezen, net zoals hij de dagen ervoor had verloren. Eén Republikeinse bron zei dat de strategie van de tegenstanders van Jordanië “escalatoir” was – een stap om meer tegenstanders ertoe aan te zetten bij elke stemming hun stem uit te brengen tegen Jordanië.

Voorafgaand aan de bijeenkomst gaf Jordan aan dat hij kandidaat zou blijven als spreker en de officiële kandidaat van de Republikeinse partij voor de functie zou blijven. Maar hij steunde een plan voor het Huis om voorzitter Pro Tempore Patrick McHenry, RN.C., formeel te kiezen als interim-spreker pro tempore. McHenry nam eenvoudigweg de rol op zich nadat het Huis eerder deze maand voormalig voorzitter Kevin McCarthy, R-Californië, uit het sprekerschap had gezet. McHenry is geboeid in zijn bevoegdheden als waarnemend spreker pro tempore, maar het Huis zou McHenry formeel machtigen als hij dat zou doen. gekozen luidspreker pro tempore. Dat zou het Huis in staat stellen weer te functioneren en over wetgeving te stemmen. Er bestaat een precedent hiervoor. Daarover straks meer.

Maar na vier uur kwamen de Republikeinen uit de vergadering tevoorschijn en zwenkten plotseling in de richting van een afwijkend plan. De Republikeinen verbrandden het idee om McHenry te kiezen en het Huis weer draaiende te krijgen – ook al steunde Jordan het.

Wild genoeg schakelde het plan terug naar het houden van een stemming voor Jordanië later die dag, misschien zelfs midden in de primetime-toespraak van president Biden over het Midden-Oosten.

KANDIDATEN VOOR MEERDERE HUISSPREKER KOMEN NA HET MISLUKT BOD VAN JORDAN ALS GOP VAN PLANNEN OM MAANDAG OPNIEUW SAMEN TE KOMEN

Kevin McCarthy stelt vragen aan de media.

Kevin McCarthy spreekt de pers toe. (Foto door Win McNamee/Getty Images)

Uiteraard kwam de stemming er niet.

Het Huis werd donderdagavond vroeg geschorst zonder te stemmen, maar zoals gebruikelijk: nieuw plan ontstond. Het Huis zou vrijdag om 10.00 uur bijeenkomen, waarna rond 11.00 uur een derde stemming over de spreker zou plaatsvinden

Heilige trapezium.

“Er worden het hele weekend extra stemmen verwacht”, tweette vertegenwoordiger Warren Davidson, R-Ohio, een bondgenoot van Jordanië, donderdag om 19.23 uur.

Maar er was een probleem met het idee van weekendstemmen voor de spreker.

COCA-COLA VERWIJDERT STIL TAAL DIE BLM ONDERSTEUNT NADAT TED CRUZ PRO-HAMAS POST ROEPT

Vertegenwoordiger Jim Jordan spreekt de media toe.

Amerikaanse vertegenwoordiger Jim Jordan spreekt de pers toe. (Foto door Anna Moneymaker/Getty Images)

“Extra stemmen” zou betekenen dat Jordan zijn bod op vrijdag nog steeds niet heeft afgerond. Wetgevers aan beide kanten zagen de mogelijkheid van een opkomstprobleem tijdens het weekend. Ze organiseerden evenementen in hun districten. Het was onduidelijk hoeveel mensen bereid zouden zijn in Washington te blijven hangen voor een nieuwe stemming die gedoemd was te mislukken.

Weekendafwezigheid zou Jordan echter wel kunnen helpen. Als de juiste mix van leden ontbreekt, kan dat de drempel verlagen om een ​​voorzitter te kiezen. Afhankelijk van wie er weg waren, was er een mogelijkheid dat Jordan daadwerkelijk kon WINNEN.

Elk voordeel voor Jordan zou echter een bijna even groot risico inhouden om de voorzittershamer van de spreker volledig te verliezen.

Als een andere mix van leden afwezig zou zijn, was het mogelijk dat de Republikeinen, als ze niet oppasten, Hakeem Jeffries, DN.Y., leider van de minderheidsgroep in het Huis van Afgevaardigden, als voorzitter konden kiezen.

Het magische getal dat de overhand krijgt als de spreker verandert bij elke hoofdelijke stemming. Het hangt af van het aantal leden dat er is en op naam van een kandidaat stemt. De spreker moet een regelrechte meerderheid van de uitgebrachte stemmen behalen.

EEN NIEUW GOP-BILL ZOU BIDEN MAXIMALE SANCTIES OPLEGGEN AAN IRAN

Hakeem Jeffries praat op het podium.

Hakeem Jeffries, leider van de minderheidsgroepen in het Huis van Afgevaardigden, spreekt de pers toe. (Foto door Anna Moneymaker/Getty Images)

Daarom speelde het Jeffries-scenario een rol.

Zoals ze in de films zeggen: “U speelt een gevaarlijk spel, meneer Bond.”

Maar zover is het nooit gekomen.

Donderdag om 21.33 uur kondigde Jordan aan dat hij vrijdag om 8.00 uur een persconferentie zou houden in de Rayburn Room van het Amerikaanse Capitool. Het komt zelden voor dat een evenement op Capitol Hill vóór 9.00 uur begint, maar het is nog vreemder om de avond ervoor zo laat een evenement van deze omvang aan te kondigen.

Maar Jordan kwam vrijdag even na acht uur de Rayburn Room binnen, zonder jasje, zoals zijn gewoonte is.

HUISREPUBLIKEINEN GAAN BIDEN ADMIN VEROORDELEN OVER ‘GESTRANDE’ AMERIKANEN IN ISRAËL

Buitenaanzicht van het Capitool.

De Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden zetten het verkiezingsproces voor de sprekers voort. (Foto door Joe Raedle/Getty Images)

“Ons plan dit weekend is om een ​​spreker verkozen te krijgen”, zei Jordan om 08.11 uur

Tijdens zijn opmerkingen vertelde Jordan hoe de gebroeders Wright in 1903 een vliegtuig bouwden dat ‘nauwelijks’ in de lucht was.

“Vloog zo’n 30 meter. Ik kwam een ​​paar meter boven de grond”, zei Jordan.

Vervolgens voegde hij eraan toe dat Chuck Yeager in 1947 in een straalvliegtuig de geluidsbarrière doorbrak.

“In 44 jaar gaan we van twee jongens die 30 meter vliegen naar een andere Amerikaan die in een straalvliegtuig de geluidsbarrière doorbreekt”, zei Jordan.

GEBRUIKERSHANDLEIDING OM GAMBIT TIJDELIJK TE SIDETRACK JORDAN TE HUIZEN EN MCHENRY ALS INTERIM SPEAKER TE INSTALLEREN

Binnenaanzicht van de Tweede Kamer.

Het Huis van Afgevaardigden stemt over Jim Jordan om de rol van voorzitter van het Huis op zich te nemen. (Foto door Win McNamee/Getty Images)

Jordan rondde zijn opmerkingen af ​​om 08.12 uur. Om 08.21 uur was hij terug in zijn kantoor in het Rayburn House-kantoorgebouw. ​​Het Huis begon kort na 11.00 uur met stemmen. Om 11.26 uur was het Huis alleen via namen die met een letter beginnen te spreken. G.” Maar het was duidelijk dat Jordan opnieuw een stem als spreker had verloren. McHenry gaf de stemming gesloten om 12:06 uur. Om 13:56 uur stemden de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden bij geheime stemming om Jordanië te verlaten als kandidaat voor hun spreker.

Jordans campagne als spreker heeft politiek gezien waarschijnlijk verder gereisd dan de 30 meter op de eerste reis van de vlieger van de Wright Brothers. De gebroeders Wright gingen die dag in 1903 echter door en vergrootten hun vliegafstand bij elke vlucht. Hun vierde vlucht duurde bijna een volle minuut en vloog 250 meter hoog. Maar in tegenstelling tot de gebroeders Wright bleef Jordan terrein verliezen bij zijn daaropvolgende hoofdelijke stemmingen. In het tempo dat Jordan hanteerde, had het hem misschien 44 jaar gekost om spreker te worden – dezelfde hoeveelheid tijd die Chuck Yeager nodig had om de geluidsbarrière te doorbreken.

Sommige Republikeinen namen aanstoot aan wat zij zagen als sterke-armtactieken van Jordanië en zijn bondgenoten. Sommigen kregen doodsbedreigingen. Hun familieleden kregen te maken met vulgaire berichten. Vertegenwoordiger Mariannette Miller-Meeks, R-Iowa, noemde haar waarschuwingen “geloofwaardig” en rapporteerde ze aan de Amerikaanse Capitol Police. Ze omschreef Jordan als een ‘pestkop’.

Rep. Drew Ferguson, R-Ga., zei dat hij van plan was Jordan te steunen bij de tweede stemming, maar hij veranderde van gedachten nadat de intimidatietactieken ‘opgevoerd’ waren. Hij typeerde Jordan ook als een ‘pestkop’.

Jordaanse bondgenoten reden naar zijn verdediging.

‘SQUAD’-REP. TLAIB NEGEERT ONS INTEL OVER GAZA ZIEKENHUIS, KANT AAN HAMAS OVER BIDEN ADMIN

Jim Jordan praat met de media.

Vertegenwoordiger Jim Jordan houdt een persconferentie. (Drew Angerer/Getty Images)

“Jordanië heeft nooit iemand onder druk gezet”, zegt volksvertegenwoordiger Ralph Norman, RS.C.

Rep. Scott Perry, R-Penn., minimaliseerde de veiligheidsproblemen.

“Wij allemaal in het Congres krijgen doodsbedreigingen. Ik weet niet of dat voor iemand hier een nieuwsflits is”, zei Perry. ‘Het is niets nieuws voor een lid van het Congres. We weten het allemaal. Dat is weer een afleidingsmanoeuvre.’

Het maakt niet uit dat de voormalige vertegenwoordiger Gabrielle Giffords, D-Ariz., bijna stierf tijdens een schietpartij in 2011 waarbij ook de toekomstige vertegenwoordiger Ron Barber, D-Ariz, gewond raakte. En Scalise kwam bijna om het leven tijdens de honkbaltraining van de GOP in 2017.

Een cavalcade van Republikeinen uit het Huis van Afgevaardigden deed vrijdag mee aan de sprekerswedstrijd na de nederlaag van Jordanië. De Kamer streeft ernaar dinsdag opnieuw te stemmen. Maar het is nog maar de vraag of het Huis dan of binnenkort een voorzitter kan kiezen.

ADAM SCHIFF GECONTROLEERD OP DE SOCIALE MEDIA NA HET BEWEREN VAN DE HOUSE-SPREKER TELT PRESIDENTIËLE VERKIEZINGSSTEMMEN

Interview zicht op de Tweede Kamer.

Leden van het Huis van Afgevaardigden stemmen voor de derde keer over Jim Jordan. (Foto door Win McNamee/Getty Images)

Een hoge Republikeinse bron vertelde Fox dat het Huis waarschijnlijk nog minstens één ronde moest doorgaan met een bonafide kandidaat als voorzitter voordat het het eerder genoemde scenario over het versterken van McHenry in overweging begon te nemen.

De Kamer heeft dat in het verleden ook gedaan. Huisregel I, clausule 8 staat een gekozen voorzitter pro tempore toe om “vrijwel alle taken, bevoegdheden en prerogatieven van de voorzitter van het Huis” op zich te nemen.

Een van de beste voorbeelden kwam in 1961. Sam Rayburn, D-Tex., voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, werd tijdens de zomer ziek en ging terug naar de Lone Star State om te sterven. Het Huis koos de toekomstige voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John McCormack, D-Mass., als spreker pro tempore tijdens de afwezigheid van Rayburn. Het Huis keerde terug naar de wetgevende vorm en keurde een wetsvoorstel voor de uitgaven voor buitenlandse operaties goed, evenals wetgeving om het Vredeskorps op te richten. Dit laatste was een van de kenmerken van de wetgevingsagenda van president John F. Kennedy.

Rayburn overleed in de herfst. Het Huis koos McCormack later als vaste spreker.

Het is verre van duidelijk of het Huis ooit dit pad zal volgen om een ​​spreker pro tempore te kiezen als het geen echte spreker kan kiezen, maar één ding is zeker: het pad voor de komende week blijft omslachtig. Ellipitisch. Verwrongen. Misvormd.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

De kortste afstand tussen twee punten is een rechte lijn. Dat is zelden het geval voor wat dan ook in het Congres, maar de verkiezing van een voorzitter lijkt zeker op een afgeknotte scosidodecaëderruit.

Read original article here

Leave A Reply