Grenspolitie stopt recordaantal mensen op terreurwachtlijst aan de zuidgrens

0

Grensfunctionarissen arresteerden in september 18 mensen die op de terreurlijst van de FBI stonden, waardoor boekjaar 2023 een recordjaar werd voor dergelijke ontmoetingen aan de zuidgrens.

Volgens de statistieken van de Customs and Border Protection (CBP) die zaterdag zijn vrijgegeven, werden de afgelopen twaalf maanden 169 mensen op de FBI-terreurwachtlijsten aangetroffen tussen de havens van binnenkomst aan de zuidgrens, een aantal dat niet alleen het recordaantal van FY 22 overschrijdt (98 ) maar de laatste zes boekjaren samen.

Inclusief ontmoetingen tussen havens aan de noordgrens bedroeg het totaal voor FY 23 172.

De ontmoetingen tussen de havens van binnenkomst worden overschaduwd door de ontmoetingen in de havens zelf. In totaal waren er 564 aanvaringen in havens, net iets meer dan in boekjaar 2019, toen er nog 538 waren.

HOGE AANTAL MIGREREN BREKEN MEERDERE RECORDS IN EEN NIEUWE BLAAG VOOR DE GRENSSTRATEGIE VAN BIDEN

De watchlist, nu officieel de Terrorist Screening Dataset genoemd, is de Amerikaanse database die informatie bevat over de identiteit van terroristen en omvat niet alleen bekende of vermoedelijke terroristen, maar ook relaties van personen op de watchlist.

“Ontmoetingen van personen die op de watchlist staan ​​aan onze grenzen zijn zeer ongebruikelijk, wat het cruciale werk onderstreept dat CBP-agenten en -officieren elke dag aan de frontlinie verrichten”, aldus het agentschap op zijn website. “DHS werkt onvermoeibaar om onze grenzen te beveiligen door een combinatie van hoogopgeleid personeel, monitoringsystemen op de grond en vanuit de lucht, en robuuste netwerken voor het delen van inlichtingen en informatie.”

De cijfers maken deel uit van een recordaantal migrantenontmoetingen aan de zuidgrens, dat zelfs de enorme aantallen van vorig jaar overtreft. September zelf was een recordmaand voor de grens.

Ondertussen hebben de Republikeinen hun bezorgdheid geuit over het risico dat buitenlandse nationale terroristen via een overweldigde grens langs grenspolitieagenten binnendringen – vooral in de nasleep van de terroristische aanval van Hamas op Israël.

“We moeten de situatie in Israël beschouwen als een grimmige herinnering aan de bedreigingen waarmee Amerikanen te maken kunnen krijgen als we niet waakzaam blijven en de bedreigingen waarmee we thuis worden geconfronteerd niet negeren”, schreef een groep Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden deze week aan DHS-secretaris Alejandro Mayorkas.

Het ministerie van Binnenlandse Veiligheid In de dreigingsevaluatie, die vorige maand werd gepubliceerd, werd opgemerkt dat agenten een groeiend aantal agenten op de watchlist zijn tegengekomen en werd gewaarschuwd dat “terroristen en criminele actoren de verhoogde stroom en steeds complexere veiligheidsomgeving zouden kunnen misbruiken om de Verenigde Staten binnen te komen.”

HAWLEY DUWT MAYORKAS OP ONTMOETING VAN ‘BUITENLANDSE BUITENAARDSEN VAN SPECIALE BELANG’ NAAR ONS TEGEN TERRORANGANGEN

“Individuen met connecties met terrorisme zijn geïnteresseerd in het gebruik van gevestigde reisroutes en tolerante omgevingen om de toegang tot de Verenigde Staten te vergemakkelijken”, aldus de beoordeling.

Fox News meldde vorige week dat duizenden ‘special interest aliens’ uit talloze landen, waaronder het Midden-Oosten, zijn gearresteerd Agenten van de grenspolitie terwijl ze de afgelopen twee jaar probeerden de zuidgrens van de VS illegaal over te steken. ‘Special interest aliens’ zijn mensen uit landen die door de Amerikaanse regering zijn geïdentificeerd als landen met omstandigheden die terrorisme bevorderen of beschermen of die mogelijk een soort bedreiging voor de nationale veiligheid voor de VS vormen.

Het DHS heeft de afgelopen week ook gezegd dat het agentschap “de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houdt en zich zal blijven bezighouden met het delen van informatie met onze inlichtingen- en inlichtingendiensten.” rechtshandhavingspartners in binnen-en buitenland.”

“Deze informatie-uitwisseling zorgt ervoor dat we in een positie zijn om eventuele risico’s voor de nationale veiligheid of de openbare veiligheid te helpen beperken”, aldus een woordvoerder. “Onze meerlagige grensbeveiligingsinspanningen omvatten verschillende screening- en doorlichtingsprocessen die werken aan het opsporen en voorkomen van personen die een risico vormen voor de nationale veiligheid of de openbare veiligheid de Verenigde Staten binnenkomen.”

Read original article here

Leave A Reply