DeSantis zegt dat hij studentenvisa zou intrekken en buitenlanders zou deporteren die Hamas vieren als hij tot president zou worden gekozen

0

De Republikeinse presidentskandidaat en gouverneur van Florida, Ron DeSantis, zei dat hij de studentenvisa van buitenlandse staatsburgers in de VS zou intrekken en hen terug zou sturen naar hun thuisland als zij hun steun zouden uiten voor de aanval van Hamas-terroristen op Israël.

Tijdens een campagne-evenement in Iowa op vrijdag besprak het Witte Huis hoopvol zijn plannen om Hamas-ondersteunende buitenlanders die Amerikaanse hogescholen en universiteiten bezoeken uit het land te verwijderen, aangezien veel pro-Palestijnse studentengroepen bij verschillende instellingen in het hele land verklaringen vrijgeven en demonstraties organiseren. steunt de grootste aanval van Hamas op Israël in tientallen jaren.

“Je ziet studenten in ons land demonstreren ten gunste van Hamas”, zei DeSantis. ‘Vergeet niet dat sommigen van hen buitenlanders zijn.’

DeSantis zei dat hij “uw visum zal intrekken en ik u naar huis zal sturen” als hij in 2024 president wordt.

Tientallen pro-PALESTIJNSE UNIVERSITAIRE STUDENTENHOOFDSTUKKEN VIEREN AANVAL OP ISRAËL: ‘NIET UITGEWORPEN’

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis

De Republikeinse presidentskandidaat Ron DeSantis zei dat hij de studentenvisa zou intrekken van buitenlanders in de VS die hun steun hebben uitgesproken voor de aanval van Hamas-terroristen op Israël. ((Foto door CHENEY ORR/AFP via Getty Images))

Collega-Republikeinse presidentskandidaat en senator Tim Scott uit South Carolina zei op hetzelfde evenement in Iowa dat hij, als hij tot president zou worden gekozen, Pell Grants zou onthouden aan universiteiten die er niet in waren geslaagd het antisemitisme op hun campussen uit te bannen.

Beide presidentskandidaten spraken hun steun uit voor Israël nu de oorlog tussen de Joodse Staat en Hamas na ruim drie weken van geweld voortduurt.

Sinds de aanval van Hamas op Israël op 7 oktober zijn in Gaza en Israël ruim 5.700 mensen gedood, wat heeft geleid tot vergeldingsacties van Israëlische strijdkrachten. Duizenden anderen zijn gewond geraakt en vele anderen zijn door Hamas gegijzeld en verkracht, gemarteld en vermoord.

DeSantis heeft zich uitgesproken in het veroordelen van de verrassingsaanval van Hamas op Israël en heeft actie ondernomen om in Israël gestrande inwoners van Florida te helpen de weg naar huis te vinden.

Vorige week maakte de gouverneur bekend dat bijna 300 inwoners van Florida met vluchten vanuit Israël in de Sunshine State zijn aangekomen, nadat hij toestemming had gegeven voor logistieke, reddings- en evacuatieoperaties via de Florida Division of Emergency Management. De vluchten werden voltooid via een partnerschap met de non-profitorganisatie Project DYNAMO, en er worden inspanningen verwacht voor verdere evacuatievluchten naar Florida.

De Florida Division of Emergency Management stuurde volgens het kantoor van de gouverneur ook vrachtvliegtuigen naar Israël met daarin medische benodigdheden, kledingartikelen, hygiëneproducten en kinderspeelgoed.

HARVARD STUDENTENORGANISATIES BEWEZEN ISRAËL ‘HEEL VERANTWOORDELIJK’ VOOR AANVALLEN IN GAZA

Ron DeSantis in Israël

DeSantis heeft zich uitgesproken in het veroordelen van de verrassingsaanval van Hamas op Israël en heeft actie ondernomen om in Israël gestrande inwoners van Florida te helpen de weg naar huis te vinden. (AP/Maya Alleruzzo)

DeSantis noemde studenten die hun steun voor Hamas uitten eerder deze maand een “totale schande”, nadat minstens tientallen studentengroepen aan verschillende Amerikaanse academische instellingen, waaronder de Harvard Universiteit, de aanvallen van Hamas op Israël steunden via publieke verklaringen en protesten, net zoals veel van de universiteiten zelf veroordeelden de terreurdaden.

Kort na de aanval op 7 oktober bracht de Harvard Palestine Solidarity Groups een verklaring uit, ondertekend door ongeveer dertig studentenorganisaties, waarin stond: “Wij, de ondergetekende studentenorganisaties, houden het Israëlische regime volledig verantwoordelijk voor al het zich ontvouwende geweld.”

Students for Justice in Palestine-afdelingen en andere pro-Palestijnse studentengroepen aan vele andere universiteiten, waaronder de George Washington University, de University of Virginia en de University of California, Berkley, brachten soortgelijke verklaringen uit in het weekend van de aanval van Hamas.

De verklaring van de Harvard Palestine Solidarity Groups werd later verwijderd nadat studentenorganisaties hun handtekeningen begonnen te verwijderen te midden van verzet van beide partijen en sommige CEO’s vraagt ​​om de namen van de studenten die het heeft ondertekend.

Veel andere pro-Palestijnse studentengroepen bij instellingen in de VS hebben hun verklaringen nog steeds online geplaatst en blijven deelnemen aan protesten ter ere van de aanval van Hamas.

Andere Republikeinse wetgevers hebben ook opgeroepen tot het intrekken van de visa van buitenlanders die Hamas steunen en hen terug te deporteren naar hun thuisland.

Senator Marco Rubio, R-Fla., zei de regering-Biden visa moeten intrekken van buitenlandse staatsburgers die Hamas verdedigen of steunen en senator Tom Cotton, R. Ark., drong er bij het ministerie van Binnenlandse Veiligheid op aan om buitenlandse staatsburgers te deporteren, inclusief degenen met een studentenvisum, die hun steun hebben uitgesproken voor Hamas in de nasleep van de terreuraanval op Israël.

SEN. COTTON DRAAGT DHS AAN BUITENLANDSE ONDERDANEN DIE HAMAS STEUNEN DEPORTEREN: ‘GEEN PLAATS IN DE VERENIGDE STATEN’

Ron DeSantis in Iowa

DeSantis heeft studenten die hun steun voor Hamas uiten een “totale schande” genoemd. (Scott Olson/Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

DeSantis heeft ook gezegd dat hij geen voorstander is van het accepteren van vluchtelingen uit Gaza die het geweld in de regio willen evacueren.

“Ik weet niet wat [President] Biden zal dat doen, maar we kunnen geen mensen uit Gaza als vluchtelingen in dit land accepteren”, zei DeSantis eerder deze maand tijdens een campagne-evenement.

“Dat ga ik niet doen”, voegde hij eraan toe. “Als je kijkt naar hoe ze zich gedragen, zijn ze niet allemaal Hamas, maar ze zijn allemaal antisemitisch. Geen van hen gelooft in het bestaansrecht van Israël.”

Scott en andere Republikeinen hebben ook de reactie van de regering-Biden op Hamas-aanvallen op Israël verworpen. De senator uit South Carolina zei eerder deze maand tijdens een toespraak in Washington DC dat de president ‘bloed aan zijn handen’ heeft.

Read original article here

Leave A Reply