De 5 beste sterke prestaties van Tara in films en tv-shows, gerangschikt

0

Laten we praten over Loki‘s Miss Minutes stemartiest, Tara Sterk. Beter nog, laten we het uitsluitend over haar hebben in termen van haar carrière, aangezien we niet de tijd, de energie of het vervangbare internetcachet hebben om de andere redenen te bespreken waarom ze misschien trending is.

Het pantheon van stemacteurs kan vrijwel in twee categorieën worden opgesplitst. Aan de ene kant heb je de toeristen – beroemdheden, mensen die nooit enige grip krijgen, vrienden van de regisseur – met een paar credits op hun naam. Aan de andere kant heb je de lifers. Mensen van wie de IMDb-pagina’s uw browser laten crashen als u de pech heeft om op de link met het label ‘Alles weergeven’ te klikken.

Tara Strong past niet alleen in die tweede categorie, ze definieert deze feitelijk. Met ruim 600 acteercredits op haar naam heeft ze dit jaar meer stemwerk gedaan dan veel acteurs in hun hele carrière. Het zou eerlijk gezegd raar zijn als je de stem van Strong op een gegeven moment niet had gehoord. Hier gaan we dieper in op enkele van haar meest memorabele rollen, en we zullen niet stoppen voordat Chrome niet meer reageert.

5) Een hele reeks Marvel-projecten

Miss Minuten in Loki
Afbeelding via Disney Plus

In de afgelopen dertig jaar zijn stripboekaanpassingen een behoorlijk betrouwbare geldautomaat geworden voor elke stemacteur met de juiste connecties. Dit ging niet verloren bij Strong, die lang genoeg een lijst met vocale rollen in Marvel-projecten heeft verzameld om Stan Lee zelf een zelfbewust gevoel te geven.

In live-action speelde Strong een dubbele rol als Miss Minutes Loki en nadat Miley Cyrus weigerde terug te keren, kwam Mainframe binnen Guardians of the Galaxy deel 3. In de animatie pakte Strong het leven echt bij de horens en speelde een cavalcade van geliefde personages: Scarlet Witch, Magick, Nova Prime, Firestar, HERBIE, drie verschillende versies van Mary Jane Watson en alle Stepford Cuckoos, om er maar een paar te noemen.

4) Eigenlijk elk geanimeerd DC-project

Harley Quinn loopt weg bij explosie in 'Injustice 2'
Afbeelding via Warner Bros. Interactive/NetherRealm Studios

Beginnend in 1997 met De nieuwe Batman-avonturen, Strong werd een dragende kolom van het DC-geanimeerde multiversum toen ze de rol op zich nam van Barbara Gordon, ook wel Batgirl genoemd, een rol die ze de komende kwart eeuw zou blijven spelen. (Haar laatste beurt als personage kwam in 2022 Teen Titans en DC Super Hero Girls: Chaos in het multiversum.) Bovendien heeft ze een volledige reeks van Detective Comics-pijlers gespeeld: Raven, Cheetah, de jonge Superman, de jonge Batman, Batwoman, Billy Batson en een groot aantal achtergrondverslaggevers, wetenschappers en professoren.

Haar beroemdste werk voor het bedrijf kwam misschien wel toen Strong vanaf 2011 de rol van de belangrijkste squeeze van de Joker overnam met Batman: Arkham Stad, na een stokpas van de originele Harley Quinn-actrice Arleen Sorkin. Sindsdien heeft ze de rol gespeeld in bijna 40 verschillende projecten, van de Onrecht franchise aan Robotkip.

3) Timmy, De rare feeën ouders

Timmy van 'Fairly OddParents' duikt in een plas
Afbeelding via Nickelodeon

Als je te jong, te oud of te druk bent om naar een van de films te hebben gekeken Redelijk OddParents inzendingen van de afgelopen twintig jaar, lijkt het misschien ongebruikelijk om de rol van Timmy Turner zo hoog op de lijst van de grootste hits van een productieve artiest te zien. Als dat het geval is, wil ik je dan het volgende vragen: hoeveel mensen kun je noemen die hun brood verdienden met het lezen van de woorden “stompe, rubberen gans, groene eland, guavesap, reuzenslang, verjaardagstaart, grote friet, chocoladeshake?” De vrouw is een kunstenaar, dat is alles wat we zeggen.

2) Bubbels, Powerpuff Girls

Bubbels uit 'Powerpuff Girls', zittend op een boomstronk
Afbeelding via Cartoon Network

In de jaren negentig waren op kinderen gerichte, vrouwelijke superhelden-hoofdrolspelers die schurken de stuipen op het lijf konden jagen relatief moeilijk te vinden. Toen kwam The Powerpuff Girls, en het besef dat meisjes meer kunnen zijn dan superhelden. Het zouden superhelden kunnen zijn die elke dag na schooltijd de tanden van een aap eruit slaan. Een derde van het team, Bubbles, werd tot leven gewekt door een klassiek Cartoon Network-optreden van Strong, die tussen 1998 en 2014 de rol speelde in meer dan een dozijn shows, tv-films en videogames.

1) Tuffy, Jay Jay het straalvliegtuig

Tuffy de sleepwagen sleept Jay Jay het straalvliegtuig
Afbeelding via PBS

Het koude, harde feit is dat, hoe memorabel, iconisch en bepalend het andere werk van Tara Strong ook mag zijn, het merendeel ervan ten koste gaat van elk idee van het enkelvoudige, het unieke. Of je het nu leuk vindt of niet, er zal altijd een andere artiest zijn die wacht om de rol van Poison Ivy of Supergirl op zich te nemen. Als Strong vandaag met pensioen zou gaan, zou er morgen een nieuwe Harley Quinn zijn.

Maar niemand zal ooit de rol van Tara Strong als Tuffy the Tow Truck in het kinderprogramma uit 2001 overnemen. Jay Jay het straalvliegtuig. Of dat komt omdat haar werk onvervangbaar was, of omdat deze show de analogie van een slaapverlammingsnachtmerrie op televisie was – dat moet de geschiedenis beslissen. Hoe dan ook, Tuffy, de bewuste sleepwagen met een menselijk gezicht, was iets onderscheidends, geïsoleerds en onherhaalbaars. Als dat de nummer één plek op de lijst niet waard is, stellen wij dat niets dat wel is.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply