China adopteerde in 2022 ‘gevaarlijkere’ tactieken als ‘enige concurrent’ van de VS, waarschuwt het Pentagon in een nieuw rapport

0

Het Pentagon zei dat China dit jaar ‘gevaarlijkere, dwingendere en provocerende’ acties heeft ondernomen in de Indo-Pacific – evenals ‘riskante’ onderscheppingen tegen Amerikaanse vliegtuigen in de regio.

Het ministerie van Defensie bracht deze week zijn jaarverslag over de militaire macht van China uit, waarin werd gewaarschuwd dat de Volksrepubliek China zijn ‘onbeperkte’ partnerschap met Rusland als ‘integraal’ beschouwt voor het bevorderen van zijn ontwikkeling en opkomst als een ‘grote macht’.

China streeft ernaar om tegen 2049 een “nationale macht” te worden en “de grote verjonging van de Chinese natie” te bereiken, aldus het Pentagon.

XI GULT OVER ‘LIEVE VRIEND’ POETIN TERWIJL DUO ONTMOETEN IN CHINA

Ambtenaren zeiden dat de Volksrepubliek China “de enige concurrent van de Verenigde Staten is met de bedoeling en, in toenemende mate, het vermogen om de internationale orde te hervormen.”

Chinese president Xi

President Xi Jinping van China (Getty-afbeeldingen | istock)

Om de ‘grote verjonging’ te bewerkstelligen, stelt het rapport dat de strategie van China een ‘vastberaden streven naar politieke, sociale en militaire moderniteit is om de nationale macht van de Volksrepubliek China uit te breiden, haar bestuur te perfectioneren en de internationale orde te herzien ter ondersteuning van het systeem van de Volksrepubliek China. van bestuur en nationale belangen.”

“De Volksrepubliek China beschouwt de Verenigde Staten als een inspanning van de hele regering die bedoeld is om de opkomst van de Volksrepubliek China in te dammen, wat obstakels vormt voor de nationale strategie”, aldus het rapport.

Het rapport waarschuwt ook dat de Volksrepubliek China “gevaarlijkere, dwingendere en provocerendere acties heeft ondernomen in de Indo-Pacifische regio.”

CHINA, VS RACE OM KILLER AI-ROBOT-SOLDATEN ONT TE LOSSEN TERWIJL DE MILITAIRE MACHT IN BALANS HANGT: EXPERTS

“Tussen de herfst van 2021 en de herfst van 2023 hebben de Verenigde Staten bijvoorbeeld meer dan 180 gevallen gedocumenteerd van PLA-dwangmatige en risicovolle luchtonderscheppingen tegen Amerikaanse vliegtuigen in de regio”, aldus het rapport. “In dezelfde periode voerde de PLA ook ongeveer 100 gevallen van dwangmatig en riskant operationeel gedrag uit in het luchtdomein tegen Amerikaanse bondgenoten en partners.”

China versterkt ook zijn ‘strategische afschrikmiddel’ en werkt aan de modernisering, diversificatie en uitbreiding van zijn nucleaire strijdkrachten, aldus het rapport. Het land werkt ook aan de ontwikkeling van zijn cyberspace-, ruimte- en counterspace-capaciteiten.

Chinees leger

Nieuwe rekruten van het Chinese Volksbevrijdingsleger (PLA) wonen een afscheidsceremonie bij op een treinstation in Ganzhou, in de provincie Jiangxi (China dagelijks via REUTERS)

Wat de Chinese ambities in Taiwan betreft, zei het Pentagon dat de PLA vorig jaar ‘provocerende en destabiliserende acties in en rond de Straat van Taiwan heeft opgevoerd, waaronder het overvliegen van ballistische raketten over Taiwan, meer vluchten naar de zelfverklaarde luchtverdedigingsidentificatiezone van Taiwan, en grootschalige gesimuleerde gezamenlijke blokkade en gesimuleerde gezamenlijke vuurkrachtaanvalsoperaties.”

CHINA ZET MEER DAN 40 VLIEGTUIGEN IN NAAR DE Straat VAN TAIWAN, MASSEERT KRACHTEN OP MILITAIRE KUSTBASISSEN, WAARSCHUWT TAIWAN

Het Pentagon waarschuwde ook voor China’s ‘onbeperkte’ partnerschap met Rusland, en zei dat Peking deze relatie beschouwt als ‘een integraal onderdeel van het bevorderen van de ontwikkeling van de Volksrepubliek China en de opkomst als grote macht’.

“Desalniettemin heeft Peking een discrete aanpak geprobeerd om Rusland materiële steun te bieden voor zijn oorlog tegen Oekraïne”, aldus het rapport.

De nucleaire zaak van Poetin

Twee Russische marineofficieren dragen vermoedelijk Russische nucleaire aktetassen, terwijl ze president Vladimir Poetin vergezellen op het Belt and Road Forum in Peking, China, op deze afbeelding uit een video gemaakt op 18 oktober 2023. (Ruptly voor Russische pool/uitreiking via Reuters)

Ondertussen stelt het rapport dat de Chinese PLA “terugkerende bilaterale militair-militaire gevechten tussen de VS en de Volksrepubliek China en verzoeken van het Ministerie van Defensie om communicatie op meerdere niveaus grotendeels heeft ontkend, geannuleerd en genegeerd.”

“DOD zet zich in voor het handhaven van open communicatielijnen met de Volksrepubliek China om ervoor te zorgen dat de concurrentie niet uitmondt in conflicten”, aldus het rapport.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Het Pentagon zei dat, hoewel het de evoluerende militaire strategie van China blijft volgen, de Verenigde Staten, samen met bondgenoten en partners, “er bij de Volksrepubliek China op zullen blijven aandringen transparanter te zijn over zijn militaire moderniseringsprogramma.”

“Het ministerie blijft gefocust op de operationele concepten, capaciteiten en middelen die nodig zijn om deze tempo-uitdaging het hoofd te bieden”, aldus het rapport.

Read original article here

Leave A Reply