CBI dient FIR in tegen voormalig hoofd van de medische onderzoeksinstantie Dr. Bipin Batra in corruptiezaak

0

REPRESENTATIEF BEELD
Afbeeldingsbron: BESTANDSFOTO REPRESENTATIEF BEELD

Het Central Bureau of Investigation (CBI) heeft een zaak geregistreerd tegen Dr. Bipin Batra, voormalig uitvoerend directeur van de Nationale Examencommissie in de Medische Wetenschappen (NBEMS), en andere functionarissen wegens beschuldigingen van verduistering van fondsen en onrechtmatige benoeming.

Deze zaak is geregistreerd onder misbruik en corruptie van Rs 50 crore. Er wordt beweerd dat Dr. Batra in 2003 illegaal is aangesteld als assistent-controleur examens, ook al kwam hij niet in aanmerking voor de post. In 2010 klom hij echter op tot uitvoerend directeur. Voordat er een FIR in deze zaak werd ingediend, voerde het CBI huiszoekingen uit op meerdere locaties die verband hielden met Dr. Batra.

De zaak is geregistreerd onder de secties 120-B, 201, 409, 420, 468 en 471 van het Indiase Wetboek van Strafrecht (IPC) en verschillende secties van de Prevention of Corruption Act van 1988.

Dr. Batra werd ontslagen

In 2017 werd dr. Batra ontslagen uit de functie van uitvoerend directeur van NBEMS wegens beschuldigingen van onregelmatigheden. NBEMS is een autonoom orgaan onder het centrale ministerie van Volksgezondheid. Na zijn ontslag werd een onderzoek naar deze zaak bevolen en werden zijn diensten in augustus 2018 beëindigd. De klacht in deze zaak werd ingediend door het NBEMS en het onderzoeksrapport werd vorige maand overgedragen aan het CBI.

Volgens de FIR van het CBI is Dr. Batra er gedurende een periode van zeven jaar in geslaagd om op illegale wijze de toppositie bij NBEMS te bereiken, ondanks dat hij niet in aanmerking kwam. Hij controleerde het functioneren van de organisatie, ook al kwam hij niet in aanmerking voor de rol. De klacht in de FIR stelt dat een aanzienlijk deel van de NBEMS-records ontbreekt en opzettelijk is verwijderd. Daarom heeft het CBI in deze zaak ook secties toegepast die verband houden met het knoeien met of vernietigen van bewijsmateriaal. Het onderzoeksrapport, dat deel uitmaakt van de FIR van het CBI, vermeldt dat van de vijftien beschuldigingen er tien zijn bewezen, terwijl drie gedeeltelijk zijn bewezen.

“Deze klacht beoogt de aandacht te vestigen op een uiterst zorgwekkende en betreurenswaardige gang van zaken die in de periode van november 2003 tot augustus 2017 in het NBEMS heerste en die in de genoemde periode het functioneren van het NBEMS was binnengedrongen als gevolg van de actieve samenzwering, medeplichtigheid en medeplichtigheid van verschillende functionarissen/functionarissen van NBEMS, waaronder ene dr. Bipin Batra. De genoemde dr. Bipin Batra slaagde er in een korte tijdsspanne van zeven jaar in om op illegale wijze de hoogste post van NBEMS te bekleden en controleerde het functioneren van de organisatie, ondanks dat hij niet in aanmerking kwam voor Het valt niet te ontkennen dat deze situatie niet tot stand had kunnen komen zonder het ongebreidelde machtsmisbruik door verschillende personen binnen de NBEMS, dat ernstige verliezen en schade aan de organisatie en haar geloofwaardigheid heeft veroorzaakt. ‘ leest de FIR.

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply