Voormalig volksvertegenwoordiger Justin Amash zegt dat familieleden zijn omgekomen in de kerk in Gaza na een Israëlische luchtaanval

0

Voormalig vertegenwoordiger van Michigan, Justin Amash, een libertariër, zei vrijdag dat verschillende van zijn familieleden zijn omgekomen in een Grieks-orthodoxe kerk in Gaza, die beschadigd was door een Israëlische luchtaanval tijdens de oorlog tussen Israëlische strijdkrachten en Hamas-terroristen.

De explosie trof donderdagavond de Grieks-orthodoxe kerk van St. Porphyrius en stortte een muur van de kerk in. Minstens 500 ontheemde moslims en christenen hadden onderdak gezocht in de kerk, waar volgens het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid minstens 16 doden vielen.

Het Israëlische leger zei dat een aanval op een nabijgelegen commandocentrum een ​​deel van de kerk heeft beschadigd en dat het incident wordt onderzocht. Het leger zei dat de kerk niet het doelwit van de aanval was.

Amash, die het derde congresdistrict van Michigan vertegenwoordigde tot hij in 2021 het Amerikaanse Huis verliet, bevestigde de dood van zijn familieleden op sociale media.

TWEE AMERIKAANSE GIJZELAARS VRIJGESTELD UIT GAZA, FOX NEWS WORDT VERTELD

Justin Amash

Voormalig vertegenwoordiger van Michigan, Justin Amash, zei vrijdag dat verschillende van zijn familieleden zijn omgekomen in een Grieks-orthodoxe kerk in Gaza, die beschadigd was door een Israëlische luchtaanval tijdens de oorlog tussen Israëlische strijdkrachten en Hamas-terroristen. (Getty)

“Met grote droefheid heb ik nu bevestigd dat een aantal van mijn familieleden (waaronder Viola en Yara, hier afgebeeld) zijn vermoord in de Sint-Porphyrius-orthodoxe kerk in Gaza, waar ze onderdak hadden geboden, toen een deel van het complex werd verwoest als gevolg van een Israëlische luchtaanval”, schreef Amash op X, het platform dat voorheen bekend stond als Twitter. “Geef rust, o Heer, aan hun ziel, en moge hun herinnering eeuwig zijn.”

“De Palestijnse christelijke gemeenschap heeft zoveel te verduren gehad. Onze familie lijdt zwaar pijn. Moge God waken over alle christenen in Gaza – en over alle Israëli’s en Palestijnen die lijden, ongeacht hun religie of geloofsovertuiging,” vervolgde hij.

Amash is een Palestijns-Amerikaan die van 2011 tot 2021 in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft gediend. Het voormalige congreslid verliet de Republikeinse Partij in 2019 voordat hij zich later bij de Libertarische Partij voegde.

De Heilige Orthodoxe Orde van Sint-Joris bevestigde het bombardement op de kerk.

“De bommen raakten de twee kerkzalen waar de vluchtelingen, inclusief kinderen en baby’s, sliepen. Momenteel doorzoeken overlevenden het puin op zoek naar andere slachtoffers”, aldus het bevel donderdagavond in een verklaring. “Onze bron ter plaatse zegt dat ze schatten dat er tussen de 150 en 200 mensen om het leven zijn gekomen, en dat dit aantal naar verwachting zal stijgen naarmate er meer mensen in het wrak worden gevonden.”

DEMOCRAAT-CONGRESMAN VEROORDELT ‘WALGELIJKE VERTONING’ VAN MEDIAVERSLAG OVER ZIEKENHUISONTploffing IN GAZA

Voormalig vertegenwoordiger Amash

Voormalig vertegenwoordiger Justin Amash bevestigde de dood van zijn familieleden op sociale media. (Jeff Kowalsky/Bloomberg via Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Het orthodoxe patriarchaat van Jeruzalem zei in een verklaring, nadat de kerk beschadigd was, dat het “zijn krachtigste veroordeling uitspreekt over de Israëlische luchtaanval die zijn kerkcomplex in de stad Gaza heeft getroffen.”

Meer dan 5.600 mensen zijn gedood in Gaza en Israël sinds Hamas op 7 oktober zijn grootste aanval op Israël in decennia lanceerde, wat leidde tot vergeldingsacties van Israëlische troepen. Duizenden anderen zijn gewond geraakt en vele anderen zijn door Hamas gegijzeld en verkracht, gemarteld en vermoord.

Reuters heeft bijgedragen aan dit rapport.

Read original article here

Leave A Reply