Senator Blackburn maakt zich zorgen over het aanvullend verzoek van Biden om Gaza te helpen nadat Hamas naar verluidt hulp had gestolen

0

Senator Marsha Blackburn, R-Tenn., is bezorgd dat het aanvullende verzoek van president Joe Biden aan het Congres, dat humanitaire hulp aan Gaza omvat, het terrorisme in de regio verder zal financieren.

“Zelfs vorige week kregen we een rapport dat Hamas de lopende hulp doorkruiste en of het nu gaat om geld, voedsel, brandstof, zelfs EHBO-koffers en medische benodigdheden – ze nemen het allemaal en het zijn niet eens de inwoners van Gaza,” vertelde Blackburn. Fox News Digital in een interview vrijdag. “We moeten dus naar een positie toe waar de humanitaire hulp terechtkomt bij mensen die lijden, en niet bij terroristen.”

Vorige week maakte het agentschap van de Verenigde Naties dat hulp levert aan de Palestijnen bekend dat Hamas-leiders in Gaza medische benodigdheden en brandstof hadden gestolen die bedoeld waren voor burgers. Ze verwijderden later het bericht op X en beweerden dat er niets was gestolen.

BIDEN ADMIN DRINGT AAN OP GROTE FINANCIERINGVERHOGINGEN VOOR HULP AAN BURGERINGEN IN OEKRAÏNE, ISRAËL EN GAZA

Marsha Zwartbrand

Senator Marsha Blackburn, R-Tenn., ondervraagt ​​commissaris van de Internal Revenue Service Daniel Werfel tijdens de hoorzitting van de Senaatscommissie voor Financiën over “The Presidents Fiscal Year 2024 IRS Budget and the IRSs 2023 Filing Season” op woensdag 19 april 2023. (Bill Clark/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

In Biden’s aanvullend noodverzoek van 105 miljard dollar schetste hij 9 miljard dollar voor Oekraïne, Gaza en Israël.

“De meerderheid van het Amerikaanse volk steunt Israël, en ze willen er zeker van zijn dat de hulp terechtkomt bij de mensen die die hulp nodig hebben”, zei Blackburn. “Je hebt nu een progressieve groep die zich gedraagt ​​alsof ze sympathisanten van Hamas zijn, en dat is ongelooflijk teleurstellend om te zien.”

De grap van Blackburn was gericht op progressieve ‘Squad’-leden zoals vertegenwoordiger Rashida Tlaib en vertegenwoordiger Ilhan Omar, die hebben opgeroepen tot een staakt-het-vuren in Gaza en zich verzetten tegen meer financiering voor het Israëlische leger.

SENAAT BEREIDT ZICH VOOR DAT BIDEN AANVULLENDE FINANCIERINGSVERZOEK MET ISRAËL EN OEKRAÏNE HULP ZIT

Een rook stijgt op en een vuurbal boven een gebouw in Gaza-stad

Een rook stijgt op en een vuurbal boven een gebouw in Gaza-stad op 9 oktober 2023 tijdens een Israëlische luchtaanval. (Foto door Sameh Rahmi/NurPhoto via Getty Images)

Blackburn – die een vooraanstaand wetgever is geweest door de regering op te roepen de 6 miljard dollar aan Iraanse activa te bevriezen – maakte deel uit van een groep Republikeinse wetgevers die een brief schreven aan senator Majority Leader Chuck Schumer, D.Y. Minderheidsleider, Mitch McConnell, R-Ky. vrijdag opgeroepen om de aanvullende aanvraag op te splitsen in aparte pakketten.

WITTE HUIS ONDERHANDELT GECOMBINEERDE HULP AAN ISRAËL EN OEKRAÏNE MET SENAAT

Amerikaanse delegatie en Israëlische president Isaac Herzog

Senaatsmeerderheidsleider Chuck Schumer en een tweeledige delegatie van senatoren Bill Cassidy, Mitt Romney, Jacky Rosen en Mark Kelly hadden een ontmoeting met Israëlische leiders, waaronder president Isaac Herzog, hierboven afgebeeld. (Senator Chuck Schumer / X)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

“Dit zijn twee afzonderlijke conflicten en het zou verkeerd zijn om steun aan Israël te gebruiken in een poging om extra hulp voor Oekraïne over de eindstreep te krijgen. Bovendien zou het onverantwoordelijk zijn en we mogen niet het risico lopen dat de regering wordt gesloten door deze prioriteiten te bundelen. en daarmee het proces ingewikkelder maken en de kans op een financieringspakket verkleinen”, schreven de wetgevers.

Het Congres zal volgende week bijeen moeten komen om de onderhandelingen over het aanvullende verzoek te beginnen en een definitief pakket goed te keuren en dit ter definitieve goedkeuring naar het Witte Huis te sturen.

Read original article here

Leave A Reply