ITI Limited benoemt luitenant-generaal Kanwar Vinod Kumar tot regeringsdirecteur in de raad van bestuur van het bedrijf – 21 oktober 2023 om 00:54 uur EDT

0

ITI Limited heeft aangekondigd dat luitenant-generaal Kanwar Vinod Kumar, signaalofficier van het ministerie van Defensie (DI: 10366028), op 20 oktober 2023 is benoemd tot regeringsdirecteur in de raad van bestuur van het bedrijf voor een periode van drie jaar of tot de datum van het pensioen of tot nader order, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet. Luitenant-generaal Kanwar Vinod Kumar werd op 14 juni 1986 aangesteld bij het Corps of Signals van het Indiase leger. Hij is afgestudeerd aan het Defense Services Staff College, Wellington, Command and General Staff College in Fort Leavenworth, VS en aan het College of Defense Management. , Secunderabad.

Hij heeft ruime ervaring met commando- en stafopdrachten en heeft in heel India gediend, waaronder één ambtstermijn in Jammu en Kasjmir en drie ambtstermijnen in Noordoost-India. Hij heeft ook bij de Verenigde Naties gediend als stafofficier in Somalië. Zijn expertisegebied betreft tactische communicatiesystemen met uitgebreide ervaring op het gebied van aanbestedingen, waarbij hij aan het roer stond tijdens zijn ambtstermijn als aanvullend directeur-generaal bij het directoraat-generaal Signalen.

Hij was directeur klachtenadviesraad bij het hoofd van het legerstafsecretariaat en heeft twee ambtstermijnen gehad bij de afdeling militaire secretarissen van het geïntegreerde hoofdkwartier van het ministerie van Defensie. Hij maakte deel uit van de werkgroep voor de modernisering van het informatiesysteem in het Indiase leger en wordt gecrediteerd voor de automatisering van verschillende systemen die betrokken zijn bij Human Resource Management. Voorafgaand aan zijn huidige opdracht als Signal Officer in Chief, was hij van 23 februari tot 23 augustus de aanvullende directeur-generaal van het National Cadet Corps, Chandigarh.

Leave A Reply