Israël blijft gefocust op het vernietigen van Hamas ondanks oproepen tot staakt-het-vuren: ‘Geen andere optie’

0

Tijdens een rondreis door het zuiden van Israël donderdag, gericht op het stimuleren van het moreel onder de troepen die zich voorbereiden op een waarschijnlijke grondoperatie in Gaza, beloofde de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant Israël naar een beslissende overwinning tegen Hamas te leiden.

“We zullen nauwkeurig en krachtig zijn, en we zullen doorgaan totdat we onze missie hebben vervuld”, aldus Gallant.

Wat die missie precies is, is de afgelopen twee weken duidelijk weerklinkt in de militaire gelederen van Israël, tot aan de politieke leiding toe, sinds een elite-eenheid van de Palestijnse terreurgroep Hamas een verrassingsaanval op Zuid-Israël lanceerde.

Na de moord op 1.400 mensen, burgers en soldaten en de ontvoering van 210 mensen, heeft Israël gezegd dat het deze oorlog niet zal stoppen totdat Hamas, zijn bevolking en zijn infrastructuur zijn weggevaagd.

ISRAËL’S JACHT OP LEIDER VAN DE HAMAS-TERRORGROEP YAHYA SINWAR: ‘DODE MAN WALKING’

De Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant en Israëlische soldaten

De Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant ontmoet Israëlische soldaten nabij de grens met Gaza terwijl de botsing tussen het Israëlische leger en Palestijnse facties in Israël voortduurt, op 19 oktober 2023. (Israëlisch Ministerie van Defensie/Ariel Hermoni/Hand-out/Anadolu via Getty Images)

Stemmen over de hele wereld beginnen zich af te vragen of de reactie van Israël ‘proportioneel’ is, waarbij wordt opgeroepen tot terughoudendheid nu het aantal burgerslachtoffers in Gaza stijgt en een staakt-het-vuren wordt geëist voordat dit conflict andere, meer snode, regionale spelers erbij haalt.

Maar de Israëli’s blijven standvastig en geloven dat er geen keus is: “Het is zij of wij.” Voor beide is in de regio geen ruimte.

In een gesprek met Fox News Digital herhaalde Eylon Levy, een woordvoerder van de Israëlische regering, het doel van Israël om Hamas te vernietigen.

“Het eisen van een staakt-het-vuren van Israël betekent dat Hamas moet wegkomen met wat het heeft gedaan – en zijn vermogen moet behouden om het opnieuw te doen”, zei Levy.

VIDEO TOONT ​​VRACHTVLIEGTUIGEN DIE PANTSERVOERTUIGEN LEVEREN AAN ISRAËLISCHE DEFENSIEKRACHTEN

“Tot we onze missie van het ontmantelen van Hamas hebben voltooid, is het aandringen op een staakt-het-vuren het pro-Hamas standpunt.

“We hebben het over hele gezinnen die levend worden gecremeerd en verbrand totdat er niets meer over is van de kinderen dan fragmenten van botten en as,” zei Levy, die de uitgebreide aanval op meerdere gemeenschappen en steden in het zuiden van Israël beschreef. “Deze beelden herinnerden ons niet alleen aan ISIS, maar ook aan de ergste verschrikkingen van de Holocaust. Israël kan niet toestaan ​​dat deze satanische terreurorganisatie zijn burgers nog langer bedreigt.”

Israëlische soldaten in de buurt van de Gazastrook

Israëlische soldaten luisteren naar de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant tijdens zijn bezoek aan een verzamelplaats nabij de grens met de Gazastrook in het zuiden van Israël op donderdag 19 oktober 2023. (AP/Tsafrir Abajov)

Vrijdagavond werden twee van de gijzelaars – de Amerikaanse staatsburgers Judith en Natalie Raanan – vrijgelaten door Hamas, en zaterdagochtend bevestigden de Verenigde Naties dat verschillende vrachtwagenladingen met hulp vanuit Egypte de Gazastrook waren binnengekomen. Desondanks zette Israël zijn luchtaanvallen op de Palestijnse enclave voort, waarbij belangrijke infrastructuurlocaties werden getroffen die door Hamas-terroristen werden gebruikt.

Miri Eisen, een gepensioneerde IDF-kolonel en directeur van het Internationaal Instituut voor Terrorismebestrijding aan de Reichman Universiteit in de buurt van Tel Aviv, zei: “Israël heeft hierin geen keus, omdat op 7 oktober 2023 wij allemaal die Hamas hebben gevolgd onze hele volwassen levens werden verrast.

“In de zestien jaar dat Hamas over Gaza heerste, heeft Hamas een ondergronds systeem van tunnels gebouwd, beschikt het over tonnen agenten en hebben de leiders van deze terreurgroep tot in de kleinste details een terreuraanval gepland, getraind en geïnvesteerd die onvergelijkbaar is met wat dan ook. ooit ergens anders is gebeurd. Dit gaat niet over wraak. Dit is net zoals waar de wereld mee te maken kreeg met ISIS. We moeten elk onderdeel van hun operatie uitwissen.’

‘BETALEN VOOR SLAY’: PALESTIJNSE AUTORITEIT MOET MOGELIJK FAMILIES VAN HAMAS-TERRORISTEN COMPENSEREN, ZEGT RAPPORT

Eisen beschreef de gruwelijke brutaliteit van de aanval van Hamas, waarbij leden van de gewapende Nukhba-troepenmacht moorden, wreedheden onthoofdden, verkrachtten en zelfs mensen levend verbrandden, en honderden ontvoerden. Hij zei: “De wereld kan geen enkele terreurorganisatie toestaan ​​– Hamas niet. , niet ISIS en niet Hezbollah – om een ​​nieuwe aanval van dit soort in het hart van burgergemeenschappen te herhalen en uit te voeren.

‘Hoe dan ook, wie zou bereid zijn om terug te gaan wonen in een gebied met zo’n dreiging?’

Volgens informatie gedeeld door de IDF werden ongeveer 22 gemeenschappen en twee steden aangevallen door maximaal 3.000 Palestijnse terroristen, waaronder enkele van andere extremistische organisaties in Gaza.

Gaza-Hamas-oorlog

Rook stijgt op langs de grens van Israël met de Gazastrook in het zuiden van Israël, 18 oktober 2023. (Reuters/Amir Cohen)

In minstens een dozijn van de gemeenschappen, waarvan de meeste landbouwdorpen (kibboetsen) zijn, werden huizen en infrastructuur verwoest. Alle Israëlische burgers die het hebben overleefd, zijn nu geëvacueerd uit het gebied rond de Gazastrook, en velen die de aanval hebben overleefd, kunnen nergens meer terugkeren. Dit is de eerste keer in de 75-jarige geschiedenis van Israël dat er intern ontheemde burgers zijn. Schattingen zeggen dat het aantal hoger is dan 50.000 mensen.

VN ZEGT PALESTIJNEN IN GAZA DIE NA EVACUATIE TERUG NAAR HET NOORDEN GAAN: ‘IK KAN NET EVENTUEEL IN MIJN EIGEN HUIS STERVEN’

“Het hele concept waar Israël decennialang mee leefde met betrekking tot de veiligheid en veiligheid van zijn burgerbevolking rond de Gazastrook is ingestort”, vertelde Shaul Shay, eveneens een gepensioneerde IDF-kolonel en voormalig plaatsvervangend hoofd van de Israëlische Nationale Veiligheidsraad, aan Fox News Digital.

“Als Israël in het verleden dacht Hamas in bedwang te kunnen houden door middel van geweldsrondes, raketbrandtunnels en andere inspanningen, heeft de recente aanval ons op een pijnlijke manier laten zien dat het concept niet langer werkt”, zei hij. Hij voegde eraan toe dat er tijdens de voorgaande rondes debatten waren geweest over het verwijderen van Hamas en het heroveren van de controle over Gaza. Israël controleerde de Gazastrook totdat het zich in 2005 eenzijdig terugtrok, maar de kosten werden altijd als te hoog beschouwd.

Hamas

Terroristen van Hamas tijdens een anti-Israëlische militaire mars in Gaza-stad. (Yousef Masoud/Majority World/Universal Images Group via Getty Images)

“Er is geen andere optie dan het paradigma in de Gazastrook totaal te veranderen”, zei Shay. “Het is onmogelijk om terug te keren naar wat eerder is gebeurd.”

Sinds de verrassingsaanval van Hamas heeft Israël honderden luchtaanvallen uitgevoerd op wat het ‘terreurinfrastructuur’ noemt in de Palestijnse enclave en een groeiend aantal topleiders vermoord van de verschillende terreurgroepen die daar opereren. Het leger heeft gezegd dat het belangrijkste doel het bereiken van Hamas-leider Yahya Sinwar is, die door de IDF-woordvoerder wordt omschreven als een ‘lopende dode man’.

Maar omdat een groot deel van de zogenaamde gevechtsinfrastructuur van Hamas diep onder de grond ligt begraven in woonwijken, inclusief onder ziekenhuizen, scholen en gebedshuizen, zijn volgens het Israëlische leger burgerdoden onvermijdelijk. Het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid in Gaza beweert dat tot nu toe minstens 4.137 Palestijnen in Gaza zijn gedood.

Hamas-leider Sinwar.

Hamas-terreurleider Yahya Sinwar zit vermoedelijk ondergedoken, uit angst voor een Israëlische aanval. Hier verschijnt hij tijdens een ceremonie voor terroristen die zijn gedood door Israëlische luchtaanvallen op het Yarmouk Stadion op 24 mei 2021 in Gaza-Stad, Gaza. (Laurent Van der Stockt/Getty Images)

Terwijl het dodental in Gaza stijgt en de humanitaire situatie verslechtert, was de levering van essentiële hulp uit Egypte, dat ook een grens deelt met Gaza, vrijdag nog steeds niet gearriveerd. Ook in andere delen van de regio lopen de spanningen op.

Vrijdagochtend begon Israël met de evacuatie van de burgerbevolking uit de grootste stad in het noorden, Kiryat Shmona, terwijl raketvuur en artillerie bleven neerregenen van de door Iran gesteunde sjiitische groepering Hezbollah.

LAAT SPONSORS VAN TERRORISME ALS IRAN BETALEN VOOR HUN MISDADEN – LETTERLIJK

Israëlisch leger in de buurt van de Gazastrook

Een Israëlische mobiele artillerie-eenheid vuurde een granaat af vanuit het zuiden van Israël richting de Gazastrook in een positie nabij de Israëlische grens met Gaza. (AP/Erik Marmor)

“Helaas is dit niet alleen een lokaal probleem”, zegt Shay. “Het maakt deel uit van een regionaal conflict dat op geostrategisch niveau door Iran is geïnitieerd. Hamas, Hezbollah en andere sjiitische milities maken allemaal deel uit van de Iraanse infrastructuur.

“Iran was bezorgd over de groeiende regionale alliantie die de VS probeerden op te bouwen in het Midden-Oosten, inclusief het mogelijke vredesakkoord tussen Israël en Saoedi-Arabië en de Abraham-akkoorden. Ze zagen het regionale evenwicht verschuiven ten gunste van Israël en de VS, en ze wilden het stoppen.”

Luitenant-kolonel (res) Shaul Bartal, een senior onderzoeker bij het Begin-Sadat Centrum voor Strategische Studies aan de Bar Ilan Universiteit in de buurt van Tel Aviv, zei dat hij de afgelopen maanden een toename heeft opgemerkt in ontmoetingen tussen senior Hamas-leiders die buiten Gaza zijn gevestigd. zoals Ismail Haniyeh, Khaled Mashal en Saleh al-Arouri die Iraanse topambtenaren ontmoetten.

“Als je het Arabische nieuws volgde, zag je dat deze leiders elkaar bijna elke week ontmoetten of spraken”, zegt Bartal, tevens onderzoeker aan het Institutio do Oriente van de Universiteit van Lissabon. “Als onderzoeker merkte ik dat er iets ergs aan de hand was en zag ik hun moed toenemen.”

Naast dat het door Iran wordt aangemoedigd, zei Bartal, is Hamas lange tijd ‘antisemitische ideologen geweest, die Joden als dieren omschrijven op een manier die vergelijkbaar is met die van de nazi’s.’

Iran

Een enorme muurschildering van Ayatollah Seyyed Ali Khamenei, de opperste leider van Iran, geschilderd naast een kleinere van Ayatollah Ruhollah Khomeini, rechts, in Motahari Street, 8 maart 2020, in Teheran, Iran. (Kaveh Kazemi/Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

“We wisten dit. Daarom hebben we een hek gebouwd om onszelf tegen hen te beschermen, en hebben we miljoenen dollars uitgegeven om te voorkomen dat ze ons territorium zouden bereiken, om hun raketten en hun aanvalstunnels tegen te houden”, zei hij.

“Het probleem is dat wat we ook doen, ze altijd een manier zullen vinden om ons te vermoorden op dezelfde manier waarop ISIS niet-gelovigen en ongelovigen doodde”, zei Bartal. “Als we in veiligheid en vrede willen leven, is de enige manier om Hamas omver te werpen.”

Read original article here

Leave A Reply