Hoge migrantenaantallen breken meerdere records als nieuwe klap voor de grensstrategie van Biden

0

Customs and Border Protection (CBP) maakte zaterdag bekend dat de migrantenaantallen aan de zuidgrens voor de maand september een nieuw niveau hadden bereikt met de hoogste maandelijkse ontmoetingen ooit geregistreerd, evenals het hoogste fiscale jaartotaal ooit geregistreerd, wat een aanzienlijke klap was voor de Grensstrategie van de regering-Biden.

Er waren 269.735 ontmoetingen met migranten in september, waarvan 218.763 illegaal binnenkwamen door agenten van de grenspolitie. Dat brengt het jaarlijkse totaal aantal migranten aan de zuidgrens voor boekjaar 23 op 2,48 miljoen, hoger dan de 2,38 miljoen in boekjaar 22 en 1,73 miljoen in boekjaar 21. Er waren slechts 458.088 ontmoetingen in boekjaar 2020.

Van degenen die binnenkwamen, werden 43.000 personen via de controversiële CBP One-app binnengebracht via de controversiële CBP One-app, waarmee migranten een afspraak kunnen plannen om voorwaardelijk vrijgelaten te worden in de VS.

HOUSE GOP CAMPAGNE ARM ONTVANGT TOP DEM-LEIDER VOOR HET NOEMEN VAN GRENSMUUR ‘MIDDELEUWS’

Migrantenoversteekplaats in Eagle Pass, Texas.

Migranten die de Rio Grande zijn overgestoken en vanuit Mexico de VS zijn binnengekomen, staan ​​op 23 september 2023 in de rij voor verwerking door de Amerikaanse douane en grensbescherming in Eagle Pass, Texas. (AP Foto/Eric Gay, Bestand)

Ondertussen waren er 18 ontmoetingen van mensen op de terreurwachtlijst tussen de havens van binnenkomst aan de zuidgrens, wat het totaal voor boekjaar 23 op 169 brengt – een nieuw record en meer dan de afgelopen zes fiscale jaren samen.

In een verklaring zei waarnemend CBP-commissaris Troy Miller dat het agentschap de middelen en het personeel aanscherpt “als reactie op het hoge aantal ontmoetingen” aan de grens. Het Witte Huis vroeg het Congres deze week om 14 miljard dollar aan financiering voor zijn grensstrategie, inclusief meer personeel en geld voor migrantendiensten.

Miller merkte ook op dat deze week deportatievluchten rechtstreeks naar Venezuela zijn gestart, waar een aanzienlijk deel van de migrantenbevolking vandaan komt.

“We zijn voortdurend in gesprek met binnenlandse en buitenlandse partners om de historische hemisferische migratie aan te pakken, inclusief grote migrantengroepen die met goederentreinen reizen, en om de gevolgen af ​​te dwingen, onder meer door voorbereidingen te treffen voor directe repatriëringen naar Venezuela”, aldus Miller. “Het CBP zal waakzaam blijven, operationele aanpassingen doorvoeren als dat nodig is en de gevolgen afdwingen onder de Amerikaanse immigratiewetgeving.”

“Het gisteren aangekondigde aanvullende financieringsverzoek zou de broodnodige aanvullende middelen opleveren, waaronder extra CBP-agenten en -functionarissen ter ondersteuning van onze essentiële missies: van grens- en migratiebeheer tot het tegengaan van fentanyl en het buiten onze gemeenschappen houden van gevaarlijke drugs”, zei hij.

De cijfers markeren de laatste klap voor de post-Titel 42-grensstrategie van de regering-Biden, die zich richtte op het opnieuw bevestigen van de ‘gevolgen’ van illegale binnenkomst in samenwerking met internationale partners en het uitbreiden van wat zij ‘legale routes’ noemt voor migranten om de VS binnen te komen.

HUISTOEZICHT REPUBLIKEINEN DUWEN BIDEN DHS OP ‘CONFLICTING’ GRENSMUURPOSITIES

De aantallen daalden scherp na het einde van Titel 42 in mei, nadat recordhoge dagelijkse aantallen in de aanloop daaraan voorafgingen, wat in tegenspraak was met de voorspellingen van de Republikeinen dat er een explosie van ontmoetingen aan de grens zou plaatsvinden.

Omdat de cijfers tot en met juni relatief laag bleven, wees de regering op de cijfers als een teken dat de strategie werkte – net zoals zij het Congres opriep om meer financiering te verstrekken en immigratiehervormingen door te voeren om te herstellen van wat volgens haar een ‘gebroken’ algemeen systeem is.

“Onze aanpak om de grenzen veilig en menselijk te beheren, zelfs binnen ons fundamenteel kapotte immigratiesysteem, werkt”, zei DHS-secretaris Alejandro Mayorkas in juli tegen de parlementsleden. “Het aantal illegale binnenkomsten tussen binnenkomsthavens langs de zuidwestgrens is consequent met meer dan de helft afgenomen, vergeleken met de piek vóór het einde van Titel 42.”

HAWLEY DUWT MAYORKAS OP ONTMOETING VAN ‘BUITENLANDSE BUITENAARDSEN VAN SPECIALE BELANG’ NAAR ONS TEGEN TERRORANGANGEN

De aantallen schoten omhoog in juli, augustus en september, wat leidde tot toenemende kritiek van niet alleen Republikeinen, maar ook van Democratische functionarissen in grote steden, zoals New York, die overweldigd zijn door de stroom migranten in hun gemeenschappen.

“Dit fiscale jaar is misschien voorbij, maar de historische crisis aan onze zuidwestgrens, aangewakkerd door het beleid van minister Mayorkas, woedt voort”, zei Mark Green, voorzitter van het House Homeland Security Committee, in een verklaring. “Deze cijfers tonen zonder enige twijfel aan dat de weigering van minister Mayorkas om de wet te handhaven en onze grens te beveiligen onze veiligheid en beveiliging in gevaar brengt. Bovendien worden het CBP en de grenspatrouille nog steeds volledig overweldigd door de stroom van illegale immigratie die sindsdien niet meer is gestopt. hij en president Biden zijn aangetreden.”

“We mogen ook de 1,7 miljoen bekende ontsnappingen niet vergeten, waarvan sommigen misschien proberen dezelfde soort verwoesting te veroorzaken die we op 7 oktober in Israël hebben gezien. Het beleid van minister Mayorkas heeft gefaald, maar hij heeft ze alleen maar verdubbeld. ,” hij zei. “Hij moet ter verantwoording worden geroepen.”

De regering is zwaar blijven leunen op ‘legale routes’, waaronder het opzetten van centra voor migrantenverwerking in Midden-Amerika om migranten te helpen bij het identificeren van vluchtelingen-, voorwaardelijke vrijlating- en andere routes waarvoor ze mogelijk in aanmerking komen. Vorige maand verleende het ook deportatiebescherming en werkvergunningen aan meer dan 470.000 Venezolaanse staatsburgers.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Er zijn ook enkele tekenen geweest van grotere handhavingsmaatregelen van de regering, die deze week niet alleen haar directe deportatievluchten naar Venezuela, die deze week zijn hervat, aanprees, maar ook de statistieken benadrukte dat zij sinds mei meer dan 110.000 mensen heeft teruggestuurd via versnelde verwijdering. Het heeft eerder gezegd dat het sinds het einde van Titel 42 meer mensen heeft teruggestuurd of verwijderd dan in dezelfde periode in boekjaar 2019 tijdens de regering-Trump.

DHS-secretaris Alejandro Mayorkas noemde onlangs ook een “acute en onmiddellijke noodzaak” om af te zien van federale regelgeving om deze maand de grensmuur in Zuid-Texas te bouwen, wat leidde tot beweringen van Democraten en Republikeinen dat het zijn anti-muurpositie verandert. Maar het DHS zei dat het verplicht is dat geld uit te geven vanwege een krediet voor het begrotingsjaar 19, en dat zijn standpunt ten aanzien van de tegenmuurconstructie niet is veranderd.

Read original article here

Leave A Reply