Gaganyaan-missie: Blij om de succesvolle TV-D1-missie aan te kondigen, zegt ISRO-chef S Somnath

0

De Indian Space Research Organization (ISRO) lanceerde op 21 oktober met succes de testvlucht van haar Gaganyaan-missie. ISRO-chef S. Somnath zei na de lancering in Sriharikota bij Chennai dat hij “erg blij is om de succesvolle voltooiing van de TV-D1-missie aan te kondigen”.

“Het doel van deze missie is om het ontsnappingssysteem van de bemanning voor Gaganyaan te demonstreren, door middel van een testvoertuigdemonstratie waarbij het voertuig een Mach-getal bereikte, dat iets boven de geluidssnelheid ligt, en een afbreekconditie voor het ontsnappingssysteem van de bemanning op gang bracht. om te functioneren”, voegde Somnath eraan toe.

Volg hier LIVE Gaganyaan-updates

Hij verklaarde verder dat het ontsnappingssysteem van de testploeg de bemanningsmodule uit het voertuig had gehaald en dat de daaropvolgende operaties, waaronder de landing op zee, “zeer goed waren uitgevoerd”, eraan toevoegend dat ze nu “een bevestiging hebben van de gegevens voor dit alles”. “.

Lees ook: Een blik op wat er gebeurt en komt van het Indiase ruimteonderzoeksbureau

Wat is er gebeurd?

Zaterdag vroeg moest ISRO de lancering van zijn eerste TV-D1-missie verplaatsen van 8.00 uur naar later vanwege een mislukte eerste poging. De opnieuw geplande lancering om 10.00 uur was succesvol. Hoewel de reden voor de verandering in timing volgens persbureau PTI niet onmiddellijk bekend was, kan dit te wijten zijn aan regenval en bewolkte weersomstandigheden.

Na de eerste mislukte initiatie had Somnath gezegd dat de geplande lancering niet kon plaatsvinden vanwege een anomalie die zal worden geanalyseerd. Hij zei dat de motorontsteking van de TV-D1-raket niet in de loop van de tijd plaatsvond.

De ruimtevaartorganisatie zei vervolgens dat de fouten zijn geïdentificeerd en gecorrigeerd en dat de tweede lancering vandaag om 10.00 uur gepland was, toen deze met succes werd gelanceerd.

Lees ook: Uitleg | Wat is de Gaganyaan-missie van ISRO? Betekenis, lanceringsdatum, andere details

“Spannend nieuws! Mint is nu op WhatsApp-kanalen 🚀 Schrijf u vandaag nog in door op de link te klikken en blijf op de hoogte van de laatste financiële inzichten!” Klik hier!

Bekijk al het zakelijke nieuws, marktnieuws, laatste nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te krijgen.

Meer of minder

Bijgewerkt: 21 oktober 2023, 11:28 IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply