De Zuid-Koreaanse Yoon vertrekt naar Saoedi-Arabië en Qatar -21 oktober 2023 om 00:05 uur EDT

0

SEOUL (Reuters) – De Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol vertrok zaterdag naar Saoedi-Arabië en Qatar om de samenwerking tussen bedrijven te bespreken en om de veiligheidsomstandigheden te bespreken te midden van de crisis in het Midden-Oosten, aldus zijn kantoor.

Yoon zal tijdens wat het eerste staatsbezoek van een Zuid-Koreaanse leider zou zijn, zondag gesprekken voeren met de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman en op 24 en 25 oktober naar Qatar reizen voor een top en om een ​​zakenforum bij te wonen.

Het staatsbezoek vindt plaats ongeveer een jaar nadat de Saoedische kroonprins Zuid-Korea bezocht en de samenwerking op het gebied van energie, defensie en infrastructuuraanleg besprak, waarbij hij investeringsverdragen ter waarde van 30 miljard dollar met Koreaanse bedrijven ondertekende.

Tot de bedrijfsleiders die president Yoon vergezellen behoren Jay Y. Lee, uitvoerend voorzitter van Samsung Electronics, ES Chung, uitvoerend voorzitter van de Hyundai Motor Group en de hoofden van de conglomeraten Hanwha, GS en HD Hyundai, aldus het kantoor van Yoon.

(Rapportage door Cynthia Kim; redactie door Lincoln Feast.)

Leave A Reply