De parlementaire login-ID van Mahua Moitra die in Dubai werd gebruikt toen ze in India was, beweert Nishikant Dubey van BJP

0

Mahua Moitra, Nishikant Dubey, TMC, BJP
Afbeeldingsbron: PTI TMC-parlementslid Mahua Moitra en BJP-parlementslid Nishikant Dubey

New Delhi: Te midden van ernstige beschuldigingen van ‘contant geld voor vragen’ in het parlement tegen TMC-parlementslid Mahua Moitra beweerde Lok Sabha-lid Nishikant Dubey zaterdag dat haar parlementaire identiteitsbewijs in Dubai werd gebruikt toen ze in India was.

Dubey beweerde dat het National Informatics Centre (NIC) de informatie heeft vrijgegeven aan onderzoeksbureaus.

‘Een parlementslid heeft de veiligheid van het land verpand voor wat geld. Het identiteitsbewijs van het parlementslid werd vanuit Dubai geopend toen de zogenaamde parlementariër in India was. De hele Indiase regering, inclusief de premier, de financiële afdeling en centrale agentschappen, gebruikt deze NIC”, plaatste het BJP-parlementslid op X, voorheen Twitter.

“Moeten het Trinamool Congres (TMC) en de oppositie nog steeds aan politiek doen? Mensen zullen een beslissing nemen. De NIC heeft deze informatie aan het onderzoeksbureau gegeven”, voegde Dubey eraan toe, maar maakte het bureau niet bekend. In zijn post noemde het BJP-parlementslid Moitra ook niet wie hij heeft beschuldigd van het aannemen van steekpenningen en gunsten van zakenman Darshan Hiranandani omdat hij vragen stelde in het parlement met als doelwit de Adani-groep en premier Narendra Modi.

Onderzoek naar beschuldigingen

De ethische commissie van Lok Sabha onderzoekt Dubey’s klacht en heeft hem gevraagd om op 26 oktober voor de commissie te verschijnen voor het opnemen van “mondeling bewijsmateriaal”.

Eerder kwam een ​​ondertekende verklaring van Hiranandani naar voren waarin hij toegaf de parlementaire login van Moitra te hebben gebruikt om vragen te stellen aan Adani, nadat het staatsbedrijf Indian Oil Corporation capaciteit had geboekt bij de Dhamra LNG-importfaciliteit van het in Gujarat gevestigde conglomeraat in Odisha en niet bij de geplande faciliteit van zijn bedrijf.

De TMC heeft de beschuldigingen niet aanvaard of verworpen en zwijgt over de kwestie, maar Mahua Moitra heeft haar strijdlustige aanval op de Adani Group en Dubey voortgezet, terwijl ze de beschuldigingen ronduit van de hand heeft gewezen.

“Adani kan BJP-agentschappen gebruiken om de concurrentie te verslaan en luchthavens te kopen, maar probeer het gewoon samen met mij te doen”, had ze op 15 oktober gezegd nadat de beschuldigingen naar boven kwamen.

Moitra zei vrijdag: “Ik ben blij met het beantwoorden van vragen aan de CBI en de Ethische Commissie (die de absolute meerderheid van de BJP-leden heeft) als en wanneer ze mij bellen. Ik heb geen tijd of interesse om een ​​door Adani geregisseerd mediacircusproces te voeden of BJP-trollen te beantwoorden. Ik geniet van Durga Puja in Nadia.’

(Met PTI-ingangen)

LEES OOK | Mahua beweert dat de beëdigde verklaring van Darshan Hiranandani ‘opgesteld door PMO’ is en beweert dat hij gedwongen werd een brief te ondertekenen

LEES OOK | ‘TMC’s Mahua heeft een criminele samenzwering bedacht…’: BJP-parlementslid beweert ‘geld voor ondervraging’ in Lok Sabha | DETAILS

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply