De gouverneur van Californië, Newsom, een topsurrogaat voor Biden 2024, maakt spraakmakende reizen naar Israël en China

0

De gouverneur van Californië, Gavin Newsom, is dit weekend ver verwijderd van de Golden State, terwijl hij van het Midden-Oosten naar het Verre Oosten reist voor een overzeese reis met hoge inzet die toekomstige presidentiële speculaties zou kunnen aanwakkeren.

De gouverneur van Californië met een stijgend nationaal profiel maakte vrijdag een snelle stop in Israël, te midden van de oorlog van de Joodse Staat met Hamas.

Daarna ging het verder naar China, waar Newsom de klimaatverandering wil bespreken met ‘s werelds meest bevolkte land.

Maar het is een delicate dans voor de gouverneur, die als topsurrogaat namens de herverkiezingscampagne van president Biden in 2024 ervoor moet zorgen dat hij de kwetsbare relaties tussen de regering in Washington en het communistische regime in Peking niet verstoort.

NEWSOM’S POTENTIËLE PRESIDENTIËLE AMBITIES VOORAAN EN IN HET MIDDEN ALS HIJ BIDEN VOOR 2024 AANBEVOLEN

Gavin Newsom

De gouverneur van Californië, Gavin Newsom, spreekt in Sacramento, Californië, 10 januari 2023. (AP Foto/José Luis Villegas, Bestand)

En de reis, pas zijn tweede internationale tournee in zijn officiële hoedanigheid als gouverneur van Californië, brengt veel risico’s en voordelen met zich mee voor Newsom, die door veel experts wordt gezien als een waarschijnlijke toekomstige presidentskandidaat.

“Deze reis bouwt zijn geloofsbrieven op”, merkte de doorgewinterde democratische communicator en strateeg Chris Moyer op, een veteraan van meerdere presidentiële campagnes. “Het zou later voor hem winst kunnen opleveren.”

Terwijl hij in Israël was, zat de gouverneur ineengedoken met Californiërs en anderen die de gruwelijke aanval van Hamas-militanten bijna twee weken geleden overleefden, wat de dodelijkste aanval op Israël in een halve eeuw was.

“Vandaag ontmoette ik een Californiër die werd neergeschoten tijdens een raket- en granaataanval. Ze bedekte zichzelf tussen dode mensen om te overleven. Na uren van eindeloze terreur werd ze gered en naar een ziekenhuis vervoerd”, schreef Newsom in een posten op sociale mediazoals hij zijn bezoek aan een ziekenhuis in Tel Aviv beschreef.

Newsom beschreef ook de ontmoeting met een moeder wier zoon, een Californiër, door Hamas in Gaza wordt gegijzeld. Hij benadrukte ook dat hij “een meisje omhelsde – een andere Californiër, geboren in Los Angeles – die door Hamas in haar been werd geschoten en voor dood werd achtergelaten, onder werkelijk gruwelijke omstandigheden.”

Gavin Newsom bezoekt Israël

De Californische gouverneur Gavin Newsom ontmoet Californiërs die gewond zijn geraakt door de Hamas-aanval op Israël, tijdens een bezoek aan het Sourasky Medisch Centrum in Tel Aviv, Israël, op 20 oktober 2023 (Kantoor van Californië, gouverneur Gavin Newsom)

“Wat het Israëlische volk heeft meegemaakt is niets minder dan barbaars terrorisme. Maar wat ik vandaag hoorde en zag was zoveel meer dan dat. Het was een diep gevoel van veerkracht”, zei Newsom.

Het kantoor van de gouverneur merkte in een persbericht op dat “de staat Californië bezig is met het verzenden van medische voorraden ter ondersteuning van de humanitaire hulpinspanningen in Israël en Gaza.”

Volgens het Arab American Institute herbergt Californië de grootste populatie Arabische Amerikanen in de Verenigde Staten. Volgens het American Jewish Population Project van Brandeis University heeft het ook de op een na grootste populatie joden in de VS.

Newsom was niet de enige Amerikaanse gouverneur die Israël bezocht. De democratische regering Kathy Hochul van New York stopte eerder deze week in de Joodse staat.

GAVIN NEWSOM MAAKT ENKELE GROTE BEWEGINGEN IN CALIFORNIË

In China zal Newsom zich richten op gebieden waar Californië en China kunnen samenwerken om de uitstoot van de opwarming van de aarde te verminderen – inclusief een focus op elektrische voertuigen, hogesnelheidstreinen en offshore windenergie.

Terwijl de directe voorgangers van Newsom in Sacramento – de voormalige Republikeinse regering Arnold Schwarzenegger en de voormalige Democratische regering Jerry Brown – beiden met China onderhandelden over klimaat en handel, zijn de betrekkingen tussen de twee supermachten dramatisch verslechterd. Dat verhoogt de inzet voor de reis van Newsom en zou veel kritiek van de Republikeinen kunnen oproepen.

KIJK HIER VOOR DE LAATSTE FOX-NIEUWSRAPPORTAGE EN ADVIES OVER GAVIN NEWSOM

Maar de reis brengt ook zakelijke voordelen met zich mee.

Mike Trujillo, een ervaren democratische strateeg uit Californië, merkte op dat “Californië, als het zijn eigen land zou zijn, de vijfde grootste economie ter wereld zou zijn.” De gouverneurs van de Golden State beschouwen het als hun plicht ervoor te zorgen dat Californië een economische grootmacht blijft. “Dat betekent dat we ervoor moeten zorgen dat andere landen, importeurs, exporteurs, alles wat we in deze staat doen, een goede relatie hebben met onze aanvoerlijn.”

“Of de reis zijn geloofsbrieven voor een toekomstige presidentiële race wel of niet oppoetst, doet er eigenlijk niet toe. Ik denk gewoon dat het een goed bestuur is door de gouverneur van Californië,” zei Trujillo.

De gouverneur van Californië, Gavin Newsom, spreekt met Fox News Digital

Gov. Gavin Newsom van Californië spreekt met Fox News Digital in de spin room tijdens het tweede presidentiële debat van de GOP, in de Ronald Reagan Presidential Library in Simi Valley, Californië op 27 september 2023 (Fox News – Paul Steinhauser)

Ook al schiet hij het herhaaldelijk neer, er wordt nog steeds gespeculeerd dat Newsom in het geheim overweegt een Witte Huis-run in 2024 te organiseren, mocht er iets met Biden gebeuren, deels dankzij de zes reizen van de gouverneur dit jaar naar de rode staten en een aankomend primetime-debat in Georgië met Florida. Regering Ron DeSantis over ‘Hannity’ van Fox News. Hij heeft ook een ontluikende politieke operatie die miljoenen uitdeelt aan democratische doelen en kandidaten.

De stappen van Newsom hebben hem gepositioneerd als een leidende stem binnen de Democratische Partij in een tijd van toenemende zorgen onder de Democraten over de politieke duurzaamheid van de 80-jarige president en zijn negatieve goedkeuringscijfers. Recente opiniepeilingen geven aan dat de voormalige president Donald Trump – momenteel de koploper voor de Republikeinse nominatie – óf voorop staat, óf gelijk staat met Biden in de algemene verkiezingen van 2024.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Maar Newsom heeft herhaaldelijk zijn steun voor de herverkiezing van Biden benadrukt en benadrukt dat het tijd is dat de Democraten zich achter de president scharen.

‘President Biden gaat zich kandidaat stellen, en [I’m] Ik kijk er naar uit om hem herkozen te krijgen. Ik denk dat er de afgelopen maanden zoveel gezwoegd en handwringend is geweest in dit opzicht. Maar we bereiden ons voor op de campagne”, zei Newsom vorige maand in een NBC News-interview.

Dagen later zei de gouverneur dat “het antwoord nee is” toen hem tijdens een CNN-interview werd gevraagd of hij een deelname aan het Witte Huis in 2024 overwoog. “Geen onduidelijkheid.”

‘Laten we in de trein stappen. Deze trein heeft het spreekwoordelijke station verlaten,’ voegde hij eraan toe.

De telegenieke 55-jarige Newsom heeft ook zijn steun betuigd aan vice-president Kamala Harris, een landgenoot wiens goedkeuringscijfers dieper onder water liggen dan de cijfers van Biden.

Newsoms geruststellende steun aan Biden lijkt de herverkiezingscampagne van de president gerust te stellen.

“Hij is een enorme aanwinst voor de campagne geweest, en we zijn erg dankbaar dat hij deel uitmaakt van onze nationale adviesraad”, vertelde Biden-campagneleider Julie Chávez Rodríguez aan verslaggevers aan de vooravond van het tweede Republikeinse presidentiële nominatiedebat, waar Newsom diende. als het beste surrogaat voor de Biden-campagne in de spinroom na het debat.

Hoewel de politieke stappen van Newsom hem mogelijk voorbereiden op een mogelijke presidentskandidaat voor het Witte Huis in 2028, zijn de Republikeinen nog niet klaar om de speculaties dat de gouverneur met een beperkte termijn nog steeds op een mogelijk bod in 2024 uitkijkt, te laten varen.

“Hij probeert de wereld te vertellen dat hij de nummer één is en dat hij zich om welke reden dan ook kandidaat zal stellen voor deze zetel. Joe Biden is uiteindelijk niet hun genomineerde”, betoogde de Californische GOP-voorzitter Jessica Milan Patterson vorige maand in een Fox News-interview. .

Voor dit rapport is materiaal van Associated Press gebruikt

Ontvang de laatste updates van het campagnetraject van 2024, exclusieve interviews en meer op onze Fox News Digital verkiezingshub.

Read original article here

Leave A Reply