Rusland beweert dat tot nu toe dit jaar ruim 335.000 militairen zich hebben aangemeld voor militaire dienst

0

Rusland beweert dinsdag dat tot nu toe dit jaar meer dan 335.000 mensen zich hebben aangemeld om te vechten in zijn militaire en vrijwilligerseenheden, hoewel een verdere uitzending naar Oekraïne uitblijft, aldus een rapport.

Reuters citeerde, onder verwijzing naar de Russische staatstelevisie, minister van Defensie Sergei Shoigu die tegen topgeneraals zei dat er “geen plannen zijn voor een extra mobilisatie” en dat “de strijdkrachten over het benodigde aantal militairen beschikken om de speciale militaire operatie uit te voeren” in Oekraïne.

“Sinds het begin van het jaar zijn ruim 335.000 mensen onder contract en in vrijwilligersformatie in militaire dienst gegaan”, voegde Shoigu er naar verluidt aan toe. “Alleen al in september tekenden meer dan 50.000 burgers contracten.”

De Russische president Vladimir Poetin had afgelopen september opdracht gegeven tot een gedeeltelijke mobilisatie van 300.000 militaire reservisten, maar deze stap bracht jonge Russen ertoe het land te ontvluchten om te voorkomen dat ze naar de frontlinie zouden worden gestuurd, aldus Reuters.

RUSLAND BELAAGT TOP OEKRAÏENSE MILITAIRE LEIDERS VAN ‘TERRORISME’ OVER DRONE-AANVALLEN

De Russische president Vladimir Poetin en minister van Defensie Sergei Shoigu

De Russische president Vladimir Poetin, links, praat met minister van Defensie Sergei Shoigu, rechts, tijdens de jaarlijkse Marinedagparade op 30 juli 2023 in Sint-Petersburg, Rusland. Shoigu zei dinsdag dat volgens Reuters ruim 335.000 mensen zich hebben aangemeld voor de Russische militaire en vrijwilligerseenheden. (Getty-afbeeldingen)

De opmerkingen komen op een moment dat de Russische regering dinsdag zei dat zij een aanklacht zal indienen tegen hooggeplaatste leden van het Oekraïense leger wegens ‘terroristische aanslagen’.

De onderzoekscommissie van het land beschuldigde vier personen van terrorisme in verband met drone-aanvallen op Russisch grondgebied en regio’s van Oekraïne die momenteel worden vastgehouden door Russische binnenvallende troepen.

In de officiële verklaring van Rusland werden de volgende functionarissen genoemd: Kyrylo Budanov, hoofd van het directoraat van de inlichtingendienst, commandant van de Oekraïense luchtmacht Mykola Oleshchuk, commandant van de Oekraïense marine Oleksiy Neizhpapa en commandant van de 383e onbemande luchtvaartbrigade, Serhiy Burdenyuk.

NAVO TESTEN ONDERWATERDRONES VOOR DE KUST VAN EUROPA OM RUSLAND AF TE SCHRIKKEN

Twee soldaten houden geweren vast terwijl ze patrouilleren in oorlogswrakken.

Russische soldaten patrouilleren in april 2022 in een theater in Mariupol, Oekraïne. Minister van Defensie Sergei Shoigu zei dinsdag dat er “geen plannen zijn voor een extra mobilisatie” naar Oekraïne, meldt Reuters. (Foto door ALEXANDER NEMENOV/AFP via Getty Images)

De aankondiging – vrijgegeven via Telegram – toont de diepe bezorgdheid van Rusland over de groeiende effectiviteit van de Oekraïense dronetechnologie sinds het begin van de invasie.

Oekraïense strijdkrachten hebben onbemande luchtvaartuigen gebruikt om aanvallen uit te voeren op Russisch grondgebied, waardoor de reikwijdte van het conflict buiten de frontlinie wordt uitgebreid.

Soldaten marcheren

Russische soldaten marcheren naar het Rode Plein om een ​​generale repetitie bij te wonen voor de militaire parade op de Dag van de Overwinning in Moskou op 7 mei 2023. (AP-foto)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Maandag zei het Britse ministerie van Defensie dat in de Russische oblast Pskov, dicht bij de grens met Estland, “burgers worden gevraagd zich vrijwillig aan te melden voor veiligheidspatrouilles om verdere aanvallen met onbemande luchtvaartuigen (UAV) op de luchtmachtbasis Kresty aan te pakken.”

Timothy HJ Nerozzi van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

Read original article here

Leave A Reply