ISRO zegt dat het zonnemissie-ruimtevaartuig Aditya-L1 gegevens begint te verzamelen

0

De Indiase ruimtevaartorganisatie ISRO zei maandag dat het zonnemissie-ruimtevaartuig Aditya-L1 is begonnen met het verzamelen van gegevens voor wetenschappelijke analyse van deeltjes rondom de aarde.

In een bericht op X zei de Indian Space Research Organization (ISRO) dat de sensoren aan boord van India’s eerste zonne-observatorium zijn begonnen met het meten van ionen en elektronen op afstanden groter dan 50.000 km van de aarde.

“Aditya-L1 Missie: Aditya-L1 is begonnen met het verzamelen van wetenschappelijke gegevens. De sensoren van het STEPS-instrument zijn begonnen met het meten van suprathermische en energetische ionen en elektronen op afstanden groter dan 50.000 km van de aarde. Deze gegevens helpen wetenschappers het gedrag van deeltjes rondom de aarde te analyseren. De figuur toont variaties in de energetische deeltjesomgeving, verzameld door een van de eenheden”, aldus ISRO.

Het instrument maakt deel uit van de Aditya Solar Wind Particle EXperiment (ASPEX)-lading van Aditya-L1.

De STEPS werd op 10 september geactiveerd op een afstand van meer dan 50.000 km van de aarde. Het bestaat uit zes sensoren, die elk in een andere richting waarnemen en suprathermische en energetische ionen meten variërend van 20 keV/nucleon tot 5 MeV/nucleon, naast elektronen die groter zijn dan 1 MeV.

Het in de ruimte gestationeerde zonne-observatorium staat ook klaar om dinsdag rond 02.00 uur los te komen van de zwaartekracht van de aarde.

Aditya-L1 werd op 2 september gelanceerd door de ISRO. Het heeft zeven verschillende ladingen aan boord om de zon te bestuderen. Vier van hen zullen het licht van de zon waarnemen en de overige drie zullen in situ parameters van het plasma- en magnetische veld meten.

De gegevens zullen wetenschappers helpen bij het analyseren van het gedrag van deeltjes rondom de aarde, vooral in de aanwezigheid van het magnetische veld.

Terwijl Aditya-L1 zich richting het Zon-Aarde Lagrangiaanse punt 1 (L1) voortbeweegt, zullen de STEPS-metingen blijven bestaan ​​tijdens de kruisfase van het ruimtevaartuig.

Gegevens verzameld rond L1 zouden inzicht geven in de oorsprong, versnelling en anisotropie van zonnewind- en ruimteweerfenomenen.

De STEPS is ontwikkeld door het Physical Research Laboratory met steun van het Space Application Center in Ahmedabad.

(Met input van agentschappen)

“Spannend nieuws! Mint is nu op WhatsApp-kanalen 🚀 Schrijf u vandaag nog in door op de link te klikken en blijf op de hoogte van de laatste financiële inzichten!” Klik hier!

Bekijk al het zakelijke nieuws, marktnieuws, laatste nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te krijgen.

Meer of minder

Bijgewerkt: 18 september 2023, 18:01 IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply