Trai publiceert consultatiedocument over de adoptie van 5G-technologie voor bedrijven

0

New Delhi: De Telecom Regulatory Authority of India (Trai) heeft vrijdag een consultatiedocument uitgebracht waarin wordt gevraagd om feedback van de industrie over beleidsknelpunten voor een snellere adoptie van 5G-aangedreven technologieën voor bedrijven. Schriftelijke bijdragen kunnen tot en met 30 oktober worden ingediend. Op 13 november wordt tegencommentaar gevraagd.

Het artikel beoogt de acceptatie van technologieën zoals kunstmatige intelligentie, uitgebreide realiteit en het internet der dingen (IoT) te stimuleren, wat sleutelfactoren zullen zijn die automatisering binnen ondernemingen mogelijk maken.

In het artikel, gezien door Mint, staat dat adoptie van nieuwe technologieën door bedrijven “effectieve ecosysteemsamenwerking zal vereisen tussen telecomproviders, fabrikanten van originele apparatuur, infrastructuuraanbieders en de overheid om de adoptie door consumenten en marktbereidheid te vergroten – om grootschalige voordelen van technologie te ontsluiten. 5G.”

Het identificeerde ook de noodzaak om de infrastructuur te upgraden om te voldoen aan de normen van 5G-connectiviteit, de “fiberisering” van netwerken om 5G onder bedrijven uit te rollen, en het verdichten van netwerken om bedrijven te helpen nieuwe technologieën te adopteren.

De adoptie van 5G via captive-netwerken voor bedrijven stuitte op een wegversperring in India toen telecombedrijven en grote ondernemingen met elkaar in botsing kwamen over de toegang tot het 5G-spectrum. Terwijl bedrijven aandrongen op directe toewijzing van 5G-spectrum door het Department of Telecommunications (DoT), daarbij verwijzend naar een grotere flexibiliteit van de implementatie en privacy, lobbyden telecomoperatoren tegen deze stap door te stellen dat dergelijke toewijzing en implementaties duur en inefficiënt zouden zijn en uiteindelijk tot operationele lasten zouden leiden. .

Op 26 mei heeft de DoT een besluit uitgerold ten gunste van telecombedrijven, waarbij werd besloten om geen direct 5G-spectrum aan bedrijven toe te wijzen.

Telco’s lijken er echter niet in te zijn geslaagd te lobbyen voor preferentiële prijzen voor spectrumtoewijzing voor over-the-top (OTT) streaming- en communicatiediensten. Terwijl bedrijven als Bharti Airtel, Reliance Jio en Vodafone-Idea aan Trai schreven en de ‘onevenredige’ infrastructuurkosten voor telecombedrijven onderstreepten als gevolg van het zware datagebruik door diensten als Netflix en WhatsApp, hebben overheidsfunctionarissen tot nu toe volgehouden dat er geen preferentiële prijzen voor 5G bestaan. netwerk wordt momenteel overwogen – om de netneutraliteit te behouden.

De implementatie van de 5G-infrastructuur bij bedrijven in India zorgde ook voor een geleidelijke vertraging onder de grote Indiase IT-dienstverleners, te midden van een algemene verzwakking van de mondiale technologie-uitgaven onder bedrijven. T

De vertraging van de 5G-uitgaven deed zich vooral voor in Noord-Amerika, als gevolg van macro-economische zorgen en een zwakke algemene voorspelling over de levensvatbaarheid van de uitgaven voor de rest van het jaar.

“Spannend nieuws! Mint is nu op WhatsApp-kanalen 🚀 Schrijf u vandaag nog in door op de link te klikken en blijf op de hoogte van de laatste financiële inzichten!” Klik hier!

Bekijk al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Bijgewerkt: 29 september 2023, 18:04 IST

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply