IAF gaat 156 ‘Prachand’ lichte gevechtshelikopters aanschaffen voor inzet langs de grens tussen Pakistan en China

0

IAF Prachand-helikopter
Afbeeldingsbron: ANI IAF Prachand-helikopter

De Indiase luchtmacht zal bij de HAL bestellingen plaatsen voor nog eens 156 Prachand Light Combat Helicopters voor hun inzet aan de fronten van Pakistan en China door de IAF en het Indiase leger.

De twee diensten hebben de afgelopen anderhalf jaar al vijftien van deze helikopters in hun vloot opgenomen na hun tests in de meest extreme weersomstandigheden en op het meest extreme terrein ter wereld.

Deze stap kan worden omschreven als een van de grootste impulsen voor zelfredzaamheid in de defensiesector.

“De Indiase luchtmacht heeft als leidende dienst een voorstel aan de regering voorgelegd om nog eens 156 Prachand-helikopters te kopen als een gezamenlijke overnamezaak, die waarschijnlijk binnenkort zal worden goedgekeurd”, aldus hoge defensiefunctionarissen.

De chef van de Indiase luchtmacht, Air Chief Marshal VR Chaudhari, had onlangs de wil van de strijdmacht aangekondigd om bijna 100 extra Light Combat Aircraft Mark 1A aan te schaffen om de inheemse bevolking te stimuleren. Het gecombineerde totaal van de twee projecten in termen van waarde bedraagt ​​meer dan Rs 1,5 lakh crore.

LEES OOK | Leger stuurt een voorstel van Rs 6.500 crore naar het ministerie van Defensie voor de aankoop van houwitsers van ‘desi’-bedrijven

Van de 156 helikopters zouden er 66 door de IAF worden aangeschaft, terwijl de overige 90 door het Indiase leger zouden worden ingewijd.

De Prachand voldoet aan de eis van de Indiase luchtmacht om een ​​volledig door India ontworpen, ontwikkeld en vervaardigd wapensysteem te zijn en is uitgebreid getest door Hindustan Aeronautics Ltd (HAL).

De helikopter is ontworpen volgens de eisen van de Indiase strijdkrachten voor hun inzet in zowel woestijngebieden als hooggelegen sectoren.

Prachand is ‘s werelds enige aanvalshelikopter die kan landen en opstijgen op een hoogte van 5.000 meter (16.400 voet), wat hem ideaal maakt om te opereren in de hooggelegen gebieden van de Siachen-gletsjer en Oost-Ladakh.

De helikopter is ook in staat een reeks lucht-grond- en lucht-luchtraketten af ​​te vuren en kan luchtverdedigingsoperaties van de vijand vernietigen. Prachand zal ook worden uitgerust met nieuwere Dhruvastra lucht-grondraketten die in staat zijn verharde schuilplaatsen van de vijand op grote hoogte en op ander terrein te vernietigen.

(Met ANI-ingangen)

LEES OOK | Het standvastige standpunt van India tijdens de impasse in Galwan zorgde ervoor dat de wereld kennis nam van onze militaire vastberadenheid: legerchef

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply