Gandhi Jayanti 2023: Hoe bereik je de Sabarmati Ashram? Controleer toegangsprijs, tijden, locatie en andere details

0

Gandhi Jayanti 2023
Afbeeldingsbron: INSTAGRAM Weet hoe je Sabarmati Ashram kunt bereiken op Gandhi Jayanti 2023.

Gandhi Jayanti is een nationale feestdag in India die elk jaar op 2 oktober wordt gevierd ter ere van de geboortedag van Mahatma Gandhi, de vader van de natie. In 2023 viert het land de 154e geboortedag van deze grote leider, die een cruciale rol speelde in de onafhankelijkheidsbeweging van India. De dag wordt met groot enthousiasme en hartstocht herdacht, terwijl mensen hulde brengen aan Gandhi’s principes van geweldloosheid, waarheid en vrede. Dit jaar kunnen mensen op de speciale dag, om hulde te brengen aan de vader van de natie, de Sabarmati Ashram in Ahmedabad bezoeken.

Sabarmati Ashram stond bekend als de politiek-culturele stad van de Vader van de Natie Mahatma Gandhi en Sardar Patel. Dit is de plaats waar Mahatma Gandhi twaalf jaar met zijn vrouw Kasturba Gandhi woonde. Telkens wanneer er enige discussie is over vrijheidsstrijd, komt het onderwerp Sabarmati Ashram ter sprake. Het belang van deze ashram ligt in het feit dat Gandhiji van daaruit op 12 maart 1930 de Dandi-mars leidde, die bekend staat als de Salt Satyagraha. Gandhiji en zijn volgelingen begonnen de Dandi-mars van Sabarmati Ashram naar Dandi, 391 mijl verwijderd van Sabarmati. Hierdoor wordt de ashram nu beschouwd als een nationaal monument. Laten we dus weten hoe we hier kunnen komen.

Hoe bereikt u de Sabarmati Ashram?

Om Sabarmati Ashram te bezoeken moet je naar Ahmedabad reizen. Sabarmati Ashram ligt op een afstand van 8 kilometer van Ahmedabad. Je moet dus eerst Ahmedabad vanuit elk deel van India bereiken via de weg, door de lucht en met de trein en van daaruit naar Sabarmati reizen door lokale taxi’s, taxi’s, bussen en autoriksja’s te huren.

Toegangsprijzen en tijden

Sabarmati Ashram gaat open om 8.30 uur en blijft elke dag open tot 18.30 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan het betreden van de ashram; Als een grote groep mensen echter van plan is de ashram te bezoeken, moeten zij het personeel van de ashram vooraf informeren om gebruik te kunnen maken van een rondleiding.

Wat is er te bezoeken in Sabarmati Ashram?

Sabarmati Ashram is verdeeld in verschillende secties, zoals Magan Niwas, Hriday Kunj, Gandhi Memorial Museum, Vinobha Meera Kutir, Udyog Mandir, Somnath Chhatralay en Upasana Mandir. Gandhi Memorial Museum is een van de belangrijkste attracties voor geschiedenisliefhebbers die de Ashram bezoeken. Het museum is ontworpen door de beroemde Indiase architect Charles Mark Correa en werd in 1963 ingehuldigd door Jawaharlal Nehru.

In de Ahmedabad Gallery kun je ook ongeveer 50 handgemaakte panelen zien die belangrijke gebeurtenissen uit Gandhiji’s leven uitbeelden. In de galerij van het museum zijn ook meer dan 250 foto’s van zijn leven te zien. Daarnaast kunt u de schilderijengalerij, de bibliotheek en de archieven bezoeken, waar u Gandhiji’s dagboek kunt bekijken. In de museumwinkel kunt u enkele boeken en souvenirs kopen, zoals ansichtkaarten, Charkha-modellen, sleutelhangers, pen-drives, briefpapier, beeldjes, enz.

Lees meer levensstijlnieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply