EA Sports FC 24 recensie

0

Wat zit er in een naam? Toen EA aankondigde dat het de titel van zijn belangrijkste voetbalserie zou veranderen van FIFA naar EA Sports FC24, vroegen we ons allemaal af: is dit ook het jaar waarin het eindelijk een echte stap voorwaarts zet, uit de op microtransacties gerichte duisternis en in het licht van zijn volledige potentieel? Nou, het antwoord is een volmondig… soort. EA Sports FC 24 bevat broodkruimels van grootsheid, met veel nieuwe mechanismen zoals Evolutions en Tactical Visions die laten zien dat de serie kan evolueren naar iets beters. Maar ondanks elke opwindende verbetering die eraan wordt toegevoegd, zijn er nog steeds veel te veel van dezelfde dingen, zoals slechte AI, die mij al jaren frustreren.

De eerste paar uur van EA Sports FC 24 voelt alles qua gameplay vertrouwd, zowel ten goede als ten kwade. HyperMotion V en de feedback van de DualSense-controller van de PlayStation 5 maken wedstrijden realistisch, met nauwkeurige bal- en spelerfysica, merkbare veldslijtage en haptiek na het trillen van het doel. Het valt moeilijk te ontkennen dat er veel aandacht voor detail is besteed aan het creëren van een realistische voetbalsfeer.

Nieuwe overlays laten nuttige statistieken zien, zoals het schotvolume en de vermoeidheid van de speler midden in de wedstrijd, met talloze achtergrondinterviewsegmenten verspreid over de pre-, mid- en post-game-segmenten van de wedstrijddag. Hoewel ze geen daadwerkelijke interacties met spelers en interviewers bevatten, is het een van de vele opvallende details die bijdragen aan de sfeer. Als je iemand beledigt om een ​​vrije trap te zetten, krijg je zelfs een leuke first-person-opstelling vanuit het perspectief van de scheidsrechter, net zoals je zou zien tijdens een live-uitzending. Tegelijkertijd zijn helaas de teamwalkouts en ceremoniële liederen verwijderd en vervangen door een paar verschillende shots van fans of spelers die zich klaarmaken voor de wedstrijddag. Het is jammer dat ik een League Two-ploeg als Wrexham helemaal naar de Premier League kan brengen en nog steeds hun glorieuze volkslied niet kan horen of ze naar buiten kan zien lopen tijdens hun debuut op het grootste podium van allemaal.

Het AI-gedeelte van Hypermotion V voldoet niet aan de hype.

Helaas voldoet het kunstmatige-intelligentiegedeelte van de Hypermotion V-technologie, waar zo veel reclame voor wordt gemaakt, niet aan de hype. Hoewel Kinetic Shielding voor spannende gevechten zorgt, vallen spelers nog steeds op onnatuurlijke wijze over elkaar heen. Geavanceerd machinaal leren, wat eigenlijk een mooie manier is om te zeggen dat AI voortdurend wordt verbeterd, is ook een schot in de roos. Je keepers staan ​​soms opzij en laten een makkelijk schot binnen of stompen een bal die gevangen had kunnen worden, AI-teamgenoten nemen vreselijke aanvallende of verdedigende beslissingen waar Harry Maguire van zou blozen, en je zult waarschijnlijk merken dat je schreeuwt over een onjuiste passinvoer meer dan eens per wedstrijd, ondanks dat je wist dat je een perfecte steekbal met je stokken in een hoek had gezet.

Het is frustrerend dat deze problemen nog steeds deel uitmaken van de serie, maar er zijn veranderingen die de pijn van het omgaan ermee helpen verzachten, met name de speelstijlen. Zoals de naam al doet vermoeden, passen speelstijlen de speelmethode van elke speler aan, zodat deze past bij hun specifieke sterke en zwakke punten. Als gevolg hiervan besturen geen twee spelers op dezelfde manier, wat een nieuwe laag toevoegt aan de gameplay en de manier waarop je teammanagement benadert. Het is echt indrukwekkend hoe EA erin is geslaagd de gelijkenis van elke speler vast te leggen, aangezien je tegenstanders van de bal kunt pesten en door netten kunt scheuren met Erling Haalands Power Shot of finessepassen en stukken kunt zetten met de Dead Ball-aanpak van James Ward-Prowse.

Geen twee spelers besturen op dezelfde manier, wat een nieuwe laag aan de gameplay toevoegt.

Wanneer je de speelstijl van je eigen aangepaste speler creëert, doorzoek je 32 vaardigheden, verdeeld over zes categorieën: schieten, passen, verdedigen, balcontrole, fysiek en keepen. Hoewel het op het eerste gezicht misschien eenvoudig lijkt, heeft elk een heleboel unieke subvaardigheden die de bouw van je personage bepalen, wat een wereld van verschil maakt als het gaat om het afstemmen van je vooraf ingestelde vaardigheden op jouw specifieke manier van spelen.

Omdat ik altijd een aanvaller creëer die het midden van het veld domineert, maakt het verkrijgen van het Tiki Taka-attribuut het besturen van het midden van het veld met snelle passes naar teamgenoten een fluitje van een cent, vooral in combinatie met First Touch, waardoor het krijgen en controleren van de bal voor de eerste keer onder druk meer mogelijk. Met het vermogen om de bal perfect te controleren, kan mijn karakter het veld openen met wijde ballen die rechtstreeks in hem of zijn teamgenoten worden teruggespeeld om veel kansen op doel te creëren.

Naast Speelstijlen kun je nu naar de instellingen gaan en een optie inschakelen om de richting van je passes en schoten te bepalen, ter vervanging van het vorige Precision-systeem. Schoten zijn meer gericht op het doel terwijl je de linker joystick gebruikt om te mikken, en algemene passes en lobs kunnen naar exacte locaties worden gestuurd. Het beheersen van deze technieken is niet mogelijk zonder een beetje oefening, maar ze bieden wel de mogelijkheid om creatieve runs te maken, vooral als je met andere spelers werkt.

Gelukkig heeft de bijgewerkte oefenarena meer diepgang in EA Sports FC24 dan ooit in FIFA, en zijn er scenario’s toegevoegd die zowel nieuwe spelers als veteranen verstandig zouden zijn om uit te proberen. Je kunt hier specifieke spelhervattingen uitproberen, of bepalen welke speelstijl het beste bij je past tijdens oefeningen of zelfs volledige wedstrijden. Je trots opzij zetten en hier spelen om de gecontroleerde shots en passes onder de knie te krijgen, is op de lange termijn de moeite waard, omdat je experimenten op een veel snellere en efficiëntere manier kunt uitvoeren dan wanneer je volledige games zou spelen, dankzij tot de enorme hoeveelheid controle die je krijgt.

Ga naar Ultimate Team, wetende dat het altijd inherent oneerlijk voelt.

Als je eenmaal je stijl onder de knie hebt, is het tijd om te duiken in de echte reden waarom EA Sports FC 24 zo populair is als het is: de ruilkaartspelmodus, ook wel Sports Yu-Gi-Oh, ook wel FUT, oftewel Ultimate Team . Zoals altijd moet je Ultimate Team betreden in de wetenschap dat het altijd inherent oneerlijk voelt, omdat mensen die bereid zijn echt geld uit te geven aan microtransacties om pakketten te krijgen, in een kortere tijd een veel beter team zullen hebben dan iemand die niet. De naam van het spel is nog steeds dat kwantiteit resulteert in kwaliteit, en microtransacties betalen voor kwantiteit. Hoewel het verergerend is dat het verdienen of betalen van het grote geld nog steeds je enige twee opties zijn voor aanzienlijke vooruitgang, helpen verbeteringen elders om een ​​van de beste Ultimate Team-ervaringen tot nu toe te leveren, zelfs als je niet betaalt.

Met evoluties in Ultimate Team kun je de basisstatistieken van kaarten nemen en deze verbeteren door uitdagingen te voltooien, zolang ze maar voldoen aan de criteria, die variëren van statistieken als Algemeen, Tempo en Zeldzaamheid. Liefhebbers van Manchester United hoeven niet langer te wachten om het potentieel van Alexander Garnacho te zien uitkomen, waardoor hij dankzij de Founders Evolution van een Left Wing 75-rating naar een Relentless Winger 82-rating wordt gebracht. Om dit te doen, voltooi je eenvoudigweg doelstellingen die zijn onderverdeeld in niveaus. Voltooi een groep vereisten in een level en je krijgt een statboost-beloning. Het leuke is dat het voltooien van deze doelstellingen niet zo wreed is als bij eerdere games in de serie (ja, ik heb het over jou, FUT 20), omdat de meeste je gewoon vragen om wedstrijden te voltooien met je EVO-speler. Het verbeteren van de spelers die je aantrekt in plaats van alleen maar te bidden voor een goede aantrekkingskracht is een verleidelijke stimulans om Ultimate Team voor de lange termijn te spelen.

Een andere sprong voorwaarts voor deze modus is de toevoeging van meer dan 19.000 spelers met volledige licentie, 700 teams en 30 competities, van de damesvoetbaldivisies tot Ultimate Team; FIFA 23 had in vergelijking slechts 12 NWSL-teams en vier stadions. Met EA Sports FC24 kun je niet alleen spelen als iedereen, van Sam Keer tot Kadidiatou Diani, maar zijn de statistieken voor mannen en vrouwen gelijk. Dat betekent dat Nadine Kessler spelers op precies dezelfde manier van de bal kan houden als Adama Traore, wat zorgt voor een aantal wilde matchups en opstellingen van gemengd geslacht.

Volta is niet zoveel veranderd, maar het is de modus waar ik het meeste plezier mee had.

De andere, vaak over het hoofd geziene stiefkind-multiplayer-modus in EA Sports FC 24, Volta, is niet veel veranderd, maar ik heb er wel het meeste plezier mee gehad. Natuurlijk zullen er wedstrijden zijn waarin iemand inactief is of een compleet ballenzwijn is, maar de wedstrijden waarin je contact maakt met compatibele spelers roepen goede herinneringen op aan FIFA Street. Er zijn maar weinig dingen die meer voldoening geven dan tegen de muur botsen naar een teamgenoot die om de keeper heen loopt na een geweldige opbouw die tot het scoren van meerdere punten leidt. Omdat de chemie zo belangrijk is, is het aan te raden een solide team van vier vrienden samen te stellen als je het meeste plezier en de beste resultaten uit Volta wilt halen. Stadionvariatie voegt ook behoorlijk wat variatie toe aan wedstrijden, waarbij sommige grotere doelen hebben en andere hogere muren hebben waar de bal tegenaan kan stuiteren. Het is een welkom stukje diversiteit om te voorkomen dat elk spel te repetitief aanvoelt.

Ter vergelijking: de op één speler gerichte Career Modes zijn een aanzienlijke afknapper. Spelersreizen zijn opnieuw bezaaid met een slecht excuus voor rollenspel, waarbij de persoonlijkheidspunten van FIFA 23 opnieuw de kop opsteken. Eerlijk gezegd kan ik me niets voorstellen dat meer ‘Ik hou van voetbal’ schreeuwt dan het kopen van een Jetski om 50 “Maverick”-punten te verdienen, wat ertoe zal leiden dat mijn speler een agressievere schutter wordt. De toevoeging van Player Agents en Dynamic Moments laat enig potentieel zien om de modus verder uit te werken en er een leukere RPG van te maken, maar zelfs deze slagen er niet in om de landing vast te houden.

Ik kan me niets voorstellen dat meer ‘Ik hou van voetbal’ schreeuwt dan de aanschaf van een Jetski.

Hoewel het idee om bepaalde doelen te bereiken via een Player Agent om een ​​transfer of een vernieuwd contract van je droomteam te krijgen in theorie leuk klinkt, zijn sommige doelstellingen krankzinnig. Je kunt een Ballon d’Or hebben, een seizoen met meer dan 60 doelpunten, en toch van je contract worden ontheven omdat je in geen enkele daarvan vijf omhaalschoppen hebt geslagen. Ja, sorry, Messi. We weten dat je het record voor de meeste doelpunten in een campagne hebt verbroken, maar we moesten je laten gaan omdat je niet genoeg Scorpion Kick-doelpunten kreeg terwijl je dat deed. Wat?

Het geheel verzuurt wat een geweldige manier had kunnen zijn om het gebrek aan mogelijkheid om je eigen pad en richting te kiezen te compenseren, wat eerdere carrièremodi zwaar onder druk heeft gezet. Dynamische momenten slagen er ook niet in om het gewicht en de ernst van situaties volledig weer te geven, omdat je hetzelfde filmpje maar zo vaak kunt bekijken voordat je je afvraagt ​​waar de verhaalgebaseerde inhoud van Alex Hunter uit FIFA 17 is gebleven.

De Manager-modus is iets interessanter in EA Sports FC 24, vooral vanwege de zeven tactische identiteiten die je coach op zijn club kan toepassen. Tactische visie is wat speelstijlen zijn voor een individu, maar in plaats daarvan toegepast op een heel team. Kies voor de meer defensieve optie Park the Bus voor een geweldige verdediging, of gebruik Tiki-Taka om het midden van het veld te controleren. Ik geef altijd de voorkeur aan Wing Play, want er gaat niets boven het veld afstormen en het in een open net oversteken. Zelfs dan is er ook niet veel veranderd in deze Career Mode, aangezien de singleplayer opnieuw als een bijzaak voelt, weggedoken in de lange schaduw van Ultimate Teams.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply