E.ON geeft 1,5 miljard euro aan groene obligaties uit voor voorfinanciering van 2024 – 22 augustus 2023 om 13:10 uur EDT

0

BERLIJN, 22 augustus (Reuters) – E.ON, Europa’s grootste exploitant van energienetwerken, heeft dinsdag voor 1,5 miljard euro aan groene obligaties uitgegeven ter voorfinanciering voor 2024 ter financiering van duurzame projecten gericht op de energietransitie. in een verklaring.

De obligaties zijn uitgegeven in twee tranches van 750 miljoen euro, waarvan er één vervalt in maart 2029 met een coupon van 3,75% en een andere in augustus 2033 met een coupon van 4%, aldus het bedrijf.

Het orderboek bedroeg maar liefst 4,3 miljard euro. Bank of America Securities, Deutsche Bank, Natwest Markets en Unicredit waren actieve bookrunners.

E.ON is van plan om in 2027 in totaal 33 miljard euro te investeren in de energietransitie en is van plan groene obligaties als instrument te blijven gebruiken, aldus financieel directeur Marc Spieker in de verklaring. ($1 = 0,9218 euro) (Rapportage door Victoria Waldersee; redactie door Jonathan Oatis)

Leave A Reply