Plunderingen in Philadelphia: tientallen arrestaties nadat bendes meerdere winkels hebben geplunderd

0

Minstens 52 mensen zijn gearresteerd nadat bendes jonge mensen meerdere luxe winkels in verschillende delen van Philadelphia hebben geplunderd tijdens een urenlange misdaadgolf, aldus de politie.

Woensdagochtend waren 49 volwassenen en drie jongeren gearresteerd, vertelde de politie van Philadelphia aan Fox News Digital. Videobeelden die op sociale media werden geplaatst, lieten plunderaars zien die populaire retailers als Apple, Lululemon en Footlocker en anderen overspoelden.

De autoriteiten onderzochten ook waar meerdere auto’s werden gestolen, meldde Fox Philadelphia.

PHILADELPHIA POLITIE VINDT stewardess dood met doek in mond in hotelkamer

Kleren op een stapel buiten een Lululemon in een straat in Philadelphia tijdens massale plunderingen

De politie van Philadelphia zit woensdagochtend buiten de Lululemon-winkel in Philadelphia. Een plundering in de stijl van een flashmob en vandalisme in winkels in de binnenstad kwamen dinsdagavond na een vreedzaam protest tegen de beslissing van een rechter om moord en andere aanklachten tegen een politieagent uit Philadelphia af te wijzen die een chauffeur, Eddie Irizarry, door een opgerold raam doodschoot. (Alejandro A. Alvarez/The Philadelphia Inquirer via AP)

De ramp kwam uren nadat een rechter de aanklacht tegen voormalig politieagent Mark Dial had afgewezen wegens de schietpartij op de 27-jarige Eddie Irizarry.

“Dit had niets te maken met de protesten”, zei interim-commissaris John Stanford tegen verslaggevers. “Wat we vanavond hadden was dat een stel criminele opportunisten misbruik maakten van een situatie om een ​​poging te doen onze stad te vernietigen.”

De plunderingen begonnen mogelijk ergens rond 20.00 uur toen agenten reageerden op berichten over grote groepen jongeren die winkels zouden plunderen in de stad. Centrumstad zakencorridor van het 9e arrondissement.

  Een zicht op een slijterij in Philadelphia door een gebroken glazen raam dat was geplunderd tijdens rellen op dinsdagavond.

De nasleep van een geplunderde slijterij in Philadelphia woensdag. De politie zegt dat groepen tieners in een ogenschijnlijk gecoördineerde inspanning winkels in Philadelphia binnenzwermden, hun tassen volstopten met koopwaar en vluchtten. (AP-foto/Matt Rourke) (AP)

Op videobeelden was te zien dat mensenmassa’s een Apple Store plunderden en er vandoor gingen met tablets en iPhones. Steve Keeley van FOX 29 merkte op dat veel van de gestolen Apple-producten achterbleven dankzij de uitgebreide antidiefstaltechnologie van het apparaat.

Ongeveer 100 mensen stalen spullen uit een Lululemon-winkel. Op videobeelden was te zien hoe agenten arrestaties probeerden te verrichten toen plunderaars de winkel verlieten. De autoriteiten onderzochten berichten over een karavaan met voertuigen die van locatie naar locatie ging om te stelen.

Fox News Digital heeft contact opgenomen met verschillende winkelketens die getroffen zijn door de gebeurtenissen van dinsdag.

Een drogisterij met een kapotte deurpoort

Puin en schade liggen woensdagochtend buiten SunRay Drugs in Philadelphia, nadat het dinsdagavond was geplunderd. (Alejandro A. Alvarez/The Philadelphia Inquirer via AP)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Een influencer weet dat er naar verluidt een ‘Meatball’ is gearresteerd terwijl hij de wetteloosheid livestreamde.

“Dit is wat er gebeurt als we geen gerechtigheid krijgen in deze stad”, zou ze in een video hebben gezegd.

Read original article here

Leave A Reply