Voor China en Xi zijn zelfs panda’s politiek. En nu zullen drie beren de VS verlaten

0

NIEUWJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

De Panda-diplomatie is voorbij en het is weer een nieuwigheid in de relatie met China.

Alle drie de panda’s van de Smithsonian National Zoo zullen op 7 december terugkeren naar China, inclusief de jonge mannelijke welp Xiao Qi Ji, die werd geboren in Washington, DC. 23 tot 1 oktober.

De volwassen pandaberen Mei Xiang en Tian Tian zijn hier sinds 2000 verhuurd aan de National Zoo. Het huurcontract werd verschillende keren verlengd, maar nu is het afscheid.

Natuurlijk wensen we de panda’s het beste, maar het is duidelijk dat Amerikaanse vriendschap niets uitmaakt voor Xi Jinping. De Chinese dictator voor het leven heeft het te druk met het bouwen van nieuwe kernwapens, het aanvallen van de dollar met zijn BRICS-vrienden en het bestellen van gevechtsluchtformaties nabij Taiwan.

REUZENPANDA’S VERLATEN IN DECEMBER SMITHSONIAN’S NATIONALE DIERENTUIN IN WASHINGTON, DC

Het wegrukken van de panda’s uit Washington is een nieuwe stap in de droom van Xi Jinping van een nieuwe wereldorde. En nadat ze ons hadden vastgehaakt aan een enorm handelstekort, onze universiteiten hadden gevuld met 295.000 studenten van de elite van de Communistische Partij, landbouwgrond hadden opgekocht, de productie van zonnepanelen hadden gemonopoliseerd en bedrijven met luchtspiegelingen van winst waren gelokt… hoeven ze ons geen Pandaberen meer te geven.

Nationale dierentuinpanda's Mei Xiang, Xiao Qi Ji

Reuzenpanda’s Mei Xiang (links) en haar welp Xiao Qi Ji (rechts) eten een fruitcake ter ere van het 50-jarig jubileum van het panda-uitwisselingsprogramma van het Smithsonian’s National Zoo and Conservation Biology Institute. (AP-foto/Jose Luis Magana)

Panda’s zijn altijd politiek geweest. Ling Ling en Hsing Hsing arriveerden in 1972 als onderdeel van de dooi van Nixon met China. Zo begon Panda Diplomacy en een campagne om het imago van China te transformeren.

In 1972 werd communistisch China beschouwd als een geheimzinnige Rode dreiging die verantwoordelijk was voor het doden van Amerikanen in de Koreaanse oorlog en het uithongeren van tussen de 15 en 55 miljoen van zijn eigen bevolking tijdens de Grote Sprong Voorwaarts van dictator Mao Tse-Tung. Mao had ooit zangvogels gedood in een poging de landbouwproductie te vergroten.

Reuzenpanda die bamboe eet

Tian Tian, ​​hier op de foto, zal in december DC verlaten na 23 jaar in de National Zoo te hebben gewoond. (Chen Mengtong/China News Service via Getty Images)

China had een nieuwe aanpak nodig en de schattige zwart-witte pofbalberen waren geweldige ambassadeurs. In de loop der jaren bezochten maar liefst 75 miljoen mensen de panda’s alleen al in de National Zoo van Washington. Tijdens mijn reis naar China in de jaren negentig nam ik een panda-quilt mee naar huis.

In 2001 kwamen de westerse regeringen overeen China de kans te geven rijk te worden en zijn gedrag te verbeteren door in 2001 lid te worden van de Wereldhandelsorganisatie. De rest van het verhaal kent u. Het handelstekort bedroeg in 2018 maar liefst 418 miljard dollar en naar schatting gingen 3,7 miljoen banen in de industrie verloren voor China.

Zie het onder ogen, het maakt de Chinese Communistische Partij van 2023 niet uit of de Amerikanen de panda’s zullen missen. Ook geven ze er niet om de Russische oorlog in Oekraïne te steunen, de planeet te vervuilen met nieuwe kolencentrales of de dollar te ondermijnen met olie en de bilaterale handel in yuan. Het kon ze natuurlijk niet schelen om COVID vrij te geven.

XI JINPING TRIGGERT GEZONDHEIDSSPECULATIE NA HET MYSTERIEUS OVERSLAAN VAN SLEUTELSPRAAK

In 1982 veranderde het pandaprogramma van schenken naar leasen, waarbij China tot $ 1 miljoen per panda in rekening bracht. Merk op dat de meeste pandacontracten meer dan tien jaar geleden zijn opgesteld en nu ongeveer aflopen. Dat is voor u centrale planning.

babypandajong

Xiao Qi Ji als welp drie maanden na zijn geboorte. Hij en zijn ouders zullen in december naar China worden gestuurd, maakte de Nationale Dierentuin eerder deze maand bekend. (Smithsonian’s National Zoo & Conservation Biology Instituut)

Om eerlijk te zijn heeft China ook een natuurreservaat met 2,2 miljoen panda’s ter grootte van New Jersey geopend, waar al ongeveer 60% van de panda’s leeft. Helaas maakt het terugnemen van de panda’s ook deel uit van China’s bredere plan om het klimaatbeleid op hun manier te voeren. China zegt dat de pandapopulatie is gegroeid van 1114 in de jaren tachtig tot 1864 in 2014, een toename waardoor panda’s vanaf 2016 van de lijst met bedreigde diersoorten zijn gehaald. Dat is natuurlijk goed nieuws, aangezien jonge panda’s bij de geboorte slechts ongeveer 150 gram wegen en notoir lastig zijn. naar achteren.

KLIK HIER VOOR MEER FOX NIEUWS ADVIES

Maar ter vergelijking: de Amerikaanse Amerikaanse zeearend bereikte in 1963 een dieptepunt met slechts 417 broedparen. Ze herstelden zich tot 10.000 broedparen in 2007, toen de Amerikaanse zeearend van de lijst met bedreigde diersoorten verdween en in 2016 71.400 broedparen bereikte. Dat is natuurbehoud, op Amerikaanse wijze.

Kale Adelaar

BESTAND – Een Amerikaanse zeearend vliegt over een gedeeltelijk bevroren rivier de Des Moines, 21 december 2022, in Des Moines, Iowa. (AP Foto/Charlie Neibergall, Bestand)

Panda’s zijn om redenen van voortplanting of levensstijl teruggekeerd naar China, maar dit is anders. China heeft de panda’s uit San Diego, Edinburgh, Berlijn en Maleisië gehaald, om er maar een paar te noemen.

Het officiële verhaal van China is dat “panda’s uitlenen tegenwoordig meer is dan ‘diplomatie’ of alleen maar meer bezoekers naar dierentuinen lokken”, verklaarde China’s spreekbuis Global Times op 2 maart 2023. Nu “ligt de sleutel in vriendelijke en hechte mensen -mensenuitwisselingen.”

Raad eens wie hun panda’s houdt? Moskou. “Het eerste reuzenpandajong in de geschiedenis van Rusland werd geboren in de dierentuin van Moskou!” schreeuwde het Chinese staatsblad People’s Daily op 1 september.

Doha, Qatar opende in 2022 ook een nieuwe pandafaciliteit.

Directeur en panda-expert Dr. Brandie Smith van de Smithsonian National Zoo benadrukt dat de panda’s geen politiek gesprek zijn. “Mijn droom is dat reuzenpanda’s ergens in de nabije toekomst zullen terugkeren naar de National Zoo”, vertelde Smith op 9 september aan NBC4 Washington.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Zoals ik het zie, zal een land dat ons geen pandaberen verhuurt waarschijnlijk ook niet voldoen aan de klimaatdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Ga je gang, Xi Jinping, bewijs dat ik ongelijk heb. Huur meer panda’s terug aan de National Zoo.

KLIK HIER OM MEER TE LEZEN VAN REBECCA GRANT

Read original article here

Leave A Reply