Trump-bondgenoten in overgave aan verkiezingszaak in Georgië – 22 augustus 2023 om 13:38 EDT

0

VERHAAL: De eerste medebeklaagden van Donald Trump in de verkiezingsondermijningszaak in Georgië hebben zich dinsdag overgegeven in een gevangenis in Atlanta.

Trumps voormalige advocaat John Eastman gaf zichzelf aan een dag nadat hij akkoord was gegaan met een borg van $100.000. In een verklaring zei hij: “Ik ben hier vandaag om me over te geven aan een aanklacht die nooit had mogen worden ingediend. Het vertegenwoordigt een oversteek van de Rubicon voor ons land, wat het fundamentele recht van het Eerste Amendement impliceert om de regering te verzoeken om herstel van klachten.”

Volgens de gevangenisgegevens gaf de Republikeinse opiniepeiler Scott Hall zich ook over aan het kantoor van de county sheriff. Hij stemde eerder in met een obligatieovereenkomst van $ 10.000, waarbij hij zich elke 30 dagen moest melden onder toezicht voorafgaand aan het proces.

De voormalige president en achttien anderen worden beschuldigd van het ondermijnen van Trumps verkiezingsverlies in 2020.

Verwacht wordt dat Trump zichzelf donderdag zal aangeven. Hij stemde er maandag mee in een borgsom van $200.000 te betalen en aanvaardde borgtochtvoorwaarden die hem ervan zouden weerhouden medebeklaagden of getuigen in de zaak te bedreigen.

In een aanklacht tegen Georgië die vorige week werd onthuld, werden de beklaagden beschuldigd van afpersing en andere misdaden vanwege hun pogingen om het verlies van Trump in de staat aan Joe Biden ongedaan te maken.

Leave A Reply