Fintech-bedrijf Ramp haalt $300 miljoen op tegen een verlaagde waardering van $5,8 miljard – 22 augustus 2023 om 13:31 EDT

0

22 augustus (Reuters) – Ramp, een ontwikkelaar van software voor financieel beheer, heeft in zijn laatste financieringsronde $300 miljoen opgehaald om de uitbreiding in nieuwe categorieën te versnellen, zei het bedrijf dinsdag, waarmee het een waardering van $5,8 miljard opleverde.

De nieuwe financiering heeft een lagere waardering dan de 8,1 miljard dollar die de in New York gevestigde startup vorig jaar in een financieringsronde behaalde, bevestigde een woordvoerder van het bedrijf.

De waarderingen van startups in de financiële technologie zijn getroffen omdat de rente hoog blijft en beleggers zich zorgen maken over een dreigende economische vertraging, wat leidt tot een verschuiving van bedrijven die geld verbranden naar bedrijven met een grotere focus op winstgevendheid.

De laatste financieringsronde werd mede geleid door Thrive Capital en Sands Capital, samen met onder meer bestaande investeerders Founder’s Fund en General Catalyst.

Ramp, dat een bedrijfskaartplatform aanbiedt dat door meer dan 15.000 bedrijven wordt gebruikt, werd opgericht in 2019. Eerdere investeerders in de fintech zijn onder meer Satya Nadella, CEO van Microsoft Corp, Goldman Sachs, Redpoint Ventures en Thrive Capital.

Het financiële beheerbedrijf is van plan zijn software uit te breiden naar aangrenzende categorieën in een poging de activiteiten van klanten “efficiënter” te maken, aldus CEO Eric Glyman.

Ramp zei in mei dat het van plan was nieuwe hulpmiddelen voor kunstmatige intelligentie aan te bieden, waaronder een functie die zou kunnen bepalen of een bedrijf te veel betaalt voor zijn softwarecontracten. (Rapportage door Pritam Biswas in Bengaluru; redactie door Shailesh Kuber)

Leave A Reply