Covid: waarschuwing omdat populair antiviraal medicijn onverwachte mutaties veroorzaakt | Wetenschap | Nieuws

0

Een antiviraal medicijn dat op grote schaal wordt gebruikt tegen COVID-19 veroorzaakt een onbedoeld patroon van mutaties in het SARS-CoV-2-virus, waardoor de genetische diversiteit ervan toeneemt.

Dit is de waarschuwing van een internationaal team van onderzoekers die zo’n 15 miljoen SARS-CoV-2-sequenties hebben bestudeerd om in kaart te brengen hoe het coronavirus in de loop van de tijd precies is gemuteerd.

Hoewel virussen van nature muteren, bracht de analyse mutatiegebeurtenissen aan het licht die er heel anders uitzagen dan het reguliere veranderingspatroon – en bijna een derde van deze ongewone verschuivingen werd in verband gebracht met mensen die het antivirale middel molnupiravir hadden ingenomen.

Dit medicijn – vervaardigd door Merck en Ridgeback Biotherapeutics – werkt door tijdens de replicatie mutaties in het virale genoom te induceren, waarvan er vele het virus beschadigen of doden, waardoor de virale last van het lichaam wordt verminderd.

Het team ontdekte echter dat sommige van de door molnupiravir veroorzaakte veranderingen niet het beoogde effect hebben, maar in plaats daarvan blijvende mutaties veroorzaken.

De analyse bracht kleine clusters van deze mutaties aan het licht, wat erop wijst dat ze tussen patiënten worden overgedragen. Op dit moment, aldus de onderzoekers, zijn er geen gevestigde zorgwekkende varianten in verband gebracht met deze mutatiesignaturen.

De studie werd uitgevoerd door geneticus dr. Theo Sanderson van het Francis Crick Institute in Londen, Engeland en zijn collega’s.

Sanderson zei: “COVID-19 heeft nog steeds een groot effect op de menselijke gezondheid, en sommige mensen hebben problemen met het opruimen van het virus, dus het is belangrijk dat we medicijnen ontwikkelen die tot doel hebben de duur van de infectie te verkorten.

“Maar ons bewijs toont aan dat een specifiek antiviraal medicijn – molnupiravir – ook resulteert in nieuwe mutaties, waardoor de genetische diversiteit in de overlevende virale populatie toeneemt.

“Onze bevindingen zijn nuttig voor de voortdurende beoordeling van de risico’s en voordelen van behandeling met molnupiravir. Er moet rekening worden gehouden met de mogelijkheid van aanhoudende, door antivirale middelen geïnduceerde mutaties bij de ontwikkeling van nieuwe medicijnen die op een vergelijkbare manier werken.”

Co-auteur van het artikel Dr. Christopher Ruis – een geneticus aan de Universiteit van Cambridge, Engeland – voegde toe: “Molnupiravir is een van een aantal medicijnen die worden gebruikt om COVID-19 te bestrijden.

“Het behoort tot een klasse medicijnen die ervoor kan zorgen dat het virus zo sterk muteert dat het dodelijk verzwakt wordt.

“Maar wat we hebben ontdekt is dat dit proces bij sommige patiënten niet alle virussen doodt, en dat sommige gemuteerde virussen zich kunnen verspreiden.

“Dit is belangrijk om rekening mee te houden bij het beoordelen van de algemene voordelen en risico’s van molnupiravir en soortgelijke geneesmiddelen.”

De volledige bevindingen van het onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift Nature.

Een woordvoerder van Merck & Co. vertelde aan Daily Express US: “Klinische en preklinische gegevens tonen aan dat molnupiravir de virale replicatie schaadt en de virale uitscheiding vermindert, wat het risico op overdracht zou verminderen.

“De auteurs van de Sanderson et al. manuscript baseerden hun onderzoek op uiteenlopende SARS-CoV-2-sequenties uit de mondiale database die specifieke mutatiepatronen vastleggen die aanwezig zijn in de virale populaties. De auteurs gaan ervan uit dat deze mutaties verband hielden met virale verspreiding door met molnupiravir behandelde patiënten zonder gedocumenteerd bewijs van die overdracht.

“In plaats daarvan vertrouwen de auteurs op indirecte associaties tussen de regio waaruit de sequentie werd geïdentificeerd en het tijdsbestek van sequentieverzameling in landen waar molnupiravir beschikbaar is om hun conclusies te trekken. Bovendien waren deze sequenties ongebruikelijk en werden ze geassocieerd met sporadische gevallen.

“Zoals opgemerkt door de auteurs, zijn er beperkingen aan de analyses die in dit onderzoek zijn uitgevoerd, die in meer detail in het manuscript worden beschreven. Deze gegevens moeten worden beschouwd in de context van alle beschikbare klinische en niet-klinische gegevens over molnupiravir.”

Ze voegden eraan toe: “We hebben vertrouwen in het klinische profiel van LAGEVRIO (molnupiravir), een geautoriseerde orale therapeutische optie die thuis kan worden ingenomen, zo snel mogelijk nadat de diagnose COVID-19 is gesteld, en binnen 5 dagen na de symptomen. begin.

“LAGEVRIO heeft geen bekende interacties tussen geneesmiddelen, gebaseerd op de beschikbare gegevens, en vereist geen dosisaanpassingen voor mensen met een verminderde nier- of leverfunctie.”

Daily Express US heeft Ridgeback Biotherapeutics om commentaar gevraagd.

Volg onze sociale media-accounts op https://www.facebook.com/ExpressUSNews en @ExpressUSNews

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply