Bosbrand sluit de Turkse Dardanellenstraat af voor maritiem verkeer -22 augustus 2023 om 14:02 uur| MarktScreener

0

ANKARA (Reuters) -Het maritieme verkeer van de Egeïsche Zee naar de Zee van Marmara is opgeschort vanwege de aanhoudende bosbrand in de Turkse noordwestelijke provincie Canakkale, zeiden het ministerie van Transport en een scheepvaartmaatschappij dinsdag.

“Het verkeer bij de Dardanellen werd dinsdag om 18.45 uur (1545 GMT) in beide richtingen opgeschort omdat het vliegtuig tussenbeide kwam in de bosbrand in de regio door veilig water uit de zee te halen”, aldus scheepsagentschap Tribeca.

De Straat van Dardanellen, een smalle en historisch belangrijke doorgang die de Egeïsche Zee met de Zwarte Zee verbindt, dient als een vitale scheepvaartroute voor schepen die tussen Europa en Azië reizen.

Volgens Tribeca strandden aan weerszijden van de waterweg 15 schepen in noordelijke richting en 19 schepen in zuidelijke richting. Het zei dat een van de schepen in noordelijke richting en vijf van de schepen in zuidelijke richting aanzienlijk groot zijn, met een lengte van meer dan 200 meter (656 voet).

De grotere schepen zullen tot woensdagochtend op doorvaart wachten, zodat ze bij daglicht door de zeestraat kunnen navigeren. Kleinere schepen zouden aanvankelijk dinsdag doorvaren, aldus het agentschap.

“Sleepboten zijn bereid in te grijpen als de brand de kust nadert en zo extra ondersteuning te bieden aan de lopende brandbestrijdingsoperaties”, aldus het ministerie van Transport in een verklaring.

Minister van Landbouw en Bosbouw Ibrahim Yumakli zei dat de bosbrand aanleiding had gegeven tot de evacuatie van zes dorpen op zijn pad.

(Rapportage door Ece Toksabay, redactie door Bill Berkrot)

Leave A Reply