Thoma Bravo sluit ForgeRock-deal ter waarde van $ 2,3 miljard na knik van DOJ – Bloomberg News – 22 augustus 2023 om 14:08 uur

0

22 augustus (Reuters) – Private equity firma Thoma Bravo zal de overname van softwarebedrijf ForgeRock ter waarde van 2,3 miljard dollar voltooien nadat het Amerikaanse ministerie van Justitie weigerde de deal aan te vechten, zo meldde Bloomberg News dinsdag onder verwijzing naar mensen die bekend waren met de beslissing.

De transactie zou deze week al kunnen worden afgerond, aldus het rapport.

Antitrustadvocaten van het ministerie van Justitie waren een onderzoek gestart naar aanleiding van de zorgen dat de overname de concurrentie op het gebied van identiteitsbeheer en aanverwante software zou schaden.

De bedrijven benaderden vorige maand topambtenaren van het departement en verschoven ook de deadline voor de antitrustbeoordeling naar 22 augustus, waardoor het agentschap meer tijd kreeg om aanvullende informatie in overweging te nemen voor zijn besluit, aldus het Bloomberg-rapport.

Thoma Bravo stemde ermee in om ForgeRock in oktober te kopen voor $ 23,25 per aandeel en had destijds gezegd dat het verwachtte dat de deal in de eerste helft van 2023 zou worden afgerond.

Het ministerie van Justitie weigerde commentaar te geven. ForgeRock en Thoma Bravo reageerden niet onmiddellijk op de verzoeken van Reuters om commentaar.

De regering-Biden heeft een krachtig standpunt ingenomen tegen fusies en overnames waarvan zij denkt dat ze de concurrentie op de markt schaden. Thoma Bravo is ook eigenaar van een van de belangrijkste concurrenten van ForgeRock, Ping Identity.

Het in San Francisco gevestigde ForgeRock biedt oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer aan ondernemingen. (Rapportage door Zaheer Kachwala in Bengaluru; redactie door Krishna Chandra Eluri)

Leave A Reply