Republikeinse wetgevers hebben de handelssecretaris van Biden bekritiseerd, zie ‘verzoeningsstrategie’ tijdens China-reis

0

Republikeinse wetgevers bekritiseren de reis van minister van Handel Gina Raimando naar China deze week en noemen het een “voortdurende concessie” aan de Chinese Communistische Partij (CCP) die een groeiende bedreiging vormt voor de Verenigde Staten.

“Als ik kijk naar de mislukte diplomatieke betrokkenheid die we met China hebben gezien, is alles wat we uit haar reis zien voortkomen een verzoeningsstrategie”, vertelde vertegenwoordiger Ashley Hinson, R-Iowa, in een interview aan Fox News Digital. Hinson is lid van de tweeledige House Select Committee on Strategic Competition.

“We zien dat de beperkingen voor 27 Chinese bedrijven enkele dagen voor haar bezoek zijn versoepeld. Dat lijkt mij een bekentenis. En de CCP-staatsmedia juichen dat besluit toe”, voegde Hinson eraan toe.

Dinsdag zei Raimondo tijdens haar ontmoetingen in Shanghai met functionarissen, waaronder vicepremier He Lifeng, dat de VS zich niet willen ‘ontkoppelen’ van China.

HOUSE CHINA COMMITTEE ZORGT VOOR DE NIEUWSTE CCP-INSPANNINGEN OM AMERIKAANSE LANDBOUW-IP TE STELEN

Minister van Handel Gina Raimondo op het podium van het Witte Huis

Minister van Handel Gina Raimondo spreekt tijdens een persconferentie in de briefingruimte van het Witte Huis in Washington op 22 juli 2021. (AP-foto/Andrew Harnik)

“De commerciële relatie tussen de VS en China is een van de meest mondiale gevolgen, en het verantwoord beheren van die relatie is van cruciaal belang voor zowel onze naties als zelfs voor de hele wereld”, zei Raimondo.

“En hoewel we natuurlijk nooit compromissen zullen sluiten bij het beschermen van onze nationale veiligheid, wil ik duidelijk zijn dat we niet proberen de Chinese economie te ontkoppelen of tegen te houden.”

Hinson zei dat dit de ‘verkeerde strategie’ is.

CHINESE AMBTENAAR KOMT AKKOORD OM DE SAMENWERKING MET ONS TE VERBETEREN TIJDENS VERGADERING MET HANDELS SECRETARIS GINA RAIMONDO

‘We moeten onze exportcontroles op CCP-entiteiten verscherpen en niet versoepelen, omdat we weten dat ze zich niet aan de regels houden. En we hebben dit consequent gezien. De regering-Biden heeft dus echt niet van hun fouten geleerd. ’, riep Hinson.

Hinson zegt dat Bidens ‘verzoening’ met China voortkomt uit mislukkingen in het diplomatieke engagement op basis van wat ‘de CCP zegt, niet wat ze doen’.

Ashley Hinson

De Amerikaanse vertegenwoordiger Ashley Hinson, R-Iowa, spreekt tijdens een persconferentie in het Amerikaanse Capitool op 15 juni 2021 in Washington, DC (Alex Wong/Getty Images)

“We moeten ons concentreren op wat ze doen. En voor zover ik het zie, hebben ze ons geen enkele goede reden gegeven om hen te vertrouwen”, aldus Hinson.

“Ze plegen genocide tegen de Oeigoeren. Ze zullen daar nooit een einde aan maken. Ze zullen niet stoppen met het bespioneren van de Verenigde Staten. Ze worden geconfronteerd met nul verantwoordelijkheid. Dus waarom zouden ze nu stoppen?”

Senator Joni Ernst uit R-Iowa herhaalde deze gevoelens en zei: “De verhulde poging van China om aan te geven dat het open is voor zaken is een weesgegroet om de worstelende economie te redden, en niet een olijftak van vriendschap.”

CHINA WIJST ‘SEPARATISTISCHE’ TAIWAN VP VOOR KORT ONS BEZOEK: ‘TROUBLEMAKER’

Joni Ernst, Republikein uit Iowa, in oranje jas

De Amerikaanse senator Joni Ernst, R-Iowa. (Getty-afbeeldingen)

‘De regering-Biden moet stoppen met het aas te pakken’, zei Ernst. “Vergis je niet, de CCP probeert nog steeds de Verenigde Staten op elk moment te ondermijnen. Niemand zou deze vijandigheid meer moeten beseffen dan minister Raimondo, die door de CCP werd gehackt maar toch naar het terrein van onze grootste tegenstander reisde om te onderhandelen.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

“Ik denk dat we ervoor moeten zorgen dat we er bij onze bondgenoten en partners op aandringen om beperkingen op economische investeringen in China in te voeren, omdat dit erom gaat ervoor te zorgen dat de CCP daadwerkelijk maximale druk voelt, omdat de status quo te gevaarlijk is om te handhaven.” zei Hinson.

Read original article here

Leave A Reply