De politie van Chicago heeft de schietpartij bij de White Sox-wedstrijd ‘bijna volledig verdreven’ en kwam van buiten het stadion

0

Fred Waller, de interim-hoofdinspecteur van politie van Chicago, maakte maandag bekend dat de schietpartij waarbij twee vrouwen gewond raakten tijdens de Chicago White Sox-Oakland Athletics-wedstrijd van vrijdagavond hoogstwaarschijnlijk werd veroorzaakt door een pistool dat afging in het Guaranteed Rate Field.

“We verdrijven veel dingen”, zei Waller tijdens een media-aanwezigheid, volgens de Associated Press. “[A shot] dat van buitenaf komt, is iets dat we bijna volledig hebben verdreven. We bekijken nog steeds elke mogelijkheid. Het wordt nog onderzocht. Iets van binnenuit, het had zo kunnen gebeuren. We bekijken elke mogelijkheid, onderzoeken elke aanwijzing en alles wat we kunnen krijgen.”

De politie van Chicago heeft niet gedetailleerd waar de schoten vandaan kwamen en of iemand een pistool in het Guaranteed Rate Field heeft gebracht.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTBERICHT OP FOXNEWS.COM

Bebloede grond

De bebloede grond waar de schietpartij op het gegarandeerde tariefveld plaatsvond. (FOX 32 Chicago)

De vrouwen, 26 en 42 jaar oud, zullen naar verwachting herstellen van de schietpartij, die plaatsvond tijdens de vierde inning van de wedstrijd. De schotwond van de 42-jarige liep ze op in haar been, terwijl de 26-jarige een schaafwond in haar buik opliep.

Burgemeester Brandon Johnson van Chicago werd op de hoogte gebracht van de schietpartij nadat deze tijdens de wedstrijd plaatsvond, maar zei niet of hij betrokken was bij de beslissing waardoor de wedstrijd kon doorgaan. De politie wilde dat het spel na de schietpartij werd stopgezet.

“Het is duidelijk dat dit een lopend onderzoek is en dat de politie van Chicago opmerkelijk werk heeft verricht door al het bewijsmateriaal te verzamelen, en naarmate er meer informatie beschikbaar komt, zal die informatie worden gerapporteerd”, aldus Johnson.

2 VROUWEN GEWONDEN BIJ ‘SCHIETINCIDENT’ BIJ WHITE SOX BALLPARK TIJDENS SPEL

Video’s die op X, voorheen Twitter, waren geplaatst, lieten enkele paniekerige stadionbezoekers zien die wegrenden. Anderen wachtten op een Vanilla Ice-concert aan het einde van de wedstrijd, dat uiteindelijk werd afgelast vanwege “technische problemen”, aldus een bericht op het scorebord.

“Wij verontschuldigen ons voor het eventuele ongemak en stellen uw begrip op prijs”, stond er in het bericht op Jumbotron van Guaranteed Rate Field.

Gegarandeerde Tarief Veldtribunes

De schietpartij op het Guaranteed Rate Field zou hebben plaatsgevonden op de tribunes. (FOX 32 Chicago)

Hoe een wapen het stadion binnen is gekomen, is nog onduidelijk.

“Wapens van welk type dan ook, inclusief pepperspray, het is voor iedereen illegaal om het honkbalveld te betreden of te proberen te betreden met een vuurwapen, ongeacht de vergunning”, aldus de regels van het park.

Volgens de boxscore van MLB.com van het spel werden 21.906 mensen als bezoekers geteld. Eén fan vertelde aan FOX 32 Chicago dat hij door een metaaldetector ging om binnen te komen.

“Twee fans die de wedstrijd van vrijdag bijwoonden, liepen niet-levensbedreigende verwondingen op nadat ze door kogels waren getroffen”, zeiden de White Sox in een verklaring op X. “Het is voor de onderzoekers onduidelijk of de schoten van buiten of binnen het honkbalveld zijn afgevuurd. Het incident wordt nog steeds onderzocht door rechercheurs van Area One van de politie van Chicago. Terwijl de politie het onderzoek voortzet, bevestigt de beveiliging van White Sox dat dit incident geen enkele ruzie met zich meebracht.’

Een algemeen overzicht van het veld Gegarandeerd tarief

Deze weergave toont het veld Gegarandeerd tarief op 25 juli 2023 in Chicago. (Michael Reaves/Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

“De White Sox denken op dit moment aan de slachtoffers en wensen hen een spoedig herstel.”

Ryan Gaydos van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

Read original article here

Leave A Reply