De behandeling van kanker zou kunnen worden getransformeerd door doorbraken in Groot-Brittannië | Wetenschap | Nieuws

0

Momenteel resulteert elke vorm van radiotherapie in ongewenste maar onvermijdelijke afzetting van straling op gezond weefsel rond de beoogde tumor. Studies hebben aangetoond dat behandeling met ultrahoge dosisstraling (UHDR) gezond weefsel aanzienlijk kan sparen en tegelijkertijd minstens zo effectief kan zijn als behandelingen met conventionele dosissnelheden bij het onder controle houden van de tumor – dit staat bekend als het ‘Flash-effect’.

Hannah Cook, een hogere wetenschapper bij NPL, zei: “Protontherapiedosimetrie en auditontwikkeling zijn zeer interessant en lonend onderzoek. Het doel van ons werk is om vertrouwen te geven aan klinische centra die protontherapiebehandelingen aanbieden in Groot-Brittannië en wereldwijd, in de hoop de uitkomsten voor kankerpatiënten verder te verbeteren.”

NPL-wetenschapsgebiedleider Russell Thomas vertelde het PA-persbureau dat protonenbundeltherapie al sinds de jaren veertig bestaat, maar dat er wereldwijd slechts ongeveer 300.000 patiënten mee zijn behandeld. Ter vergelijking: in Groot-Brittannië worden zo’n 160.000 patiënten per jaar behandeld met conventionele fotonentherapie, voegde hij eraan toe.

De heer Thomas legde uit dat in het verleden een van de blokkades voor fotonenbundeltherapie is weggenomen. Een protonenbundelmachine kan ongeveer £225 miljoen kosten, vergeleken met slechts een paar miljoen pond voor een conventionele machine.

Er zijn momenteel slechts twee centra voor protonenbundeltherapie in Groot-Brittannië: bij The Christie NHS Foundation Trust in Manchester, of bij de University College London Hospitals NHS Foundation Trust. De heer Thomas vertelde persbureau PA dat hij hoopte dat er op een dag genoeg centra in Groot-Brittannië zouden zijn om het aantal patiënten te behandelen dat er baat bij zou kunnen hebben.

Hij voegde eraan toe: “Ik denk dat we met protonenvoorziening in Groot-Brittannië nu waarschijnlijk iets minder dan 2% van de radiotherapiepopulatie behandelen die er baat bij zou hebben – 5% tot 20% is de schatting. Dus ik zou graag willen dat we op zijn minst 5% van de behandelingen bereiken.

‘Ik denk dat wat ik ook graag zou willen zien, investeringen voor jou zijn, en manieren om naar andere deeltjes en andere ionentherapie te kijken. Verschillende soorten straling en straling en een bestralingsbehandeling zullen een verschillende radiobiologische effectiviteit hebben.

“Het zou geweldig zijn als we in Groot-Brittannië wat geld zouden kunnen krijgen om deze te onderzoeken op radiobiologisch niveau, op preklinisch niveau, zodat we er goed uit kunnen komen. Dit zou goed zijn als we dit soort deeltjes konden volgen en we kunnen beginnen met het bouwen van dit soort machines voor de behandeling van patiënten.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply