CEO van Salzgitter wil steun voor de energieprijs voor de Duitse industrie -22 augustus 2023 om 14:59 uur| MarktScreener

0

LEHRTE, Duitsland, 22 augustus (Reuters) – De Duitse industrie heeft tijdelijke hulp nodig bij de ondersteuning van de elektriciteitsprijs, zei het hoofd van staalproducent Salzgitter dinsdag in Noord-Duitsland.

“Het is moeilijk voor de industrie om investeringsbeslissingen te nemen die niet zijn gewaarborgd op een van de belangrijkste punten van de groene energietransformatie”, zei Gunnar Groebler, CEO van Salzgitter, over een plan voorgesteld door het ministerie van Economische Zaken, maar zwaar omstreden in de coalitieregering.

“In de huidige energieprijsomgeving zou het moeilijk zijn voor de industrie om een ​​dergelijke transformatie te bewerkstelligen”, zei hij in een interview, eraan toevoegend dat fabrikanten, die zonder hulp achterblijven, zouden kunnen verhuizen.

Het Duitse ministerie van Financiën zegt dat de begroting het plan niet toelaat, waarbij de industriële energie tot 2030 voor 60 euro ($65,11) per megawattuur zou worden gesubsidieerd, wat de staatskas tussen de 25 miljard en 30 miljard euro ($27 miljard tot $33 miljard) zou kosten.

De Duitse groothandelsstroom voor levering in 2024 sloot dinsdag de handel op 144,9 euro, volgens gegevens van Refinitiv Eikon.

Groebler zei dat beleidsmakers en de samenleving schone technologieën willen, die fabrikanten moeten implementeren door het koolstofarm maken van de economie.

“Als we de staalindustrie als uitgangspunt voor veel waardeketens willen behouden, moeten we planningszekerheid bieden”, zei hij.

Er was een goede vraag naar groen staal van Salzgitter in een project genaamd SALCOS, dat financiering van de Duitse overheid en de staat Nedersaksen heeft aangetrokken en is goedgekeurd door de Europese Commissie, zei hij.

($1 = 0,9215 euro)

(Rapportage door Vera Eckert; redactie door Lisa Shumaker)

Leave A Reply