USC’s Caleb Williams onhandig, herstelt zich en vuurt een TD-pass van 76 meter af in de overwinning van Trojans

0

Regerend Heisman Trophy-winnaar Caleb Williams schitterde in USC’s eerste wedstrijd van het seizoen tegen San Jose State.

Williams leidde de nr. 6 Trojanen naar een overwinning van 56-28 achter vier passerende touchdowns en 278 passerende yards. Hij was 18 van de 25 in de wedstrijd. Williams leek in kampioenschapsvorm te zijn en een actie in het tweede kwart onderstreepte dat.

Met nog ongeveer 9:48 te gaan in de eerste helft, stelde Williams zich op in de shotgun-formatie en rommelde met de snap. Hij sprong snel op de bal en lanceerde een touchdownpass van 76 meter naar Tahj Washington.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTBERICHT OP FOXNEWS.COM

Caleb Williams in de eerste helft

Zuid-Californië quarterback Caleb Williams reageert op een toneelstuk tegen San Jose State in Los Angeles, zaterdag 26 augustus 2023. (AP Foto/Jae C. Hong)

“Ik voel me goed, maar als ik dat veld verlaat, is er een beetje frustratie”, zei Williams. “In de eerste helft voelde het alsof we bepaalde kalibers niet haalden, die we binnenkort wel zullen bereiken.”

In het derde kwartaal had Williams een touchdownpas van 25 meter naar Zachariah Branch. De pass leverde USC drie scores op ten opzichte van de staat San Jose en het team keek vanaf daar nooit meer achterom.

Branch had ook een aftrapreturn van 96 meter voor een touchdown ongeveer 5 minuten later.

“Ik dacht dat hij het goed deed en niet te veel probeerde te doen, wat jongens in hun eerste wedstrijd soms zullen doen”, zei USC-coach Lincoln Riley. “Het geduld, vooral bij de return, was van cruciaal belang. We hadden het over vertrouwen, en toen we deze eerste wedstrijd ingingen, was hij daar een goed voorbeeld van. Hij had een grote impact op de wedstrijd.”

SAM HARTMAN VUURT 4 TOUCHDOWN-PASSEN AF Terwijl NOTRE DAME MARINE IN DUBLIN VERPLETTERT

Caleb Williams steekt zijn armen omhoog

Zuid-Californië quarterback Caleb Williams reageert op een touchdown van quarterback Miller Moss tegen San Jose State in Los Angeles, zaterdag 26 augustus 2023. (AP Foto/Jae C. Hong)

Branch had vier vangsten voor 58 yards. Washington had twee vangsten voor 85 yards. Twaalf Trojan-spelers hadden recepties.

De Spartaanse quarterback Chevan Cordeiro was 21 van de 38 met drie touchdownpassen in de wedstrijd. Elk van de drie touchdowns ging naar Nick Nash, die eindigde met zes vangsten voor 89 yards.

“Eerlijk gezegd is er op dit moment teleurstelling in ons hart omdat we de kans hadden om daar een gevecht van te maken, alsof het een spannende strijd was”, zei San Jose State-coach Brent Brennan. “En ik waardeer ze. Ze hebben de actie gemaakt. De verslaggeving bij de aftrap, we sloegen een vlakke trap in het midden van het veld naar de eerstejaars, en hij is iets anders. Goede heer, hij was fantastisch. We hebben hem allemaal op de middelbare school gezien, en je krijgt niet per ongeluk vijf sterren.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Caleb Williams versus de staat San Jose

De Zuid-Californische quarterback Caleb Williams gooit een touchdown naar brede ontvanger Dorian Singer, zaterdag 26 augustus 2023, in Los Angeles. (AP Foto/Ryan Sun)

Williams’ kans op een tweede opeenvolgende Heisman Trophy kent een goede start.

Alleen Archie Griffin heeft de prijs twee keer gewonnen.

De Associated Press heeft aan dit rapport bijgedragen.

Read original article here

Leave A Reply