Israëls eToro stemt in met $120 mln secundaire aandelenverkoop – bron – 31 juli 2023 om 09:41 uur

0

31 juli (Reuters) – De Israëlische digitale makelaardij eToro heeft ingestemd met een secundaire aandelenverkoop van $ 120 miljoen, vertelde een bron die bekend is met de zaak maandag aan Reuters, meer dan een jaar nadat het zijn plannen om naar de beurs te gaan in een fusie door middel van een blanco-brief had geschrapt. bedrijf controleren.

Door de secundaire verkoop geeft het bedrijf zijn werknemers en angel-investeerders de kans om aandelen te verkopen aan de bestaande investeerders van eToro, volgens een interne memo waarvan de inhoud werd bevestigd door een woordvoerder van het bedrijf.

“Dit is geen primaire, dat wil zeggen, eToro zamelt geen geld in, het is eerder een moment voor een aantal langdurige aandeelhouders en werknemers om wat liquiditeit te nemen”, zei eToro CEO en mede-oprichter Yoni Assia in een memo over de verkoop die was voor het eerst gemeld door CNBC.

Het CNBC-rapport zei dat de verkoop het bedrijf een iets lagere waardering zal geven dan de $ 3,5 miljard waarop het eerder dit jaar in een primaire financieringsronde werd gewaardeerd.

EToro haalde in maart 250 miljoen dollar op bij investeerders, waaronder SoftBank Vision Fund 2 en Velvet Sea Ventures, die het bedrijf waardeerden op 3,5 miljard dollar, wat opnieuw veel lager was dan de waardering die de SPAC-deal vorig jaar had geboden.

De geschrapte fusie met het door Betsy Cohen gesteunde blanco-chequebedrijf FinTech Acquisition Corp zou eToro hebben gewaardeerd op $ 8,8 miljard. (Rapportage door Jaiveer Singh Shekhawat in Bengaluru; redactie door Shinjini Ganguli)

Leave A Reply