Vande Bharat traint om binnenkort slaaprijtuigen te krijgen, spoorwegen kondigen verwachte lanceertijd aan

0

Slaaprijtuigen worden binnenkort toegevoegd aan Vande Bharat-treinen
Afbeeldingsbron: PTI Slaaprijtuigen worden binnenkort toegevoegd aan Vande Bharat-treinen

Vande Bharat traint: De reis met de modernste trein van het land – Vande Bharat – wordt nu comfortabeler. Tot nu toe heb je zittend in Vande Bharat gereisd, maar 8 tot 10 uur zitten is niet voor iedereen gemakkelijk. Met dit in gedachten nam Indian Railways een grote beslissing. Nu kunt u binnenkort comfortabel reizen door te gaan liggen in treinen uit de Vande Bharat-serie. Hiervoor treft Spoorwegen voorbereidingen om slaaprijtuigen toe te voegen aan de trein van deze categorie. De productie van Vande Bharat-treinen met deze dwarsliggers start vanaf juni 2025. Men denkt dat treinen met slaaprijtuigen eind 2025 of in 2026 weer op het spoor zullen zijn.

De commerciële productie van Vande Bharat-treinen met slaaprijtuigen zal vanaf juni 2025 van start gaan in de Uttarpara-fabriek van Titagarh Rail Systems Limited (TRSL).

Een hoge functionaris van TRSL zei dat de samenwerking met het overheidsbedrijf BHEL door de spoorwegen is toevertrouwd om 80 sets Vande Bharat-slaaptreinen te produceren. Deze slaaptrein van Vande Bharat zal anders zijn dan de Vande Bharat-trein die momenteel rijdt. Hierin worden in plaats van zitstoelen stoelen geschikt voor slapende passagiers geplaatst.

Rs 24.000 crores-project

De fabricage van 50-55 procent van de reserveonderdelen van deze treinen zal in de fabriek in Bengalen worden uitgevoerd. De fabriek in Uttarpara van Titagarh Rail Systems Ltd (TRSL) heeft een belang van 52 procent in de samenwerking met de overheid. De vice-voorzitter en algemeen directeur van het bedrijf, Umesh Chowdhary, zei dat de totale waarde van het contract dat door de Spoorwegen aan de alliantie is toegekend Rs 24.000 crore is, waarvan het aandeel van TRSL ongeveer Rs 12.716 crore is. Hij zei dat dit contract binnen zes jaar zou worden afgerond.

Chowdhary zei: “De commerciële productie van de Vande Bharat-slaaptrein zal starten vanaf juni 2025 en hiervoor zijn de nodige infrastructuurwerken gestart in de fabriek in Uttarpara. Hiervoor is een aparte regeling getroffen van Rs 650 crore. Hij zei dat het eerste prototype van de Vande Bharat-slaaptrein binnen twee jaar zal worden voorbereid. De eerste acht treinen zullen volledig worden gebouwd in de fabriek in Uttarpara, terwijl de overige treinen zullen worden geassembleerd in de spoorwegfabriek in Chennai.

Er zullen 887 passagiers kunnen reizen
De slaaptrein Vande Bharat wordt zo gemaakt dat hij maximaal 160 kilometer per uur kan rijden. Daar komen 16 touringcars bij, waarin in totaal 887 passagiers samen kunnen reizen. Chaudhary zei dat de levering van 120 Vande Bharat-slaaptreinen zal worden gedaan door een andere samenwerking, waaronder Rail Vikas Nigam Limited en het Russische bedrijf TMH.

Lees ook- BEKIJK: Wanneer klanten dansen om gratis ijsschep te krijgen in Bengaluru

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – [email protected]. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply