Russische artilleriebeschietingen doden 8 burgers in Lyman in Oekraïne – militair – 08 juli 2023 om 15:23 uur

0

KYIV (Reuters) – Russische artilleriebeschietingen doodden zaterdag minstens acht burgers en verwondden 13 in Lyman in de Oekraïense regio Donetsk, aldus het leger.

De generale staf van de Oekraïense strijdkrachten zei in zijn avondrapport ook dat de Russische troepen tevergeefse pogingen hadden ondernomen om op te rukken in de Lyman-sector. Minstens 10 steden en dorpen waren beschoten.

De regionale gouverneur van Donetsk, Pavlo Kyrylenko, had eerder omstreeks 10.00 uur melding gemaakt van beschietingen in Lyman, waarbij een woonwijk in de kleine stad was getroffen. Hij zei dat ten minste zes burgers waren omgekomen.

“Een huis en een winkel zijn beschadigd. De politie werkt ter plaatse”, zei hij in de berichten-app Telegram.

De stad Lyman is een belangrijk spoorwegknooppunt in de oostelijke regio Donetsk. Het Oekraïense leger zei in zijn dagelijkse militaire update dat het de aanvalspogingen van de Russische troepen in de buurt van Lyman had afgeslagen.

(Rapportage door Olena Harmash; redactie door Ron Popeski en Chizu Nomiyama)

Leave A Reply